Forum › Białołęka
Nareszcie cos mądrego powiedział
# antypis 03.06.2005 16:05 |
|
Prezydent Warszawy Lech Kaczyński powiedział w piątek dziennikarzom, że bardzo poważnie rozważa rezygnację z urzędu. Wiąże się to z decyzją Sejmu o przyjęciu ustawy warszawskiej z poprawkami SLD, które powodują ograniczenie kompetencji prezydenta stolicy.
"Jeszcze nie podjąłem decyzji o rezygnacji, bo odpowiadam za grupę ludzi, którzy przyszli tu ze mną. Bardzo poważnie jednak rozważam rezygnację. Nie było bowiem do tej pory ustawy bardziej partykularnej niż ta" - oświadczył. |
# xxx 03.06.2005 16:45 |
|
Zwróćcie uwagę na zdanie:
Jeszcze nie podjąłem decyzji o rezygnacji, bo odpowiadam za grupę ludzi, którzy przyszli tu ze mną. Ta grupa ludzi bierze kasę z miasta i mogłaby się zeźlić na Kaczora przed wyborami. |
# jk 03.06.2005 19:48 |
|
Czyli tok rozumowania prezydenta jest następujący: nie odpowiadam za miasto, za wybudowanie mostu, dróg, obwodnicy, ODPOWIADAM TYLKO ZA KOLESIÓW, KTÓRZY MOGLIBY STRACIĆ CIEPŁE POSADKI PO MOIM ODEJŚCIU!
|
# observateur 04.06.2005 03:02 |
|
Towarzysze! Sami to wymyśliliście, czy podyktował to Wam Towarzysz Miller, który wlaśnie bawi w Polsce odpoczywając po wyczerpującej pracy naukowej w USA?
|
# !!!! 05.06.2005 10:08 |
|
Wiwat Sejm wiwat wszystkie stany - czyzby sejm uchwalił cos co mialo by jakis sens i bylo by pozyteczne
|
# Rysio.Ochucki 05.06.2005 12:51 |
|
observateur a ty z jakiego PiSuaru wylazłeś??? A Kaczce to mam ochotę złożyć takie podziękowania:
1. za udany konkurs na most północny 2. za udane inwestycje 3. za opóźnienia przy rozbudowie metra I aby jak naszybciej SPIEPRZAŁ DZIADU!!! z fotela prezydenta. |
# NN 06.06.2005 19:25 |
|
Podziwiać można wiarę, że przyjdzie ktoś lepszy. Skąd?
Metro opóźnione jest od zawsze, most planowany od lat kilkunastu już a "udane" inwestycje znamy z przeszłości. Dużo kosztowały i przyniosły niektórym osobom niezły dochód. |
# andrzej 08.06.2005 22:52 |
|
Kaczor jak tylko wyczół że może wspiąć się wyżej szukał pretekstu do rezygnacji z prezydentury Warszawy. Zostawił sobie tylko czas do jakiegoś miesiąca przed wyborami jak będę aktualniejsze sondarze... A co do dzielnic? Ładny mi samorząd był. Żadna dzielnica nic nie mogła bez jego przyzwolenia. A jak ktoś mu podpadł to powoływał nowy zarząd, zgodnie z prawem działał i stary a jak obydwa nie dochodziły do porozumienia to wprowadzano zarząd komisaryczny i tym sposobem płaciliśmy my podatnicy za trzy zarządy bo oczywiście każdy kasę brał. I tak to wyglądało w Warszawie przez jakiś rok w połowie dzielnic. Dziękujemy ci Kaczorku.
Zgadzam się w pełni z #jk. Teraz jak mu nie wyszło trzeba jak najszybciej się od wszystkiego oddalić po cichu. A inwestycji jak nie było tak nie ma. I takiej nieudolności jak teraz dawno w Warszawie nie było. Oby tylko Polską nie przyszło mu rządzić... |
# olaf 10.06.2005 16:20 |
|
Nie jestem w stanie zrozumieć tego jadu wypowiadanego przez moich poprzedników pod adresem prezydenta Kaczyńskiego. Przecież to wspaniały człowiek, polityk, znawca wypełniania osobistych PIT-ów, wspaniały socjotechnik rozumiejący potrzeby mieszkańców stolicy(spieprzaj dziadu), obrońca moralności i swojej rodziny( nie pozwala bratu na udział w Paradzie Równości bo ja zakazał), znakomity budowniczy Mostu Północnego (dzięki niemu będzie dwa lata później), wspaniały organizator pracy administracji warszawskiej (ukarany przez NSA za opieszałość w rozpatrywaniu wniosków).Z drugiej strony nie ma ludzi idealnych i chyba w prezydencie Kaczyńskim budzi się kompleks Napoleona. Ale czy to źle? Z historycznego punktu widzenia Napoleon wiele zrobił dla Polski dobrego.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.