REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

park Magiczny ale tylko z nazwy

mako

19.05.2014 23:14

Witam wszystkich.
Jestem częstym bywalcem "Magicznego" parku z racji maleństwa w wózku. Bardzo się cieszę z jego budowy, pomimo iż budowa wydaje się nie mieć końca i chyba brak w niej zorganizowania ( jedno budują drugie niszczą ). Jednak krew mnie zalewa jak widzę nowo wybudowane domki pomazane wewnątrz przez jakiegoś debila, napisami i wulgarnymi obrazkami. Pełno walającego się szkła po pobitych butelkach piwa i innych śmieci. Skate park pomazany w pseudo grafiti, przez imbecyli którzy myślą, że są artystami. Pod grillami pełno śmieci a kosze stoją obok. Ciekawi minie czy ci syfiarze też tak mają w domu i "robią" po kątach. Jak tak dalej będzie to z parku magicznego zrobi się magiczna "kupa G..." Trzeba być kompletnym debilem aby tak niszczyć wspólne dobro a z moich obserwacji wynika iż są to wyrostki gimnazjalni i to pewnie z naszych osiedli, Brawo rodzice.....
Czy Straż miejska tam zagląda nocą nie mówiąc o Policji. Mozę tak ogrodzić cały Park i zamykać o 22:00

# buahaha

20.05.2014 08:41

Mako - masz 100% rację - też to widziałam. Te drewniane domki to myślę, że będzie "dobre legowisko dla meneli", wg mnie ich budowa to marnowanie pieniędzy i generalnie zły pomysł.
Poza tym, nie wiem dlaczego, ale wiosna mija i w tym parku w ogóle nie sadzi sie drzew, krzewów, kwiatów i in. roślin. To chyba podstawa parku, tam jest pusto jak na pustyni, przyjda upały i kto tam będzie chodził?
Skoro buduje sie tylko same "zabawki" to raczej powinno się ten teren nazywać terenem sportowym, a nie parkiem. Tych kilka drzew, które tam rosły i rosną na łące, to jeszcze nie park.
No i masz rację Mako - buduja to jakby chcieli a nie mogli, tempo żółwie...

# Hun

20.05.2014 09:53

mieszkam w okolicy. W ten weekend byłem tam pierwszy raz i przeżyłem "załamkę". Nie wiem, czym się ci nasi radni i burmistrz podniecają. W domkach syf i potłuczone szkło, straż miejska przybija piątki z jakimiś łysymi karkami i nie zainteresuje się szkłem stwarzającym poważne zagrożenie. Niedokończone zabawki nie są w żaden sposób zabezpieczone. Doły na metr, błoto, syf.
Powiem Wam, że gdybym to organizował, to bym się zapadł pod ziemię ze wstydu, a nie trąbił wszędzie, że buduję plac.
Przy okazji, spójrzcie moi drodzy, ile jest nowych placów zabaw w Warszawie.
mapa placów zabaw:
http://s2.postimg.org/ a6upop749/place_zabaw.jpg (skasujcie spację)
Zobaczcie, ile jest na Targówku, na Pradze Południu, wszędzie. To są wszystko lub prawie wszystko NOWE PLACE ZABAW! Zobaczcie, że malutka Wesoła ma 7 placów, Rembertów, gdzie prawie nie ma dzieci, ma 7 placów zabaw.
Białołęka na 120.000 ludzi ma 11 placów. Na Derbach-Lewandowie, gdzie mieszka więcej ludzi niż w Wesołej, gdzie jest dużo więcej dzieci jest JEDEN PLAC, a tam 7!
Przecież to jest żałosne!
Żeby osiągnąć poziom warszawski, powinien być duży park Magiczny, plac zabaw przy Berensona i plac zabaw przy Lewandów. Trzy duże, atrakcyjne place zabaw.
Tymczasem od 4 lat nasze władze ciągle, pardon za słowo, onanizują się tym jednym, pożal się boże, placykiem. Czekam na wybory i kolejne szopki na placyku.

REKLAMA

# oko

23.05.2014 20:15

Coż widac czego nie robia...
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni