REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Niecodzienny widok!

# ka$ka

16.04.2003 06:59

Wyobraźcie sobie: w poniedziałek na przystanku przy Topolowej zatrzymuje się autobus linii 104 lub 101, numer boczny A202. Na przystanku stoi pani z głębokim wózkiem. Pan kierowca wysiadł z autobusu, spytał się panii, czy może chcialaby wsiąść i POMÓGŁ jej wnieść wózek. Przykład godny naśladowania.

# Piotrek z Odkrytej

16.04.2003 09:22

Brawo dla Pana Kierowcy. Chociaz jedna jaskółka wiosny nie czyni.

# antypolityka

16.04.2003 09:43

pesymista :-)

REKLAMA

# Piotrek z Odkrytej

16.04.2003 10:04

To fakt (w tej kwestii). Chamstwo kierowców autobusów jest niestety poparte wykorzystaniem masy - w myśl zasady duży może więcej. Wystarczy starać się dojechać do ronda Starzyńskiego. Po prawej stronie - po kratownicy, miejscu wyłączonym z ruchu - walą autobusy o różnych numerach, a zwłaszcza te jadące z Legionowa firmy TRANSLUD. Autosany z rdzą przegryzającą karoserię. Jak pisał Vladymir, pasażerowie klaszczą kiedy kierofffffca bolidu przewożącego kilkadziesiąt osób łamie przepisy i zyskuje kilka sekund na bezczelnym procederze. Oczywiście przykład tego kierowcy z pierwszego postu i wielu innych jest godny naśladowania, aczkolwiek reszta niestety zaniża im dobre notowania, smutne i prawdziwe, polskie i kulturalne inaczej.

# martyna

17.04.2003 09:47

Antypolityko! Czy jeździsz autobusami??? Bo chyba nie. Ja się zgadzam z Piotrkiem, że jedna jaskółka wiosny nie czyni. A nawet dwie, bo już czytałam w GW o kierowcy linii 180, który mówi pasażerom "dzień dobry". Ale fakt, iż takie zdarzenia opisuje się w gazetach i na forach dyskusyjnych jako rzeczy niezwykłe, dobitnie świadczy o poziomie całej reszty. I zdecydowanie napawa pesymizmem. Ja z kolei już kilkakrotnie spotkałam się z beczelnym zamykaniem drzwi przed nosem (mnie lub innym pasażerom), przy próbie tzw. dobiegnięcia do autobusu. Kierowca jest za wcześnie na przystanku Topolowa (wiem bo wychodzę zawsze na konkretny autobus), biegnę z przodu autobusu, więc na pewno mnie widzi, i kiedy dobiegam do pierwszych drzwi beczelnie je zamyka i odjeżdża.

# Piotrek z Odkrytej

17.04.2003 11:45

Ktoś próbował mi wytłumaczyć chamstwo rozkładem jazdy. Nie chce mi się szukac tego postu, ale może i taka argumentacja pojawi sie ponownie. Prrzypomina mi się reklama jakiegoś proszku: cham kierowca zamyka drzwi ludziom przed nosem, a kiedy wkłada sweter uprany w tym proszku zmienia sie w okaz kultury. Może należy im prać ciuchy w tym specyfiku, wtedy bedą jeździć z kulturą i zachowywać się jak na ludzi przystało. Na szczęście są i tacy, o których można powiedzieć, że zachowują się w pracy kulturalnie.

REKLAMA

# martyna

17.04.2003 16:19

Naprawdę tak ktoś tłumaczył? Bzdura!!! Przecież 10 sekund go nie zbawi, bo i tak swoje odstanie w okolicach mostu Grota. Generalnie mam o kierowcach autobusów jak najgorsze zdanie i jestem przekonana, że dużo wody w Wiśle upłynie zanim będę mogła je zmienić...

# Vladymir

17.04.2003 23:57

Martyno, masz rację. Ile razy mnie uciekł taki drań, a przecież mieszkam na Buczynku, przy pętli. Wody w Wisle zabraknie, a kierowcy sie i tak nie zmienią. Albo pożerają kanapki na pętli i sie spózniają, albo w neurotycznym szale pędzą nie zatrzymując się na przystankach...
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni