REKLAMA

atal zakatek harmonia 1atal zakatek harmonia 2atal zakatek harmonia 0
Forum › Bia這喚ka

REKLAMA

totalbud porto zeran 2

# Warszawiak

08.03.2014 01:41

wi璚ej niz 70% na nowodworach ludzi ma w d... to miasto wiec historia ich obchodzi tylko rachunku bankowego.Pozdrawiam Warszawiak闚 na Bia這喚ce tym co nie p豉ca podatk闚 mowie wynocha!!! Mam do tego prawo by to powiedzie� a wy tylko do tego by sie dostosowa� NIECHCIANI GOSCIE

# bbbbbbbbbbbb

09.03.2014 21:32

ale nie ka盥ego interesuje historia, ja jestem mieszka鎍em warszawy od urodzenia ale co mnie obchodzi historia, ju� historia spowodowa豉 wiele z貫go w nazwach ulic itp.... Np MOST P茛NOCNY

# Luthien

09.03.2014 21:38

Jak mo積a mieszka� w jakim� miejscu i nie interesowa� si� jego historia? Nawet jak sie jedzie, gdzie� na wakacje lub na wycieczke chce si� pozna� histori� zwiedzanego miejsca. Historia to te幟 to窺amo嗆. Kto� kogo nie interesuje historia miejsca, w kt鏎ym mieszka nie przynale篡 do niego. Lepiej sie nie chwali� swoj� ignorancj�.

REKLAMA

autoreklama tustolica 2autoreklama tustolica 0

# JaToOn

10.03.2014 17:42

W Warszawie jest ju� ulica Swaro篡ca, z reszt� niedaleko, bo po drugiej stronie Wis造, na Bielanach - poprzeczna do W鏊czy雟kiej.

# ma貪orzata

30.03.2014 14:13

Ale za to mamy Erazma z Zakroczymia na Tarchominie! Zazwyczaj przy podawaniu adresu pytaj� mnie czy jestem z Zakroczymia czy z Warszawy. Koszmar! No i nazwy tych wszystkich ulic na liter� lub z liter� "�": 安iatowida, My郵iborska, 字eniawit闚, 安iderska, 圭ie磬a, 安i皻os豉wskiego. Nasi kochani w這darze - czy tylko ta litera jest w alfabecie? Mo瞠 kto� wreszcie zaj掖by si� nazwami bardziej odr騜niaj帷ymi si� od siebie? A je郵i chodzi o interesowanie si� nazwami ulic - nikt z os鏏, kt鏎ym m闚i豉m i m闚i�, pod jakim adresem mieszkam, nie wiedzia� i nie wie, kto to jest Erazm z Zakroczymia. I tak naprawd�, niewiele ich to obchodzi. Wa積iejsze jest, aby w r騜nych dokumentach, papierach czy kopertach by這 miejsce na wpisanie tak d逝giej nazwy. A ja nie chcia豉bym ju� s造sze� z這軼i u ludzi pytaj帷ych mnie o adres i m闚i帷ych:"Niech si� pani wreszcie zdecyduje, czy jest pani z Zakroczymia czy z Warszawy".

# go嗆

30.03.2014 14:43

Litera "�" jest w alfabecie. Czas powt鏎zy� materia� z pierwszej klasy szko造 podstawowej...

REKLAMA

olowkowa kraina swiatowida ostatnie miejsca 2olowkowa kraina swiatowida ostatnie miejsca 0

# kruszywa

30.03.2014 17:32

Patronem ulicy jest pralka wirnikowa "安iatowid" produkcji fabrycznej w Myszkowie.

# ma貪orzata

30.03.2014 18:05

do "go嗆"
Tak, trzeba wr鏂i� do szko造 podstawowej i nauczy� si� logicznego my郵enia, czytaj帷 tekst.
Proponuj� kilka razy przeczyta� moj� wypowied�, mo瞠 zrozumiesz.

# Mazur

19.11.2017 11:07

Do "Warszawiak" ale jad od Ciebie bije:) Je瞠li lepiej si� poczujesz to przyznaje sie: mieszkam na Bia這喚ce, p豉ce podatki na Mazurach, je盥輳 na mazurskich numerach, korzystam z warszawskiej infrastruktury, 瞠by dopiec i wykorzysta� burak闚 o podobnych pogl康ach jak Ty! I szczerze powiem dobrze mi z tym. PS. Odpowied� dostosowana do wypowiedzi Pana "Warszawiaka", a podaj personalizacji to wystawimy Ci zakaz wjazdu na Mazury, 瞠by� si� nie czu� tam zle:)

REKLAMA

cmp moje zdrowie 2cmp moje zdrowie 0

# Jan z Warszawy

19.11.2017 11:52

Dok豉dnie. Wszystkie s這je i weki, a tych na Bia這喚ce i Nowodworach jest 70 - 80% maj� gdzie� lokaln� histori�. Wszak pr鏂z tyrki w korpo pozostaje czas jedynie na pojechanie na wiosk� po kotlety i kapust�.

# Adam33

19.11.2017 11:55

E s這iku z Mazur. Jak tam po waszemu b璠zie "won?

# Historia Stolicy.

26.11.2017 16:36

Drodzy pa雟two, ja pami皻am czasy, kiedy w Warszawie nie mo積a by這 si� zameldowa�.
Do czego si� ludzie posuwali aby tu zamiesza�. Brali fikcyjne sluby aby by� Warszawiakiem (nk�)
Pan Adam 33 sp鎩rz Pan w histori� rodziny. Tak z rek� na sercu co Pan robi na Bia這喚ce?
Powinien Pan mieszka� w Warszawie (w jej starych granicach) to wtedy by豚y Pan Warszawiakiem.

REKLAMA

less mess 09-26 2less mess 09-26 0

# Skamienia造

25.02.2024 12:29

Ta ulica powinna si� nazywa� ulic� hrabiego Tadeusza Mostowsiego, XVII W w豉軼iciela tych ziem, kt鏎y uczyni� bardzo wiele dla ich rozwoju zar闚no kulturalnego jak i przemys這wego.

# Geralt

25.02.2024 16:22

@Warszawiak g*wno wiesz, a si� wypowiadasz. Jestem bardzo ciekawy sk康 masz takie dane? My郵isz, 瞠 na Bia這喚c� mieszkaj� g堯wnie przyjezdni? Mieszka tu ogromna ilo嗆 warszawiak闚, kt鏎a przerowadzi豉 si� z innych dzielnic, g堯wnie sprzedaj帷 swoje klitki dro瞠j ni� tutaj 80m2. Szukaj帷 te� wi瘯szego spokoju i wi璚ej teren闚 zielonych/las闚. My郵isz te� mo瞠, 瞠 jak zobaczysz rejestracj� spoza warszawy tzn., 瞠 nie jest warszawiakiem i nie p豉ci tutaj podatk闚? Sam mam auto na blachach piaseczy雟kich, bo mam 2 mieszkania i mam dowolno嗆 wyboru, ale mieszkam tutaj i tutaj p豉c� podatki, od urodzenia jestem warszawiakiem, moi pradziadkowie mieszkali w Warszawie, walczyli w II wojnie, a tak瞠 w powstaniu warszawskim. Ale nie naklejam sobie na czole i na aucie Polski Walcz帷ej i Pami皻amy, 瞠by takim cymba這m jak ty si� przypodoba�.

# Monika z Warszawy

25.02.2024 16:36

Drogi Warszawiaku, a kiedy Twoi rodzice czy dziadkowie przeprowadzili si� do Warszawy z okolicznych wsi? Bo widzisz, ja tu przyjecha豉m 25 lat temu, wi璚 dla Ciebie jestem s這ikiem. A prawda jest taka 瞠 moi pra pradziadkowie mieszkali w Warszawie ju� w XIX wieku a ich rodzice pewnie jeszcze wcze郾iej. Tu urodzi豉 si� moja prababcia, w 1904 roku. Po wojnie i zniszczeniu Warszawy zamieszkali winnym miejscu. A ja, prawnuczka, wrocilam w rodzinne strony.

REKLAMA

cmp tarczyca 2cmp tarczyca 0

# J霩ef

25.02.2024 19:45

#Warszawiak napisa�(a) 08.03.2014 01:41
wi璚ej niz 70% na nowodworach ludzi ma w d... to miasto wiec historia ich obchodzi tylko rachunku bankowego.Pozdrawiam Warszawiak闚 na Bia這喚ce tym co nie p豉ca podatk闚 mowie wynocha!!! Mam do tego prawo by to powiedzie� a wy tylko do tego by sie dostosowa� NIECHCIANI GOSCIE

Mieszkam tu par� lat .
A podatki p豉ce w Zamo軼iu
Gol si�

# Zygi

26.02.2024 01:06

#Luthien napisa�(a) 09.03.2014 21:38
Jak mo積a mieszka� w jakim� miejscu i nie interesowa� si� jego historia? Nawet jak sie jedzie, gdzie� na wakacje lub na wycieczke chce si� pozna� histori� zwiedzanego miejsca. Historia to te幟 to窺amo嗆. Kto� kogo nie interesuje historia miejsca, w kt鏎ym mieszka nie przynale篡 do niego. Lepiej sie nie chwali� swoj� ignorancj�.

W豉郾ie opisa貫� mentalno嗆 typowego mieszka鎍a Bia這喚ki. Flancowani tak majo.

# Zygi

26.02.2024 01:09

#Jan z Warszawy napisa�(a) 19.11.2017 11:52
Dok豉dnie. Wszystkie s這je i weki, a tych na Bia這喚ce i Nowodworach jest 70 - 80% maj� gdzie� lokaln� histori�. Wszak pr鏂z tyrki w korpo pozostaje czas jedynie na pojechanie na wiosk� po kotlety i kapust�.

10/10 !!!
:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma si� zaczyna� pogrubienie i wpisz [b]. Na ko鎍u pogrubienia wpisz [/b].
Przyk豉d: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma si� zaczyna� kursywa i wpisz [i]. Na ko鎍u kursywy wpisz [/i].
Przyk豉d: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonk�, kt鏎a chcesz wstawi� w tre軼i w miejscu kursora:
:

REKLAMA

totalbud mirabelki 01 1totalbud mirabelki 01 0

Najnowsze informacje na Tu Bia這喚ka

Kup bilet

Znajd� swoje wakacje

Powy窺ze tre軼i pochodz� z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasa簑

Wst徙 do ksi璕arni