REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

warzywniak

# nieśmiała

12.12.2003 14:36

Czy znacie ten warzywniak na rogu Światowida i Stefanika? Rzadko tam kupowałam bo i nie najtaniej i wybór towarów niewielki. Jakiś czas temu jednak wprowadzili sprzedaż pieczywa więc niemal codziennie tam wstępuje bo najbliżej po chleb i drobne sprawunki. Jest miło, obsługa zagaduje kupujących, stosunki sąsiedzkie, jak zdarza się, że zabraknie drobnych zawsze mozna donieść póżniej. I wszytsko fajnie tylko...
Sprzedawcy dokonuja obliczeń na karce papieru, czasem kalkulatrze, jest jakaś kasa ale jeszcze nie widziałam jej w ruchu, cen brak na widocznych miejscach (zdarzyło sie, że kupiłam tę samą rzecz po różnych cenach) - tym samym juz kilkakrotnie oszukano mnie na drobne sumy. Może to moja wina bo powinnam pilnować za co i ile płacę, ale jestem naiwna i wierzę w ludzką uczciwość. Dlatego znowu dziś byłam zaskoczona gdy w myślach obliczałam sobie ile mniej wiecej wydam (mniej wiecej bo nei wiem ile co kosztuje dokladnie) i zawsze wychodzi mi dwa, trzy złote drożej. Tłumaczyłam to sobie tym, że jakis skladnik jest tyle droższy a ja po prostu nie wiedziałam że tyle kosztuje i stąd nadwyżka. Dziś jednak dokładnie wiedziałam ile co kosztuje a jednak znów "ofiarowałam" złotówke za friko. Doszło to do mnie gdy już wyszłam ze sklepu. No cóż mogę pluć sobie w twarz, że jestem nieasertywna i nieśmiała w związku z tym jeszcze długo będę padac ofiarą takich procederów, ale was chciałam ostrzec.

Rudolf

14.12.2003 10:34

To z tego wynika, że nie warto tam kupować bo sie poprostu nie opłaca.

# Mieszkaniec

15.12.2003 08:44

To się nazywa: patriotyzm gospodarczy.
Iść do budki np. warzywnej, kupić coś nieświeżego po cenie ustalanej na widok klienta, dać się oszukać przy wydawaniu reszty, głęboko się kłaniać w podzięce i jeszcze płakać razem babą z budki, że biedna, bo zgłasza tylko 1000 zł do opodatkowania.
Skoro antyreklama nie jest usuwana w Echu, to może należna reklama też się uchowa. Warzywniak na nowym bazarku, naprzeciwko piekarni Młociny: nigdy nawet grosika nie brakowało w resztach. Źródło wiedzy - moja żona, która w tym miejscu jeszcze nie prowadziła wojen z bezczelnością sklepikarzy.

REKLAMA

# żałobnica

15.12.2003 09:04

a mnie jest żal że zlikwidowali warzywniak na bazarku przy ćmielowskiej :(

# ergo

16.12.2003 09:13

ja kupuje w warzywniaku na Książkowej
choć drogo to blisko domu
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025