REKLAMA

Wola

różne »

 

Wyprzedził "food trucki" o dwie dekady!

  31 marca 2014

alt='Wyprzedził "food trucki" o dwie dekady!'

Na warszawskich ulicach pojawia się coraz więcej tzw. food trucków: kawę serwuje się z roweru, burgery albo makaron - z ciężarówki... Pan Zbigniew Sobański wyprzedził wszystkie te pomysły o dwie dekady.

REKLAMA

Charakterystyczny samochód, wypełniony pieczywem, stoi każdego popołudnia w tym samym miejscu Mirowa: na Ogrodowej, blisko al. Jana Pawła II.

- Handluję tu od ponad 20 lat - opowiada pan Sobański. - Mam piekarnię w Markach, ale na początku lat 90-tych, kiedy pojawiła się taka możliwość, zacząłem przyjeżdżać pod Halę Mirowską. Potem zabroniono handlu w Śródmieściu, więc przeniosłem się na wolską stronę ulicy - śmieje się.

Nie myśli o zmianie miejsca, żeby nie rozczarować stałych klientów. Jak twierdzi, w popularności jego wypieków nie ma żadnej tajemnicy.

- To tradycyjny chleb na zakwasie - mówi. - Zawsze był popularny, chociaż teraz spożycie pieczywa spada.

Moją rozmowę z piekarzem co kilka chwil przerywa podchodzący klient. Pan Sobański zamienia z każdym kilka słów, żartuje jakby znali się od 20 lat. Pewnie tak właśnie jest.

DG

 

REKLAMA

Komentarze (12)

# fiku

31.03.2014 11:49

Ile tutaj kosztuje taka reklama? Też bym prosił o reklamę swojej firmy...

# fiku miku

31.03.2014 21:13

Taka reklama kosztuje 20 lat pracy, ale z Twoim podejsciem to watpie zeby Ci sie udało

# gość

31.03.2014 21:31

Jak sklepy przerabiają na banki to nie długo bezrobotni będą z Kobyłki w bańkach mleko do Warszawy nosić a pamiętamy jak komuna padła to wszystko pod halą mirowską z samochodów można bylo kupić.Mamy dwie dekady ale do tyłu.Nie ma czym się chwalić.Pieczywo też trzeba sprzedawać w warunkach spełnających jakieś normy a nie z budy na ulicy.Czyba dążyliśmy do innego 21 wieku.

REKLAMA

# Sabina

01.04.2014 03:01

Ja u tego Pana kupuje pieczywo odkad mialam 5 lat, jeszcze z babcia chodzilam bo mowila, ze u Pana najlepsze i dlugo świeże . I tak bylo :) mieszkam na nowolipkach i za nic bym nie zmieniła tego chleba mimo Ze mam wiele piekarni duzo bliżej:))) czasami tradycja znaczy wiecej niz normy, czy wyjątkowa oprawa drogich piekarni . Polecam choc raz skorzystać i sprobowac pieczywa i wtedy sie wypowiadać :))

# typ z woli

01.04.2014 07:13

odkąd pamiętam to się chleb u tego pana kupowało :D

# PPL

01.04.2014 11:36

Zawsze wolałem isć do tego pana kupic "coś" nawet jeśli gdzie indziej dawali by za darmo. Tego smaku nikt nie podrobi :D A Pan, wiecznie Uśmiechięty i chyba nigdy nie choruje :D. Bynaj mniej nie pamiętam by go nie było przez ostatnie 20lat ;D

REKLAMA

# ruda

01.04.2014 15:46

ta! gbur jak nie wiem!

# Boguś

01.04.2014 21:27

Gościu przeprowadź sie na usrynów:)

# klient

01.04.2014 21:30

#ruda napisał(a) 01.04.2014 15:46
ta! gbur jak nie wiem!

I dlatego dostał 550 lajków

REKLAMA

# Tu Łucka 15

03.04.2014 10:45

"Food trucki"? a polski zbyt ubogi, żeby znależć odpowiednik?

# Paweł

04.04.2014 09:00

od zawsze tam stał :D

# Tomaszek

09.09.2023 05:36

#fiku miku napisał(a) 31.03.2014 21:13
Taka reklama kosztuje 20 lat pracy, ale z Twoim podejsciem to watpie zeby Ci sie udało
Dobra odpowiedź, nygusy myślą że kasa wszystko załatwią.

REKLAMA

więcej na forum

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWola

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Misz@masz

Artykuły sponsorowane

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

City Break
City Break

REKLAMA

REKLAMA