Forum › Białołęka
trzeba było głosować na Pusza
# wąchacz czajki 16.08.2003 23:41 |
|
Anna Kurowska 04-08-2003, ostatnia aktualizacja 05-08-2003 12:25 wyborcza
Mieszkańcy Białołęki skarżą się na oczyszczalnię Czajka, która wydziela śmierdzące odory czytaj dalej » r e k l a m a O problemach z oczyszczalnią pisaliśmy już kilkakrotnie. Letnie upały sprawiają, że dla mieszkających w jej sąsiedztwie białołęczan życie staje się nie do wytrzymania. Skarżą się, że z powodu smrodu nie sposób wyjść na zewnątrz, a w mieszkaniach trzeba szczelnie zamykać okna. "Z moich informacji wynika, że są zarówno pieniądze ze środków pomocowych UE, jak i projekt odpowiednich nakrywek do niwelacji nieprzyjemnych woni. Czy potrzebny jest protest całej Białołęki i udanie się pod ratusz?" - pyta w liście przysłanym do nas Aneta Pasińska. - Wiem, że Czajka śmierdzi, ten sam problem jest z przepompownią na Nowodworach. Już kilkakrotnie rozmawiałem w tej sprawie, zaraz jeszcze raz napiszę do Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji - zapewnił wiceburmistrz dzielnicy Tadeusz Semetkowski. Według niego Czajka podlega MPWiK, które decyduje o modernizacji oczyszczalni. - Miały być na to przyznane fundusze z programu ISPA rozpatrywanego przez UE, ale gdzieś to po drodze utknęło. Jeszcze jako gmina mieliśmy podpisaną umowę z MPWiK na modernizację Czajki, wydaliśmy im na ten cel decyzję o warunkach zabudowy, ale do dziś tego nie zrealizowano - opowiada wiceburmistrz Semetkowski. - Zdajemy sobie sprawę, że oczyszczalnia jest uciążliwa; nie jest najmłodsza, pochodzi z lat 70. - mówi Aleksander Szymański, kierownik Czajki. Sebastian Bojemski, rzecznik prasowy MPWiK, informuje, że w oczyszczalni zostanie przeprowadzona część modernizacji z własnych środków przedsiębiorstwa. Będzie to hermetyzacja najbardziej śmierdzącej części oczyszczalni, czyli komory odbiorczej. Niestety, uda się to przeprowadzić dopiero w połowie przyszłego roku. |
# lidka 17.08.2003 00:33 |
|
to bardzo pocieszające że v-ce WIE że Czajka smierdzi problem jest aktualny od 6 lat i jak czytam takie oświadczenia zarządzających dawniej gminą a teraz dzielnicą za moje pieniadze i to k..ca mnie bierze i nóż się w kieszeni otwiera
|
# Kotkaa/Nickol 17.08.2003 22:47 |
|
Do Lidki:
Nickol chciała się wtedy odezwać, ale ją wywaliło. Poza tym dzieliła się sprzętem z innym użytkownikiem i już nie zdążyła się ponownie zalogować. Bardzo przeprasza. |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.