REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Szkola Rodzenia...potrzebna?

yoricki

15.09.2003 14:01

to pytanie skierowane przede wszystkim do kobiet, ale jak wiadomo, od niedawna rowniez i panowie zaczeli interesowac sie sprawami porodu i chcieliby nie tylko wiedziec o nim jak najwiecej, ale miec rowniez mozliwosc uczestnictwa w nim, dlatego pytam wszystkich:
czy uwazacie ze w Waszej gminie moglaby zaczac funkcjonowac taka szkola??? czekam na odzew!

Kotka

15.09.2003 20:01

Ależ funkcjonuje!!!! Dla ubezpieczonych w byłej Mazowieckiej Kasie Chorych (teraz nie wiem, jak to działa), w przychodni Medycyny Rodzinnej przy Myśliborskiej. Sesje organizowane są co jakiś czas, jednak na tyle często, że w ciągu 9 miesięcy na pewno się na jakąś trafi. Zaznaczam, że nie trzeba byc koniecznie pacjentem w/w przychodni, żeby brac w tym udział, a jest to bezpłatne.
Chociaż wiele pań twierdzi, że lepiej chodzić do szkoły przy szpitalu, w którym się będzie rodziło - ale ja tam bym nie chciała z wielgachnym i ciężkim brzuchem jeździć przez pół Warszawy...

# Vladymir

15.09.2003 21:08

Szkoła Rodzenia działa juz od dawna w gimnazjum przy Strumykowej 21, firmowana jest przez Medycyne Rodzinną na Mysliborskiej, panie ubezpieczone w MRKCh maja wykłady za darmo w ramach kontraktu "Zdrowie, Mama i Ja".

REKLAMA

# rodziciel

16.09.2003 09:58

Szkoła rodzenia? Bardzo was proszę nie róbcie sobie jaj, jak pielęgniarki chcą wyciągać kasę od naiwniaków to proszę bardzo. Byłem ze swoją żoną przy porodzie i rzeczywistość tak dalece odbiega od tych płatnych sztuczek, że aż mnie złość wzięła na ludzką głupotę i na siebie samego, wsadziłem komuś w d... 500 PLN za nic. Jak ktoś rozważa pójście z żoną do takiej szkoły to niech się 100 razy najpierw zastanowi i spróbuje przekonać żonę, że to kompletna pomyłka, jak już się urodzi dziecko to zapomnicie o szkole rodzenia i o tym, że się kłóciliście czy do niej pójść. A 500 zostanie w kieszeni. Rozumiem, że kobiety się boją porodu ale są inne sposoby na uspokojenie ich, a na pewno ciągłe przypominanie im jak mają oddychać i codzienne myślenie o tym podczas ćwiczeń wcale nie pomaga. Na pochybel szkołom rodzenia! Cały ten tekst jest o tym jak to nienawidzę jak ktoś ode mnie wyciąga kasę i otym jak mnie wk........ia jak państwo nie dba o takie pielęgniarki i one muszą oszukiwać innych żeby wykarmić swoje dzieci (urodzone w słodkiej niewiedzy - bez szkoły rodzenia).

yorick

17.09.2003 09:32

Wiesz, widocznie trafiles albo do nieodpowiedniej szkoly, albo SAM nie potrafiles wykorzystac tego, czego sie tam nauczyles i teraz masz poczucie winy, ze faktycznie, jak to okresliles, wsadziles komus w dupe 500 zl. Zawsze lepiej jest znalezc winnego niz samu przyznac sie przed soba samym (no i w tym przypadku rozczarowana zona), ze to KTOS zawiod, no a ze jeszcze do tego jest to instytucja, to swietnie sie sklada, bo mozna sobie pouzywac. Przykro mi ze, oglednie mowiac, nalezysz do grona tych NAIWNIAKOW i niestety tez frustratow... moze troche wiecej optymizmu i opanowania by sie przydalo, co?

# rodziciel

17.09.2003 10:06

oczywiście nikt ci nie zabrania chodzić z żoną do takiej szkoły i robić z siebie durnia podczas gdy te co prowadzą śmieją się z ciebie w duchu i zastanawiają się po raz tysięczny jak łatwo oszukać frajerów

REKLAMA

Kotka

17.09.2003 14:09

O ile się nie mylę, szkoły w programie "Zdrowie, mama i ja" sa BEZPŁATNE. A czy szkoła jest dobra, czy zła, to już można się dowiedzieć tak samo, jak o szpital - metodą szeptanki. Myślę, że zawsze praktyka odbiega od teorii, ale odrobina teoretycznego przygotowania pewnie wielu mamom choć troszeczkę pomogła.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA