Skonfiguruj
Dodaj samodzielnie on-line
Konto u篡tkownika
安iat豉 na skrzy穎waniu ul. Picassa, 安iderskiej
| # kacper 24.09.2003 15:41 |
|
|
Moim zdaniej jest to jedne z najniebezpieczniejszych skrzy穎wa� na Tarchominie. Proponuj� skierowa� apel do Urz璠u Dzielcy Bia這喚ka oraz do policji o szybk� instalacj� 鈍iate�. Niekt鏎zy z kierowc闚 traktuj� to skrzy穎wanie jak tor formu造 1, a przecie� przechodz� tam dzieci i osoby strasze.
|
|
| # Alf- 25.09.2003 11:55 |
|
|
安iatla na stale moze nie, ale takie na przycisk to moglyby by�
I pisz� to z pozycji kierowcy, bo wiem jak szybko tamt璠y przeje盥瘸m... |
|
| # Kotkaa 25.09.2003 15:11 |
|
|
Mog造by, ale pod warunkiem, 瞠 ten przycisk b璠zie dzia豉� tak, jak na skrzy穎waniu 安iatowida i Cmielowskiej, a nie jak na My郵iborskiej i 讜ielowskiej. Pod poczta mo積a sobie stac do u鄉iechni皻ej 鄉ierci, na zielone pieszy czeka ok. 4 minut, nawet, je瞠li dla My郵iborskiej jest czerwone. Na te 鈍iat豉 czekaj� tylko pierwszaki z odblaskami i mamy z niemowlakami.
|
|
| # kamikadze 25.09.2003 22:23 |
|
|
Mi tylko raz uda這 sie tam osi庵n望 ok.140 km/h, bo niestety m鎩 w霩 wi璚ej nie da rady, ale to by這 wieczorem gdy jest pusto.
|
|
| # kamikadze 25.09.2003 22:27 |
|
|
Ja raz na tamtym odcinku osi庵ne貫m ok.160 km/h(ale w nocy) i wi璚ej niestety nie mog貫m bo mam za s豉by w霩, a tak瞠 jest tam za du穎 wystaj帷ych studzienek na kt鏎ych sie lata przy takich pr璠ko軼iach.Ale to by這 tylko raz bo wi璚ej tego ju� nie powt鏎ze.
|
|
| Igor 25.09.2003 23:39 |
|
|
Nie mog� zrozumie� dlaczego jest takie poparcie dla stawiania 鈍iate� na ka盥ym skrzy穎waniu. Je盥z� codziennie do pracy autobusem. Na Tarchominie co 100 m s� 鈍iat豉, co wyd逝瘸 czas przejazdu przynajmniej o po這w�.
Czy uwa瘸cie, 瞠 wstrzymywanie ruchu na ka盥ym (nawet najmniejszym) skrzy穎waniu to najlepszy spos鏏 na pirat闚 drogowych? Czy skuteczniejsze nie by造by cz瘰tsze policyjne kontrole drogowe? Wystarczy豚y jeden patrol z radarem, kt鏎y codziennie mierzy豚y pr璠ko嗆 gdzie� przy 安iatowida, 安iderskiej czy My郵iborskiej. Kierowcy szybko nauczyliby si�, 瞠 nie op豉ca si� znacznie przekracza� 60 km/h. Ignorujcie trolla. |
|
| # kacper 26.09.2003 16:46 |
|
|
Igorze masz du穎 racji w tym co piszesz. Niestety policja nie ma pieni璠zy na benzyn�, a tak瞠 na dodatkowe etaty. M闚i帷 po g鏎alsku bryndza. Popatrz za to ile pieni璠zy trwoni si� na p馧g堯wk闚 pos堯w, kt鏎zy obdarzaj� ns kuriozalnymi ustawami rodem z ksi篹yca, na ministr闚 kryminalist闚 (Jakubowska, Czarzasty itp.), na zwariowane pomys造 ministra POLA. Nasze pieni康ze wyciekaja jak z dziurawego wora i napychaj� kieszenie rz康z帷ym (w ramach wt鏎nejn przest瘼czej akumulacji kapita逝). Powracaj帷 na nasz grunt wejd幟y na stron� naszego Urz璠u Dzielnicy i zasypmy ich meilami w tej sprawie. S� od tego.
|
|
| Igor 26.09.2003 20:36 |
|
|
Nie przesadzajmy. Policja ma pieni康ze na paliwo, bo patrole s� widoczne w naszej dzielnicy. M闚i帷 najpro軼iej, chodzi tylko o wyposa瞠nie jednego z nich w radar.
Pami皻aj, 瞠 za這瞠nie sygnalizacji 鈍ietlnej kosztuje setki tysi璚y z這tych (nie mam poj璚ia dlaczego a� tyle). Za drobn� cz窷� tej kwoty mo積a wys豉� patrol drog闚ki na nasze ulice. Zapewni to bezpiecze雟two w ca貫j dzielnicy, a nie tylko na jednym skrzy穎waniu. |
|
| # Vladymir 26.09.2003 22:09 |
|
|
Kolorki na tym skrzy穎waniu by造 w planie Gminy, ale debile z Wiejskiej zlikwidowa造 j� na rzecz dzielnicy m. st. W-wy i juz po kolorkach... Kaczor nie wyda na inwestycje na Bia這貫ce nawet z這t闚ki, bo drukuje plakaty na wybory do takiego lichego budyneczku na Krakowskim Przedmie軼iu, do kt鏎ego przyklejony jest elegancki hotel na liter� B. Na tym skrzy穎waniu 鈍iat豉 s� konieczne, gdy� je盥z� t璠y autobusy, a dojazdem do ronda na 安iderskiej poprowadzono ca造 tranzyt z Nowodwor闚. W dodatku jaki� debil zmieni� organizacj� ruchu: przedtem pierwsze雟two mia造 autobusy wyje盥zaj帷e z Poraj闚, a teraz maj� je wygolone 豚y je盥z帷e od strony fabryki dom闚. O wypadek nietrudno.
|
|
| # jaqbek 26.09.2003 22:18 |
|
|
powiem tak...na 8 godzin patrolu policja ma limit oko這 30km.
Niez貫(wiem to od samego policjanta z Raszyna z kt鏎ym to do czynienia mia� m鎩 brat-st逝czka)? A co do sygnalizacji swietlnej to kosztuje par� rzeczy: 1. Modu� steruj帷y 2. P皻le indukcyjne(to takie ma貫 co� co odpoiada za to 瞠 je郵i doje盥瘸my do skrzy穎wania to informacja wysy豉na jest do mod逝 steruj帷ego-on decyduje o zmianie swiate�) 3. Same 鈍iat豉-sygnalizacja. 4. Roboty ziemne i nie tylko 5. Przy wiekszych skrzy穎waniach badania nat篹eniea godzinnego dobowego tygodniowego. W przypadku mniejszych skrzy穎wa� stosuje si� uproszczone metody-jednak瞠 wymaga to zaprogramowania modu逝 steruj帷ego-komputera (w 鈍iat豉ch to nie s� tylko zielone z馧te i czerwone; istnieje jeszcze kilka innych faz ) 6. Uruchomienie... i to te� troch� trwa i kosztuje-ostateczne dostrojenie sygnalizacji. To tak poda貫m kilka informacji dla tych kt鏎zy dziwi� si�, dlaczego to jest takie drogie. Osobi軼ie uwa瘸m, 瞠 taszym rozwi您aniem w d逝窺zym okresie jest ma貫 rondo-w pierwszyn etapie(budowy) dro窺ze, lecz p騧niej nie ma z nim zwi您anych 瘸dnych koszt闚. Wiem 瞠 jest wielu przeciwnik闚 rond, ale dobrze zaprojektowane i wykonane potrafi znacznie ograniczy� liczb� kolizji. Pozdrawiam |
|
| # martyna 27.09.2003 12:09 |
|
|
Kacprze! Tak rozumuj帷 powinno si� za這篡� 鈍iat豉 na ka盥ym skrzy穎waniu, na kt鏎ym jest przej軼ie dla pieszych. Zawsze si� trafi jakie� dziecko albo starsza osoba.
Ja b璠� uparcie twierdzi�, 瞠 przede wszystkim powinno si� si璕n望 do sedna problemu, czyli sposobu szkolenia kierowc闚, zasad wydawania praw jazdy oraz karania za wykroczenia. U nas kierowcy s� niedoszkoleni i nie ma 瘸dnej, absolutnie 瘸dnej kultury jazdy. Pisa豉m ju� kiedy� na forum, jak w r騜nych zachodnich krajach kierowcy reaguj�, gdy widz� znak przej軼ie dla pieszych - noga z gazu. A je郵i widz�, 瞠 pieszy zbli瘸 si� do przej軼ia, jeszcze nawet nie stoi przy, ale si� zbli瘸, to staj� i czekaj� a� przejdzie. Dlaczego u nas tak nie mo瞠 by�??? Nie je盥輳 samochodem 安idersk�, wi璚 nie wiem jaka tam jest dopuszczalna pr璠ko嗆, ale zdecydowanie stwierdzam, 瞠 wi瘯szo嗆 je寮zi tam zdecydowanie za zybko, jak na w御k� ulic� mi璠zy blokami. I retorycznie zapytam: gdzie jest policja??? |
|
| # Ptysia 27.09.2003 14:12 |
|
|
mam pro軸�!!!!!!!! piszcie mniej, to wtedy ch皻niej wszyscy b璠� si� w陰cza� do rozmowy, a tak to zanim kto� przeczyta dan� wypowiedz to ju� si� zanudzi.
pzdr Ptysia |
|
| # martyna 27.09.2003 14:26 |
|
|
Nie ma przymusu czytania, droga Ptysiu! Po to jest forum, 瞠by ka盥y napisa� WSZYSTKO, co uwa瘸 za stosowne...
|
|
| # jaqbek 27.09.2003 18:43 |
|
|
Zgadzam si� z Toba Martynko w ca貫j rozci庵這軼i.
Pozdrawiam P.S. teraz ma這 napisa貫m :-) |
|
| # Marcin 28.09.2003 08:42 |
|
|
Witam!
Ptysiu, przeczytaj prosz� raz jeszcze sw鎩 tekst. Czy to co napisa豉� aby naprawd� ma sens? Ja np. lubi� czyta� d逝gie w徠ki - jest to znak, 瞠 kto� mo瞠 ma co� ciekawego do powiedzienia w danym temacie i b璠zie to z po篡tkiem dla mnie. |
|
| # winnetou 28.09.2003 12:58 |
|
|
Z Ptysi by豉by dobra squaw- kr鏒ko i do rzeczy.
|
|
| # Whyduck 15.10.2003 00:59 |
|
|
Ale ul. 安iderska i ul. Picassa nie kry簑j� sie
|
|
LINKI SPONSOROWANE