REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Czym żywicie koty kastraty?

historyk

10.06.2003 23:40

Mamy z tym pewien problem, karma dla kastratów jest b. droga (a ze względów urologicznych chyba muszą mieć specjalną dietę), a może macie jakieś tanie miejsca. proszę o opinię.

# wredna baba

11.06.2003 08:50

Tesco: Połczyńska, Ursynów i Stalowa

m0n1ka

11.06.2003 13:50

Historyku, tu bardziej chodzi o zwolnioną przemianę materii - kastraty zwykle mniej się ruszają, więc i wolniej trawią. Opcje są dwie - można po prostu dawać kotu mniejsze porcje dotychczasowego jedzenia, ewentualnie dawać coś lżejszego. Dobrym wyjściem jest surowy indyk, choć nie wiem, czy w sumie specjalistyczna karma nie wyjdzie taniej. Indyka kroi się na kawałki, dzieli na porcje, mrozi przez jakieś 48 godzin, a potem rozmraża porcję. To mrożenie oczywiście po to, żeby kot nie nabawił się pasożytów i innych wrednych żyjątek (toksoplazmoza także wybija się przy -18st).

REKLAMA

# wwwwwwwwwww

11.06.2003 22:37

Ja polecic moge jeszcze cielecinke z kawiorem- ale koniecznie swiezym- najlepiej sprowadzonym bezposrednio znad Bajkalu- bo kotek kastratek potrzebuje meskich hormonow zawartych w kawiorze. A na powaznie- ludzie, czy wyscie zwariowali? Narzekacie nac ceny, itd, itp, a potem wyjezdacie z pokarmem dla kotkow?

# Ola z Odkrytej

11.06.2003 22:41

Ja natomiast koty kastraty karmie wyciagiem z jader swiezo zabitcy bykow (w ostatecznosci moga byc barany) Koty pozbawion ejader narazone sa niestety na osteoporoze i przedwczesna miazdzyce, wiec musza miec troszke testosteronu. Kotka kastratka nalezy tez co miesiac prowadzic do kociej kosmetyczki w celu nalozenia specjalnej odzywki na jego pazurki, gdyz te takze narazone sa na pekniecia z racji braku meskich hormownow. Pozdrawiam wszystkich milosnikow kotow.

# kocur

11.06.2003 22:41

Może po prostu bardzo lubimy koty i nie stać nas na weterynarzy.

REKLAMA

# Goska

11.06.2003 22:43

Do historyka:
Narzekasz na finanse? Polecam kota dachowca. Poza tym uwazam, ze to zbrodnia pozbawiac kota jego meskosci. A moze Ciebie, historyku, wykastrujemy? Przyjemnie by Ci bylo ? Tacy to sa ludzie, ktorzy dla wlasnej przyjemnosci (zeby kotek nie oblewal plynem mebli) robia krzywde zwierzetom, czyniac z nich bezplciowe, ospale maskotki domowe.

# Goska

11.06.2003 22:46

Do kocura
Nie stac na weterynarzy? Ale zeby obciac kotu j... to Cie bylo stac ? Najzdrowiej chowaja sie normalne dachowce, nie pozbawione swoich narzadow. A wy mezczyzni sadysci lepiej obetnijcie sobie swoje wlasne j..., moze wam sie odechce glupich pomyslow by robic to kotom- a i problemow ze specjalnym,i karmami wam ubedzie.

# historyk-wyjątkowo

11.06.2003 22:49

Gosiu nie wiem czego ci braku (brak czy nadmiar hormonów, w resztę nie wnikam), ale my tego kota (już jako kastrata!) przygarnęliśmy z podwórka, po tym jak nikt go nie chciał (ulegliśmy trochę moralnej presji) i chcielibyśmy dlań jak najlepiej. Co kastracji kotów- nie mam zdania, szereg lekarzy weterynarii zaleca ten zabieg.

REKLAMA

# ka$ka

12.06.2003 06:57

Nie wiem dlaczego weterynarze zalecają kastrowanie kotów. W moim domu pojawiały sie wyłącznie kotki i wszystkie były sterylizowane. Nie wyobrażam sobie, żebym mogła kiedykolwiek zdecydować się na uśpienie dopiero co narodzonego miotu - to nieludzkie!!! Poza tym widok kotki w rui też nie należy do najprzyjemniejszych. A na dodatek niewysterylizowana kotka, pozbawiona możliwości posiadania potomstwa narażona jest na najróżniejsze dolegliwości i choróbska z nowotworami włącznie.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024