REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Urząd cenzora w Białołęce

# siekierka kurpiowska

30.11.2008 19:50

Drodzy Białołęczanie pamiętajcie, że w naszej dzielnicy jedynym słusznym pismem jest Czas Białołeki. Trochę mniej słusznym jest Nowa Gazeta Praska słynąca z wydawanej w zamierzchłych czasach epopei śmieciowej. Nie do przyjęcia jest Aveciarz, a zupełnie kłamliwe i reakcyjne jest Echo Białołęckie.
Nasi urzędnicy chcąc zasłużyć na 13-tkę u burmistrza przed rozpoczęciem pracy dokonują objazdu miejsc dystrybucyjnych ( łącznie z regałami w Urzędzie Dzielnicy) i te niesłuszne tytuły w ilościach słusznych chyba tylko w przypadku stałego rozwolnienia zabierają, aby nie wprowadzały niepotrzebnego fermentu w umysłach mieszkańców Białołęki.
Jakbyście drodzy mieszkańcy zastanawiali czym się zajmuje w Urzędzie viceburmistrz Smoczyński? Odpowiedź brzmi cenzurą.
W trosce o jego obowiązki proponuję wydawanie nowych tytułów, które będą wnosić element samozadowolenia u naszego cenzora z fachowo wykonywanej pracy. Ostatecznie trudno jest coś innego robić, jak wcześniej się sprzedawało buty.

# kunegunda

30.11.2008 22:07

No, czymś się musi zająć. Przecież on nie wie ani o czym mówi (niejednokrotnie wygłaszał bzdury), a tym bardziej, czym zarządza. Jest totalnym ignorantem.

# Danecka

01.12.2008 12:08

Chyba siekierko opowiadasz jakieś brednie, a jeśli masz dowody, świadków itp. to zgłoś to gdzieś - kiedyś było Centrum Monitoringu Wolnosci Prasy, ale nie wiem, czy jeszcze istnieje

REKLAMA

# czytelnik

01.12.2008 13:27

I bardzo "słuszną linię ma nasza władza" (cytat z "Misia")
Po co ludzie mają czytać jakieś bzdety.
W nr 3 Czasu Białołęki jest tyle miodu i słodyczy, że aż się przez papier przelewa.
A jak się to komu nie podoba to fora ze dwora (czytaj z Białej).

# bwradny

01.12.2008 16:33

Do Daneckiej:
dowody były na jednej z ostatnich sesji, podczas której wiceburmistrz Piotr w ferworze odpowiedzi na pytania radnych wspiął się na wyżyny retoryki, jak to tylko On potrafi, kasując nawet dziadka O., i swojej wielkiej mądrości przyznał publicznie, że Zarząd wydał nakaz usuwania "Echa"...

# Yes

01.12.2008 18:32

To że burmistrz się zagalopował w ratuszu nie oznacza jeszcze, ze biega po dzielnicy i zbiera wszystkie gazety lokalne.

REKLAMA

# żenia

01.12.2008 19:28

Cienka ta rada i zarząd.

# pokos

01.12.2008 20:20

Siekierko a może ty jako niejaki K. K. wydawca o może raczej piewca jedynej słusznej linii politycznej masz coś do ratusza, albo żal ci ze ratusz może też coś wydawać?

# siekierka kurpiowska

01.12.2008 22:42

Z K. K. nie mam nic wspólnego, a wydawnictwo ratuszowe kosztuje również mnie jako podatnika. Przenaczenie przez Urząd Dzielnicy na tą kryptoreklamę (Czas Białołęki) 50 tys. zł jest dla mnie skandalem. Uważam, że powinni za to płacić z własnej kieszeni urzędnicy ratusza.
Co do tekstów wydawanych w Echu zauważyłem w nich sporo nieścisłości, ale nie jest to powód, aby nie pozwalać czytać mieszkańcom tekstów dotyczących lokalnej społeczności.
A Daneckiej proponuję przeczytać protokół ogłoszony na stronie miejskiej ( bip...) z jednej z ostatnich sesji Rady Dzielnicy Białołęka.

REKLAMA

Matka_Sławka_z_Gdańska

01.12.2008 22:50

... a na Woli, w tamtejszej spoldzielni wyprodukowali za cale 12. 000 złotych... budki dla ptakow. Mnostwo budek... I przybijaja je teraz do scian wiezowcow. Widac pozazdroscili ciekawej elewacji gdanszczanom. Tam firma wypikselowala na scianie szczytowej twarz Bolka. Ciekawe co tu, na Woli ptaki wysraja... ?

# danecka

02.12.2008 15:21

Przeczytałam. To świadczy bardziej o rozumku, a mniej o czynach, o których piszesz. Zbieranie gazet z punktów dystrybucyjnych to chyba jednak obsesja przeciwników burmistrza. Jeśli to prawda, to obstawiałabym konkurencję tych gazet na rynku.

# pokos

02.12.2008 18:11

Siekierko po prostu razi Cie to, że nie trafiają one w postaci ogłoszeń do Twojej gazety. Większość samorządów wydaje pieniądze na gazety więc nie ma w tym nic dziwnego,że robi to nasza gmina.

REKLAMA

# siekierka kurpiowska

02.12.2008 23:32

Pokosie cieszę się, że znalazłeś mi nowy zawód: wydawca bądź redaktor ? Pracuję jednak w zupełnie innej branży i nie zamierzam tego zmieniać.
To, że robi coś większość to nie znaczy, że jest to potrzebne bądź pozyteczne. Popatrz na słąwetny temat " kup piesków". Większość ich nie zbiera, czy mam rozumieć, że nie jest to przez to naganne?
Jesli samorządy lekką rączką marnują pieniądze podatników na pseudogazety na papierze o dobrej jakości z mierną zawartością to mamy to w czambuł akceptować, bo robi to większość? Przecież to organ prasowy partii rządzącej w danej dzielnicy. MOże niech na ten cel posłużą więc składki partyjne. Dlaczego PO lokalne potrafiło przed wyborami wydać 4 strony, a teraz tego nie robi? Bo zaczęło wydawać nowe wydawnictwo za cudze pieniądze.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą