REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

No i zima znów zaskoczyła drogowców

Rudolf

12.01.2004 16:27

Dzisiaj od pl.Wilsona wracałem 1,5 h. 508 ,a wszystko niestety przez oblodzony wjazd na most Grota z Wisłostrady.Samochody osobowe jak i ciężarowe nie mogły sobie poradzić, no ale na szczęście jakoś poszło.Gdyby odpowiednoi wcześnie posypano jezdnie to by do takiej sytuacji napewno nie doszło.

# %A%

12.01.2004 21:35

No i dlatego też pan Jarosław Kaczyński nie dojechał do TV na program "Gość Jedynki".

# Zakorkowany

12.01.2004 21:39

O, własnie o tym napisałem w nowym wątku. Ja jechałem do domu ponad 3 godziny (od centralnego).

REKLAMA

# mms

13.01.2004 10:51

A ja jechałam zaledwie 1h z Centrum. Jak? Na piechotę do metra, metrem do Gdańskiego, tam w 16, 16 do Żerania, potem kawałek 801 i już w 518 do pętli Nowodwory. Na żaden z tych środków lokomocji nie czekałam dłużej niż 3 minuty. I tak trzeba - wydostać się z Centrum jak najdalej metrem i tramwajami...

# Co mi zrobisz...

13.01.2004 12:40

- Ja, to proszę pana mam bardzo dobre połączenie: Wstaję rano, za piętnaście trzecia, latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację, tylko wstaję i wychodzę.
- Naubierasz się pan
- Płaszcz, jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? Do PKS mam 5 kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS.
- I zdążasz pan?
- Nie. Ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, widzi pan, ma najszybszy transport. Inaczej się zsiada. W Szymanowie znoszę bańki i łapię okazję. Na Ochocie w elektryczny do stadionu. A potem to już mam z górki. Bo tak: w 119, przesiadka w 13, przesiadka w 345 i jestem w domu. Znaczy w robocie. I jest za piętnaście siódma. To jeszcze mam kwadrans, to sobie obiad jem w bufecie. To po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść, tylko prosto do domu. I góra 22:50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie i idę spać.

# mms

13.01.2004 16:21

Fakt, że dojazd skomplikowany, ale liczy się czas. Wolałam się trzy razy przesiąść niż jechać z Centrum jak niektórzy - 3 godziny!

REKLAMA

# Vladymir

13.01.2004 22:51

A ja wolę bez przesiadek, bo to ciepło i gazetke mozna przeczytać całą, a 16 kursuje tak jak kobieta podczas okresu, czyli szalenie nieregularnie.

# mms

14.01.2004 09:44

Ja wolę gazetkę czytać w domu, po obiadku i przy gorącej herbatce z cytryną. Ale co kto lubi...
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA