Forum › Białołęka
Przejechałem na czerwonym
# Piotrek z Odkrytej 27.03.2003 13:18 |
|
Dobra, zanim mnie zlinczujecie, to poczytajcie. Chodzi o skrzyżowanie Mehoffera ze Światowida. Światła tam zainstalowane (dobrze że są) co jakiś czas łapią dziwny cykl; na Światowida czerwone, potem idą piesi przechodzą Mehoffera, dla Światowida dalej czerwone, i znów to samo. W pewnym momencie wszyscy mają czerwone i ......... konsternacja. Samochodów coraz więcej i wyczekiwanie, kto pierwszy się wyłamie. Jak znajdzie sie lider, instynkt stadny działa i jadą wszyscy (dobrze że z jednego kierunku). A może ktoś by się zajął regulacją świacidełek na całym Swiatowida, bo czasami jadąc trafia się ciągle na czerwone ?
|
# Alf 27.03.2003 13:54 |
|
Też mi się tak kiedyś zrobiło, tam musi być błąd w ustawieniach!
|
# antypolityka 27.03.2003 14:04 |
|
pamiętacie ten wypadek sprzed kilku tygodni, może sprzed dwóch miesięcy? właśnie to był powód, tyle że wtedy paliło się zielone dla obu kierunków
|
# jotes 27.03.2003 18:40 |
|
Tymi światłami steruje procesor odbierający inpulsy z zainstalowanych w jezdni pętli indukcyjnych.
Prawidłowo powinno to wyglądać w ten sposób, nadjeżdżający samochód, przy pustym skrzyżowaniu załącza sam zielone, przy większej ilości pojazdów procesor zlicza i steruje światłami. Jako ciekawostkę podam iż w nocy palą się czerwone światła z wszyskich stron. |
# Basia 28.03.2003 08:53 |
|
Ale jak podjeżdżam od Mehoffera to właściwie nie muszę prawie nigdy stawać , bo mi się zmienia na zielone :)
|
# driver 29.03.2003 22:30 |
|
Te światła są po prostu powalone.Jadąc kilkadziesiąt metrów przed nimi, nie wiem czy dodawać gazu czy hamować.
|
# basia 29.03.2003 23:39 |
|
Ja bym dodala gazu, a Duska pby pewnie hamowala. Generalnie Twoj wybor :)
|
ania 30.03.2003 12:01 |
|
Oj, tam te światła są rzeczywiscie nienormalne. Tylko, że ja jest piesza . Już parę razy stałam jak głupia i nie wiedziałam czy mam iść czy stać bo wszyscy mieli to same światło. Mój chłopak mi wmawiał, że mi się tylko tak wydaje. a widzisz - To do niego.
|
# aaaa 30.03.2003 13:33 |
|
I przez dodawanie gazu bywają wypadki.
|
# Basia 31.03.2003 11:13 |
|
Przecież nie mówię że trzeba przejeżdżać na czerwonym. Z zresztą gaz jest od tego żeby go dodawać.
|
# Vladymir 01.04.2003 23:45 |
|
Słusznie, Basiu, ale czy Ty jeździsz może takim wozem , to "ja mu w gaz, a on zgasł ?"
|
# Basia 02.04.2003 09:40 |
|
Nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, ale mój samochód sprawuje sie bardzo dobrze. Zarówno rusza tak jak ja chcę jak i resztę traqsy pokonuje tak jak ja chcę. Chyba że jest bardzo wilgotno to niestety coś jest z przewodami :(
|
# Vladymir 03.04.2003 00:09 |
|
a, to może masz Fiata ? Bo Fiaty wody nie lubią :))
|
# Basia 03.04.2003 10:36 |
|
Nie. Mam Renaut.
|
# Piotrek z Odkrytej 17.04.2003 22:47 |
|
Dzisiaj około 18-tej znowu światła zgłupiały. Dojeżdżam i już widzę korek ze 100 m na Światowida w stronę Stefanika. Z Mehoffera też nie jadą. Czekamy i czekamy, korek tworzy sie jak cholera. Nie ma odważnego, bo po 6 min. stania to możnaby pojechać. Wreszcie swiatła psują się całkowicie i mrugają tylko na żółto. Jedziemy. Nagle odżywają i zapala się od razu czerwone. Extra nie ma co. Co z tym zrobić, dokąd zadzwonić ?
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.