REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Chłopcy z motylkami

# adam

29.09.2003 10:56

Polecam tekst w Duzym Formacie.www.gazeta.pl
Przy okazji, jakie są wasze doświadczenia na Tarchominie? Moje dzieci wkrótce idą do szkoły i az mnie ciary przechodzą.

# nikowski

30.09.2003 09:40

czy policja nie może zrobić coś w tym zakresie?
każdego dnia i nocy, jakieś ćwierćmózgi ścigaja się na motorach po ulicach Tarchomina; stwarzają zagrożenie i nie dają spać w nocy.

# xxx

30.09.2003 10:52

Policja nie ma pieniedzy ani na benzynę, ani na pzerobienie samochodów na gaz.

REKLAMA

# Jurek

30.09.2003 13:38

Szczerze powiedziawszy, oby nasze problemy kończyły sie tylko na tych ćwiercmózgach ścigających sie na motorach. Czytałem teks w Gazecie i na razie moge powiedziec, że czuję sie tu jeszcze bezpiecznie.

# Duśka

01.10.2003 14:06

Ja też przeczytałam ten tekst. I boję sie już na zapas. Mój synek ma dopiero 8 lat, ale to on jest ten najmniejszy z klasy i pewnie jeszcze jakiś czas taki będzie. A za parę lat może i tu na Tarchominie być taki azyl dla dresiarzy, którzy będą kroić małych. Nic, tylko prowadzać dzieci do szkoły tak długo jak się da. Albo zrobić dyżury rodziców. Duśka

# hwdp

03.10.2003 13:56

ale z was społeczniaki!!!

REKLAMA

# aborygen

04.10.2003 13:07

Moim zdaniem takie artykuły (przyznam, że ten był wyjatkowo przerażający) niczego nie rozwiązuja, a jedynie pogłębiają poczucie zagrożenia. Jeśli chodzi o krojenie to wszyscy forumowicze wiedzą, że nie jest to wynalazek ostatnich lat. Ja osobiście pamiętam (myślę, że nie jestem w tym odosobniony) jak w końcu lat osiemdziesiatych ciężko było przejść przez miasto i nie natknąć sie np. na skinheadów albo dyskomułów okradających dosłownie ze wszystkiego: pieniędzy, butów, kurtek, bluz z kapturem... A jeśli ktoś jeszcze był na tyle "nierozsądny", że chodził na koncerty albo lubił "miasto nocą" to takie zdarzenia były dla niego chlebem powszednim. I niezłą szkołą życia oczywiście.
Dlatego dzisiaj wcale nie czuję się mniej bezpieczny, co więcej nadal pozostając czynnym imprezowiczem uważam, że teraz jest dużo bezpieczniej.
A jak sobie z tym radzić dzisiaj? Tak samo jak wtedy, zebrać kolegów i spuścić wp.... jednemu i drugiemu. Niestety tylko taki argument trafia do bandyty.

# Duśka

05.10.2003 02:25

Taaak! Szczególnie jak się jest kobietą to można dołożyć takiemu bandziorowi i wspólnie z koleżankami zebrać się z wałkami od ciasta. Co to za teosria? Prawo powinno regulować takie sytuacje. A u nas prawo jest za łagodne. Ja bym postawiła na rynku pod pręgierzem i zrobiła relację telewizyjną na żywo z 200 batów na goły tyłek. Jak przeżyje to już tego nie zrobi. A jak nie - to jednego bandziora mniej i następny będzie się bał. No, ale przecież my jesteśmy cywilizowani i nie można opryszka stresować, bo on miał dzieciństwo pod górkę i tatusia pijaka. To już samo w sobie jest patologiczne i niesprawiedliwe dla nas. Duśka.

# aborygen

06.10.2003 08:46

"Prawo powinno regulować takie sytuacje a policja powinna to prawo skutecznie egzekwować" to taka sama bajka, albo zbiór pobożnych życzeń jakich wiele można przeczytać na tym forum. Artykuł w Magazynie nie dotyczył napadów na kobiety, więc może warto go najpierw przeczytać, a potem zabierać głos w dyskusji. A tak swoją drogą to watacha kobiet z wałkami goniąca bandytę jest pewnie bardziej skuteczna od policji. A poza tym lepszy jakikolwiek "czyn społeczny" niż paranoiczne siedzenie w domu i utyskiwanie na całe zło świata. Mimo ironii jaka bucha z postu Duśki nie jest to taki zły pomysł.

REKLAMA

# Kotkaa

06.10.2003 17:54

Odnoszę się do tematu agresji w ogóle, bo artykułu nie czytałam.
Taaa, prawo sobie może regulować. Bandytyzm zaczyna się już w podstawówkach, i już tam potrafi byc dość okrutny. Nauczyciel może tylko wezwać rodziców, a ci albo mają latorośl w nosie, albo pretensje do nauczyciela, że niedopilnował, albo kwituje: ja w jego wieku też taki byłem.
Skoro możemy niewiele, to przynajmniej warto po nocach chodzić z obstawą przyjaciół, a najlepiej nie chodzić, tylko jeździć taksówką z zaufanej firmy. I opanować jakieś podstawowe reguły samoobrony.

# Adam

06.10.2003 23:47

Hmm Bandytyzm powiadacie, a może tak zacząć przyglądać się kto maluje spayem, jak ubrane chodzi Twoje dziecko, po co mu kapturek latem???. Stare przysłowie mówi od rzemyczka...

# aborygen

07.10.2003 08:31

Taaa i pewnie okaże się, że dzieci same się kroją by wymusić na rodzicach pieniądze........ pewnie na narkotyki.
Pan szanowny to chyba całe dnie w domu siedzi, a swoją wiedzę czerpie z telewizji. Mało przy tym zorientowany Pan w sprawach młodzieży, a szkoda bo warto posłuchać co mają do powiedzenia. A mają dużo także na ten temat. Wracając do sprawy, nie sądzę aby problem dotyczył akurat dzieci forumowiczów ( tych którzy je mają oczywiście). Matki i ojcowie chłopców opisanych przez Hugo-Badera raczej nie spędzają wolnego czasu przed komputerem. Jeśli chodzi o grafficiarzy to oni spełniają się malując, a nie napadając na rówieśników. Stawianie znaku równości między jednymi a drugimi to duże nadużycie. Podobnie sposób ubierania się ma niewielkie znaczenie, kapturki noszą teraz prawie wszyscy, taka moda.

REKLAMA

# Vladymir

10.10.2003 22:47

Aborygen, 100 % racji, nic dodać nic ująć, świetnie to ująłeś !!!

# pink

26.10.2003 18:45

mam 17 lat a na tarchominie mieszkam od roku 1990. tu także chodziłem do podstawówki i do gimnazjum. Nigdy jeszcze na tarchominie mnie nie okradli ani też nikt mnie nie zaczepiał nawet póżno w nocy. mozliwe że miałem po prostu szczęście ale ja wolę tłumaczyć to sobie tak, że tarchomin to po prostu bezpieczny rejon warszawy.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni