Szwedzi w Warszawie. Max Premium Burgers otwiera lokal na Białołęce
16 stycznia 2023
Już niebawem na Białołęce będzie można zjeść burgera szwedzkiej marki Max Premium Burgers. Będzie to pierwszy bar sieci w północnej Warszawie i siódmy w aglomeracji.
Nowy bar Max Premium Burgers będzie pierwszym otwartym w 2023 roku, a także 21. tej sieci w Polsce. Znajdować się będzie w bliskim sąsiedztwie centrum handlowego Factory Annopol przy Białołęckiej 98.
Brakuje 79 milionów na rozbudowę Białołęckiej
Wciąż nie widać początku zapowiadanej od lat przebudowy jednej z najważniejszych ulic Białołęki. Warszawski ratusz przyznaje, że w budżecie nie ma na to pieniędzy.
Max Premium Burgers na Białołęce
- Cieszymy się, że już niebawem pojawimy się na Białołęce. W Warszawie i okolicach posiadamy już siedem naszych restauracji, jednak nieustannie zależy nam na tym, aby dostęp do naszego menu miał każdy miłośnik burgerów z Max. W okolicy znajdziemy nie tylko duże centrum handlowe, ale i okoliczne osiedla, szkoły, obiekty sportowe. Wierzymy, że spotkania w Max Premium Burgers w gronie rodziny, przyjaciół lub współpracowników będą ciekawą atrakcją i okazją do spróbowania naszych stałych pozycji w menu oraz poznawania nowości, również tych sezonowych - mówi Jerzy Jakubiak z polskiego oddziału sieci.
Białołęcki fastfood zlokalizowany jest w pobliżu Trasy Toruńskiej (S8) oraz węzła Łabiszyńska, co zapewnia dobry dojazd samochodem. W sąsiedztwie znajdują się przystanki autobusowe. W komunikacie o nowym barze sieć wspomina także o "sąsiedztwie" stacji metra Bródno i kolejowej Toruńska, które znajdują się - odpowiednio - kilometr i półtora kilometra od Białołęckiej 98. Sieć nie podała jeszcze daty otwarcia.
Burgery przy trasie S8
- Nasze menu zawiera różnorodne pozycje. Co najważniejsze, w restauracjach Max nasi goście mogą personalizować swoje zamówienie zamieniając klasyczną bułkę na bezglutenową lub liść sałaty, czy też dowolnie dodawać i wymieniać składniki burgera. Nie zapominamy również o tych, którzy zamiast tradycyjnego mięsa wolą sięgnąć po alternatywne rozwiązania, czyli słynne "zielone menu". Tutaj do wyboru mamy ser chalumi lub roślinny burger Plant Beef - kontynuuje przedstawiciel Max.
Historia Max Burgers sięga 1968 roku, kiedy Curt Bergfors i Britta Fredriksson założyli na północy Szwecji bar z burgerami. W ciągu zaledwie dwóch lat stały się tak popularne, że właściciele zdecydowali się na otwarcie kolejnych lokali. Dziś Max to sieć licząca 189 barów, w tym ponad 150 w samej Szwecji. Firma pozostaje biznesem rodzinnym. Obecnym prezesem jest Richard Bergfors, natomiast wiceprezesem jego brat Christoffer, synowie założyciela. Szefem kuchni jest Jonas Mårtensson, który pracował m.in. w kuchni szwedzkiej rodziny królewskiej.
(jok)
.