Forum › Białołęka
Wczorajsze jezdnie
# Basia 09.04.2003 12:19 |
|
Wczoraj wracałam ok.19:30 trasą AK. Była niezła szklanka. Na wiadukt nad Wolską wjeżdżliśmy (samochodzikiem) ok.80 km/h. Nagle przed nami samochody hamują. Mój mąż też, a samochód nie za bardzo. Nagle samochód przed nami zaczął się kręcić, obił się o balustradę, a my na szczęście stanęliśmy (i za nami też). Otrzeźwienie. I nagle wszyscy jadą 20 km/h. Niezłe.
|
# Duśka 09.04.2003 13:44 |
|
Jak widać, nie wystarczy mieć dobry samochód - potrzebna jest jeszcze wyobraźnia i umiejętność przewidywania. Mieliście więcej szczęścia niż rozumu (bez urazy, bo to tylko powiedzonko, a nie złośliwosć z mojej strony). Ale dobrze Basiu, że o tym piszesz, bo wciąż trzeba ludziom przypominać, że w tym wypadku mają jednak duży wpływ na bezpieczeństwo swoje, pasażerów i innych na drodze. Muszą tylko więcej za kierownicą myśleć. Prowadzenie samochodu to nie tylko manualne umiejętności. Życzę wszystkim kierowcom zawsze bezpiecznych powrotów do domu. Duśka
|
# Vladymir 12.04.2003 22:49 |
|
Basiu, a oponki to sie pewnie zmieniło na "letniaki" już w marcu, co ? Stąd te poslizgi. U nas, prosze państwa, zima trwa do 15 maja, kiedy to "zimni ogrodnicy" przynoszą ostatnie mrozy w nocy , i to tego czasu na letniaki sie nie zamieniam. Czy to się komus podoba, czy nie, my żyjemy w tak parszywym klimacie, że od września do maja jest zima i już.
|
# Basia 14.04.2003 08:46 |
|
Nie drogi Vladymirze. Nadal zimówki i dlatego my się zatrzymaliśmy, a samochód przed nami się kręcił.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.