REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

# Opolanin

24.11.2015 22:23

Byłem na tym spotkaniu, kogo burmistrz Jaworski kryje? Jaworski nie bronił interesu mieszkańców tylko deweloperów, kiedy on odejdzie i przestanie psuć tę dzielnicę?

# prawda

24.11.2015 22:25

Jaworski zorganizował gehennę mieszkańcom i dziwi się, że ludzie nie wytrzymali i... puściły nerwy. A co mieli zrobić jak za ich plecami powstaje ogromny gazociąg tuż przed blokiem.

# mieszko

24.11.2015 22:27

#prawda napisał(a) 24.11.2015 22:25
Jaworski zorganizował gehennę mieszkańcom i dziwi się, że ludzie nie wytrzymali i... puściły nerwy. A co mieli zrobić jak za ich plecami powstaje ogromny gazociąg tuż przed blokiem.

Gazociąg był w planach od dawna, a oni wprowazili się teraz. Dlaczego nie sprawdzili planów?

REKLAMA

# obserwator12

24.11.2015 22:28

MIESZKAŃCY "ZMASAKROWALI" BURMISTRZA JAWORSKIEGO I INWESTORA NA TYM SPOTKANIU.

# kowalczyka

24.11.2015 22:29

Artykuł to stek kłamstw, a "cytaty" autor sobie wymyślił.
Pytanie komu teraz bardziej zależy na tym żeby skrócić mieszkańców?
Burmistrzowi Jaworskiemu czy PGNIG? A może jednym i drugim?

# koma

24.11.2015 22:30

Jaworskiemu mówimy dowidzenia, nie chcę znać takiego burmistrza, człowiek dewelopoerów i dużych inwestorów a nie zwykłych ludzi.

REKLAMA

# ŻUOWIECKA

24.11.2015 22:42

#kowalczyka napisał(a) 24.11.2015 22:29
Artykuł to stek kłamstw, a "cytaty" autor sobie wymyślił.
Pytanie komu teraz bardziej zależy na tym żeby skrócić mieszkańców?
Burmistrzowi Jaworskiemu czy PGNIG? A może jednym i drugim?

Zwlaszcza o tej blond suchotnicy co darła morde o dzięciołki, a potem rżała jak kobyła

# kowalczyka

24.11.2015 22:47

"Jest godzina 22:42, a spotkanie jeszcze trwa. Tymczasem równo o 21:30 pojawiła się z niego relacja. Mamy więc pytanie do redakcji Tu Stolica i Gazeta Echo, czy posiada może wehikuł czasu, a jeżeli tak, to czy możemy z niego skorzystać w miarę możliwości. Nie wiemy również, skąd pochodzą cytowane wypowiedzi... ponieważ na pewno nie padły na spotkaniu, a szczególnie w takim brzmieniu. Na szczęście został wykonany zapis video, zarówno na zlecenie Dzielnica Białołęka, jak i z inicjatywy mieszkanców. Dlatego już teraz radzimy redakcji, która do tej pory opisywała tę sprawę naprawdę obiektywnie, przygotować stosowne sprostowanie "

# mieszkoniemysli

24.11.2015 22:50

Kolego mieszko, w planach tego gazociagu nie bylo jak powstalo osiedle budowane przez JW Construction, oraz nie bylo jak powstalo Atal Marina, wiec prosze wrocic z nowymi informacjami.

REKLAMA

# Edek od Kredek

24.11.2015 22:51

#kowalczyka napisał(a) 24.11.2015 22:47
"Jest godzina 22:42, a spotkanie jeszcze trwa. Tymczasem równo o 21:30 pojawiła się z niego relacja. Mamy więc pytanie do redakcji Tu Stolica i Gazeta Echo, czy posiada może wehikuł czasu, a jeżeli tak, to czy możemy z niego skorzystać w miarę możliwości. Nie wiemy również, skąd pochodzą cytowane wypowiedzi... ponieważ na pewno nie padły na spotkaniu, a szczególnie w takim brzmieniu. Na szczęście został wykonany zapis video, zarówno na zlecenie Dzielnica Białołęka, jak i z inicjatywy mieszkanców. Dlatego już teraz radzimy redakcji, która do tej pory opisywała tę sprawę naprawdę obiektywnie, przygotować stosowne sprostowanie "

Może po prostu słuchając debili drących ryja redakcja odpuściła sobie słuchanie rozdartych ryjów takich jak twój i dali materiał o 21.30? Niektórm wystarczy internet żeby coś napisać i wrzucic do sieci, nie potrzeba wehiukułów :)

# kowalczyka

24.11.2015 22:54

Edek od Kredek, toś się kulturą popisał...

# kowalczyka

24.11.2015 22:55

Ale wiem co masz na celu ty i tobie podobni, żeby rozmyć obraz sytuacji
Obraz taki, że ta "inwestycja" to jest jakiś dramat jeżeli chodz i o ekologię i dziwi mnie, że władze dzielnicy starają się go forsować.

REKLAMA

# PRYCHAM

24.11.2015 23:10

CZESC BIALOLECKIE SMIECI
JAK TAM WASZE TEKTUROWE DOMY NA KREDYT
ALBO KAWALERKI ZA MORGI OJCOWE?

# banita

24.11.2015 23:26

Jak kopali kanał żerański nikt nie protestował. Teraz sobie pomnik przyrody znaleźli. Kopać i nikogo o zdanie nie pytać!!! Koniec z zatruwaniem powietrza.

# zdziwiony

24.11.2015 23:49

#anonim napisał(a) 24.11.2015 23:26
- Dlaczego burmistrz nie jest po naszej stronie? - spytał jeden z mieszkańców burmistrza Jaworskiego.

Ponieważ PGNIG ma więcej pieniędzy.
#Piotr Jaworski napisał(a) 24.11.2015 23:26
W kwestii budowy gazociągu władze dzielnicy nie mają nic do powiedzenia - skwitował burmistrz

Baaardzo ciekawe! Nie tak dawno burmistrz się rozpisywał o tym jak to zmienił trasę gazociągu i jak pomógł mieszkańcom i jaki jest wspaniały. Ścieżkę rowerową zbuduje. Nagle nie ma nic do powiedzenia??

REKLAMA

# ELYTA

25.11.2015 00:02

Białołęcka elyta :D

# prypry

25.11.2015 06:04

pryCHam - przecież ty u mnie na Bialolece wynajmujesz pokoj w suterynach - ciebie nawet nie stać na M1

# PKM

25.11.2015 06:16

Na spotkanie przyszli KRZYKACZE bo w domu nie maja z kim pogadać, Inwestycja jak najbardziej potrzebna tylko trochę zal mi tych drzew które pojda pod topor -

REKLAMA

# miki

25.11.2015 07:56

Po jaką Anielkę ten burmistrz siedzi na tym stołku, skoro nie ma nic do powiedzenia?

# Zdzisława Cościska

25.11.2015 07:57

Ludzie ! a nie zastanowiło Was to dlaczego w ogóle pomysł wymiany kotłów z węglowych na gazowe ?
Przecież Polska węglem stoi !
Chyba że już podpisali sprzedaż wszystkich zapasów czarnego złota do Chin, jedwabnym szlakiem na wielbłądzich garbach Ha Ha Ha

# aniela

25.11.2015 07:58

Budujcie ten gazociąg , zdrowie i mniej zatrute powietrze jest najważniejsze

REKLAMA

# kowalczyka

25.11.2015 08:06

Z profilu burmistrza:
W mojej ocenie było to bardzo wartościowe spotkanie. Wiele osób otrzymało od inwestora PGNIG Termika i ekspertów merytoryczne infomacje. Co najważniejsze, na mój wniosek w porozumieniu z Michał Andrzej Olszewski, spotkanie zakończyło się decyzją o powołaniu Rady Konsultacyjnej w skład której wejdą zainteresowani mieszkańcy. Mam nadzieję, także na współpracę w tej sprawie z www.facebook.com/KanalZeranski/. Emocji, podsycanych koniunkturalnie przez niektórych radnych, oczywiście nie brakowało, ale są one zrozumiałe w takich sytuacjach. Przemysław Burkiewicz, w mojej ocenie, felieton nie do końca oddaje to co w tym spotkaniu było najważniejsze. Spotkanie trwało ponad 4 godziny i zakończyło się po 23.
To jak to było redaktorze??

# Konwaliowa

25.11.2015 08:16

A co miał pan Jaworski napisać, Trudno, żeby burmistrz przyznał, że mieszkańcy to hołota i dzicz, która potrzebuje 4 godzin na uspokojenie się, haha!

# AntekPolicmajster

25.11.2015 08:16

#PKM napisał(a) 25.11.2015 06:16
Na spotkanie przyszli KRZYKACZE bo w domu nie maja z kim pogadać, Inwestycja jak najbardziej potrzebna tylko trochę zal mi tych drzew które pojda pod topor -

ŚWIĘTE słowa.

REKLAMA

# Gość

25.11.2015 08:53

Jaworski wyruchał mieszkańców...

# Warszawiaky

25.11.2015 09:41

Chyba ciebie #gościu :-D

# kanałek

25.11.2015 09:42

gazociąg nie będzie szedł stroną wschodnią przez tereny przemysłowe i pustynie bo te tereny będą sprzedawane deweloperom i innym inwestorom więc ciężko by je było sprzedać z gazociągiem w pakiecie. Lepiej poprowadzić gaz stroną gdzie już inwestycje się skończyły.
Dzilenica Białołęki ma w gdzieś mieszkańców, na spotkaniu było mówione że rozmowy rozpoczęły się już w 2010 roku... a konsultacje z mieszkańcami? . Nie było, wczoraj było tylko spotkanie informacyjne bo już wszystko zostało ustalone między pgnig a dzielnicą. Mam tylko nadzieję że teren na wysokości kowalczyka będzie dobrze zagospodarowany (choć wątpię) , drzewa, krzewy i przede wszystkim kosze na śmieci których teraz brakuje i tworzy się syf

REKLAMA

# alik

25.11.2015 09:54

#kanałek napisał(a) 25.11.2015 09:42
gazociąg nie będzie szedł stroną wschodnią przez tereny przemysłowe i pustynie bo te tereny będą sprzedawane deweloperom i innym inwestorom więc ciężko by je było sprzedać z gazociągiem w pakiecie. Lepiej poprowadzić gaz stroną gdzie już inwestycje się skończyły.

Wszystko jasne. Tyle że osiedle które tam powstanie (developer Ghelamco ) też będzie miało pod oknami gazociąg.

# alik

25.11.2015 10:00

#Konwaliowa napisał(a) 25.11.2015 08:16
A co miał pan Jaworski napisać, Trudno, żeby burmistrz przyznał, że mieszkańcy to hołota i dzicz, która potrzebuje 4 godzin na uspokojenie się, haha!

Ile Ci płaci PGNiG za te komentarze? Panie (Pani?) antek, konwaliowa i pewnie jeszcze parę innych nicków.
Myślę że najwyższa pora żeby to powiedzieć szczerze i otwarcie. PGNiG opłaca hejterów którzy piszą takie rzeczy żeby skłócić mieszkanców i sprawiać wrażenie że dyskusja nie jest merytoryczna
Niedoczekanie panowie i panie z Modlińskiej 15! Odwołajcie trolli, to i tak nic nie da. Zapowiadaliście dialog to prowadźcie go ale na pewno nie hejtując anonimowo!!

# PALIK

25.11.2015 10:06

ALIK A TY JESTES PRZEZ KOGO OPLACANY -

REKLAMA

# teraz warszafianka

25.11.2015 10:11

przepraszam a co to jest gaz u mnie na wiosce podlomzynskiej nie było gazu i jakos się zylo w piecu palilo się odpadami z gospoarstwa i było tanio - a teraz tu trzeba będzie im placic za to cos ulotnego

# alik

25.11.2015 10:38

#PALIK napisał(a) 25.11.2015 10:06
ALIK A TY JESTES PRZEZ KOGO OPLACANY -

Jaśniej nie mogłeś tego pokazać panie "PGNiG mi płaci 2 złote za wpis" :))) W zwiiązku z tym mam propozycję żebyście zaczęli dyskutować merytorycznie albo wynieśli się z tego forum.
Wasz pracodawca czyli PGNiG wczoraj zapowiadał rozmowy z mieszkańcami, prowadzenie dialogu, konsultacje.
No to rozmawiajmy. Moje pytania:
1) jakie ma plany PGNiG względem zagospodarowania Kanału Żeranskiego?
2) Czy powstanie ścieżka rowerowa?
3 Jaka inna infrastruktura będzie tam zbudowana??
Panowie (i panie) z PGNiG, czas- start!

# Robert

25.11.2015 18:18

Muszę stwierdzić, że ten artykuł jest jak najbardziej prawdziwy. Także byłem na spotkaniu i powiem szczerze, że dawno nie widziałem takiego chamstwa - z przykrością muszę powiedzieć, że to chamstwo pochodziło od moich sąsiadów mieszkańców Białołęki. Bardzo dobre wystąpienie przedstawicieli pgnigu, którzy bez względu na zachowania mieszkańców, często obelżywe, zawsze starali się odpowiadać w sposób merytoryczny. Podziwiam ich cierpliwość, ja nie wytrzymałem i wyszedłem po 22.00.

REKLAMA

# alik2

25.11.2015 18:22

#alik napisał(a) 25.11.2015 10:38

Jaśniej nie mogłeś tego pokazać panie "PGNiG mi płaci 2 złote za wpis" :))) W zwiiązku z tym mam propozycję żebyście zaczęli dyskutować merytorycznie albo wynieśli się z tego forum.
Wasz pracodawca czyli PGNiG wczoraj zapowiadał rozmowy z mieszkańcami, prowadzenie dialogu, konsultacje.
No to rozmawiajmy. Moje pytania:
1) jakie ma plany PGNiG względem zagospodarowania Kanału Żeranskiego?
2) Czy powstanie ścieżka rowerowa?
3 Jaka inna infrastruktura będzie tam zbudowana??
Panowie (i panie) z PGNiG, czas- start!

Halo halo, było pytanie!

# PrawoWyborcy:Sprawdzam

26.11.2015 15:21

A teraz z kim się PRAWO i sprawiedliwości świetnie dogaduje:
Marcin K. pseudonim " Duchowny" nie mylić z Księdzem!
cyt #atom :"Witam,
przedstawię państwu sylwetkę lub zarys sylwetki a może wnętrze pana radnego Korowaja,
osoby mocno zaangażowanej lub wręcz odpowiedzialnej za sytuację jaka ma miejsce w naszej Dzielnicy.
1. Historia zatrudnienia Pana Korowaja w fundacji w latach 2013-2015??
Dodam że fundacja jest w likwidacji po 2 latach funkcjonowania??
2013 rok dochód radnego 18 272,42zł (fundacja zarejestrowana od 07.08.2013)
W 4 miesiące w fundacji 18 tysięcy!? W fundacji??
Taki to szlachetny człowiek z tego duchownego??
2014 rok dochód 42 949,93zł. Tu już widać że cały rok "fundacja " działa...
2. Zatrudnienie na umowę o dzieło przez "marywilska 44"
dochód radnego 13 189,11zł. Co takiego dla marywilskiej- firmie znajdującej się na białołęce pan radny korowaj robił??
może potrzeba było coś pomóc w urzędzie??
3. zatrudnienie na umowę o dzieło w BOK!
dochód radnego 5140.00
To już w ogóle nie mieści się w kanonach dobrego wychowania panie korowaj duchowny!
4. Wynagrodzenie z tytułu pracy (gdzie?? nie wiem bo pan duchowny nie raczył napisać)
40000zł. za rok 2012r
5. Wynagrodzenie z tytułu bycia Duchownym 2013rok
27000zł?
6. Wynagrodzenie z tytułu pracy 36000 zł. (tu pan duchowny też nie pisał gdzie był zatrudniony ale jeszcze wtedy się uczył kombinowania...)
Składki na ZUS i NFZ napewno pan płacił panie duchowny przez te lata kiedy nie był pan zatrudniony na umowę o pracę??
Czy zarejestrowany w urzędzie pracy na bezrobotnego??
Jeśli nie to Boże Chroń od takich duchownych co uczą jak żyć za cudze składki...
wszystkie informacje pochodzą z biuletynu informacji publicznej miasta stołecznego Warszawy.
Wystarczy wpisać w google oświadczenie majątkowe korowaj.
Celem mojego wpisu jest poinformowanie mieszkańców z kim mamy do czynienia..
Mam nadzieję, że jesteśmy w stanie wykluczyć sami z Rady Dzielnicy takie czarne owce bo taki radny nie ma skrupułów, on sam nie odejdzie bo do tego trzeba mieć HONOR a pan Korowaj nie ma nawet wiedzy, że coś takiego istnieje...
Przemyślcie temat kto kogo i dlaczego chce odwołać...
To nic nie kosztuje a widać kto jest kto w tej całej "gierce".
Pozdrawiam,
Ładnie co??

# dzeki2002

26.11.2015 19:10

Byłem na spotkaniu, fatalnie przygotowani pod względem merytorycznym specjaliści. Plany już dawno temu zatwierdzone, próba robienia dobrej miny do złej gry. Nie jestem radnym tylko zwykłym mieszkańcem a do gazociągu mam dwa kilometry. Poszedłem tylko po to bo mi żal tej zieleni, którą wytną w pień, 15 do 20 metrów na szerokość, po inwestycji zostanie 6-8 metrów klepiska, które podobno ma być ścieżką rowerową (do Nieporętu od ul. Marywilskiej istnieje przecież od dawna)- świetna wymówka. Wytną podobno ok 1000 drzew starych a w to nasadzą młode drzewka, które zapewne zwiędną pierwszej zimy. Wolałbym aby zapłacili za każdy centymetr obwodu ściętego drzewa za to sumę można by pewnie posadzić 100 razy więcej drzew w tej okolicy i zaprojektować kilka parków, dla mieszkańców. Mieszkańcy byli nadzwyczaj spokojni jak na to co wyprawiali urzędnicy i specjaliści.

REKLAMA

# Kowalczyka

26.11.2015 19:15

Tak zwana rada konsultacyjna to kolejna farsa w wykonaniu ratusza.
Jak się okazało to będą ludzie wybrani właśnie przez ratusz
Pewnie okaże się że wszyscy są POwiązani z ratuszem...
I oni mają reprezentować mieszkańców?!
To nie jest rada drogi burmistrzu, to jest ZDRADA!

# dzeki2002

26.11.2015 19:16

#Robert napisał(a) 25.11.2015 18:18
Muszę stwierdzić, że ten artykuł jest jak najbardziej prawdziwy. Także byłem na spotkaniu i powiem szczerze, że dawno nie widziałem takiego chamstwa - z przykrością muszę powiedzieć, że to chamstwo pochodziło od moich sąsiadów mieszkańców Białołęki. Bardzo dobre wystąpienie przedstawicieli pgnigu, którzy bez względu na zachowania mieszkańców, często obelżywe, zawsze starali się odpowiadać w sposób merytoryczny. Podziwiam ich cierpliwość, ja nie wytrzymałem i wyszedłem po 22.00.
musieliśmy być na innym spotkaniu ja wszedłem 23:15 i niebyło do tego czasu ani jednej profesjonalnej i merytorycznej odpowiedzi, jedynie stosowanie technik negocjacyjnych, które używa się aby nie podejmować dialogu.

# Duchowny

26.11.2015 21:01

ulala ;-)
#PrawoWyborcy:Sprawdzam napisał(a) 26.11.2015 15:21
przedstawię państwu sylwetkę lub zarys sylwetki a może wnętrze pana radnego Korowaja,
osoby mocno zaangażowanej lub wręcz odpowiedzialnej za sytuację jaka ma miejsce w naszej Dzielnicy.
dochód radnego 13 189,11zł. Co takiego dla marywilskiej- firmie znajdującej się na białołęce pan radny korowaj robił??
dochód radnego 5140.00
To już w ogóle nie mieści się w kanonach dobrego wychowania panie korowaj duchowny!
4. Wynagrodzenie z tytułu pracy (gdzie?? nie wiem bo pan duchowny nie raczył napisać)
40000zł. za rok 2012r
27000zł?
6. Wynagrodzenie z tytułu pracy 36000 zł. (tu pan duchowny też nie pisał gdzie był zatrudniony ale jeszcze wtedy się uczył kombinowania...)
Składki na ZUS i NFZ napewno pan płacił panie duchowny przez te lata kiedy nie był pan zatrudniony na umowę o pracę??
Jeśli nie to Boże Chroń od takich duchownych co uczą jak żyć za cudze składki...
wszystkie informacje pochodzą z biuletynu informacji publicznej miasta stołecznego Warszawy.
Mam nadzieję, że jesteśmy w stanie wykluczyć sami z Rady Dzielnicy takie czarne owce bo taki radny nie ma skrupułów, on sam nie odejdzie bo do tego trzeba mieć HONOR a pan Korowaj nie ma nawet wiedzy, że coś takiego istnieje...
Pozdrawiam,
Ładnie co??

# Wschodnia

30.11.2015 07:27

#PrawoWyborcy:Sprawdzam napisał(a) 26.11.2015 15:21
dochód radnego 5140.00
40000zł. za rok 2012r
27000zł?
Pozdrawiam,
Ładnie co??

Przez tyle lat PO świetnie się dogadywało z tym radnym, myślisz ze nie wiedzieli ( o ile to prawda) o rzeczach o których tu wypisujesz ? I jak myślisz, gdyby radny ( podobnie jak radna Rabiczko) nie opuścił klubu PO cala ta sytuacja byłaby tak chętnie i często opisywana na tym forum? Nagle zaczęło przeszkadzać?
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Kambukka Olympus
Kambukka Lagoon

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024