REKLAMA

Białołęka

gdzie dobrze zjeść? »

 

Szwedzi w Warszawie. Max Premium Burgers otwiera lokal na Białołęce

  16 stycznia 2023

alt='Szwedzi w Warszawie. Max Premium Burgers otwiera lokal na Białołęce'
źródło: materiały prasowe

Już niebawem na Białołęce będzie można zjeść burgera szwedzkiej marki Max Premium Burgers. Będzie to pierwszy bar sieci w północnej Warszawie i siódmy w aglomeracji.

REKLAMA

Nowy bar Max Premium Burgers będzie pierwszym otwartym w 2023 roku, a także 21. tej sieci w Polsce. Znajdować się będzie w bliskim sąsiedztwie centrum handlowego Factory Annopol przy Białołęckiej 98. Rozbudowy Białołęckiej nie będzie? Brakuje 79 milionów Brakuje 79 milionów na rozbudowę Białołęckiej
Wciąż nie widać początku zapowiadanej od lat przebudowy jednej z najważniejszych ulic Białołęki. Warszawski ratusz przyznaje, że w budżecie nie ma na to pieniędzy.

Max Premium Burgers na Białołęce

- Cieszymy się, że już niebawem pojawimy się na Białołęce. W Warszawie i okolicach posiadamy już siedem naszych restauracji, jednak nieustannie zależy nam na tym, aby dostęp do naszego menu miał każdy miłośnik burgerów z Max. W okolicy znajdziemy nie tylko duże centrum handlowe, ale i okoliczne osiedla, szkoły, obiekty sportowe. Wierzymy, że spotkania w Max Premium Burgers w gronie rodziny, przyjaciół lub współpracowników będą ciekawą atrakcją i okazją do spróbowania naszych stałych pozycji w menu oraz poznawania nowości, również tych sezonowych - mówi Jerzy Jakubiak z polskiego oddziału sieci.

Białołęcki fastfood zlokalizowany jest w pobliżu Trasy Toruńskiej (S8) oraz węzła Łabiszyńska, co zapewnia dobry dojazd samochodem. W sąsiedztwie znajdują się przystanki autobusowe. W komunikacie o nowym barze sieć wspomina także o "sąsiedztwie" stacji metra Bródno i kolejowej Toruńska, które znajdują się - odpowiednio - kilometr i półtora kilometra od Białołęckiej 98. Sieć nie podała jeszcze daty otwarcia.

Kup bilet

Burgery przy trasie S8

- Nasze menu zawiera różnorodne pozycje. Co najważniejsze, w restauracjach Max nasi goście mogą personalizować swoje zamówienie zamieniając klasyczną bułkę na bezglutenową lub liść sałaty, czy też dowolnie dodawać i wymieniać składniki burgera. Nie zapominamy również o tych, którzy zamiast tradycyjnego mięsa wolą sięgnąć po alternatywne rozwiązania, czyli słynne "zielone menu". Tutaj do wyboru mamy ser chalumi lub roślinny burger Plant Beef - kontynuuje przedstawiciel Max.

Historia Max Burgers sięga 1968 roku, kiedy Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli na północy Szwecji bar z burgerami. W ciągu zaledwie dwóch lat stały się tak popularne, że właściciele zdecydowali się na otwarcie kolejnych lokali. Dziś Max to sieć licząca 189 barów, w tym ponad 150 w samej Szwecji. Firma pozostaje biznesem rodzinnym. Obecnym prezesem jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer, synowie założyciela. Szefem kuchni jest Jonas Mårtensson, który pracował m.in. w kuchni szwedzkiej rodziny królewskiej.

(jok)

.
 

REKLAMA

Komentarze (4)

# Odoe

16.01.2023 20:04

Reklama ?
Szkoda ze drogi nie przygotowano

# Czytelnik

18.01.2023 10:41

Wydarzenie na miarę Białołęki! Otwierają budę z kotletami!

# nnn

18.01.2023 11:50

Grozi nam wysyp chorych grubasów na Białołęce. Jakiś szpital obok postawcie.

REKLAMA

# Xyz

19.01.2023 23:22

Szkoda ze jak sie otwiera mały lokalny biznes to go tak nie "promujecie" jak zwykłą nędzną sieciówke.
więcej na forum

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Najchętniej czytane na TuBiałołęka

Misz@masz

Artykuły sponsorowane

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Butelki dla dzieci Kambukka
Kambukka Reno

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe