REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

BOK

ania

24.08.2003 15:14

Słuchajcie, kto może powiedzieć mi coś o poziomie nauki języka i innych kursów i kółek prowadzonych w Białołeckim Ośrodku Kultury? Szukam jakiejś szkoły językowej dla nastolatka i muszę ograniczyć się w poszukiwaniach do dzielnicy. Kto uczy tam języka, jaki jest poziom, metoda, wielkość grupy? Z góry dziękują za informacje. A może znacie jakąś dobrą szkołę językową poza Białołęką ale w miarę blisko?

# Kotkaa

24.08.2003 20:54

Języka uczą absolwentki Lingwistyki Stosowanej - czyli na pewno języki znają (są zresztą dwujęzyczne - np. mogą uczyć angielskiego i francuskiego). Metodyków na lingwistyce tez miałyśmy niezłych, więc uczyć umieją (stosuja tzw. podejście komunikacyjne). Poziomy powinny dostosowywać po teście kwalifikacyjnym - to norma nawet w szkołach państwowych.
Mnie osobiscie nie podoba się nieco zwariowana osobowość jednej z lektorek, ale to przecież rzecz gustu.
PS. Ja akurat w BOK nie uczę.
A z innych szkół polecam ProfiLingua na Al. Jerozolimskich - co prawda mówię z punktu widzenia lektora, pracowałam tam przez rok - mają naprawdę wysokie wymagania. Z punktu widzenia słuchacza to Historyk sie może wypowiedzieć... Jedyny minus - 15-osobowe grupy.

# jurek

25.08.2003 09:25

Uczyłem się w angielskiego w BOK-u i było tak samo jak w tzw "renomowanych szkołach" z tym, że o ile kurs rozpoczęło 10 osób to już w II semestrze było tylko 6. Z mojego punktu widzenia im mniejsze grupy tym lepiej więc nie narzekam. I oczywiście polecam "zwariowaną lektorekę" bo ładna, dobrze zorganizowana i co najważniejsze dobrze uczy.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą