REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Najpiękniejsze miejsca Warszawy

# Kotkaa

18.07.2003 22:44

Dla mnie najbardziej magicznym miejscem w stolicy jest aula Politechniki przy pl. Politechniki (w środku, oczywiście, chociaż z zewnątrz też niczego sobie).
A najbardziej zaskakującym - ale o tym już było - bocianie gniazda w Kobiałce.

# Historyk-wyjątkowo

18.07.2003 22:47

Poza rzeczami powszechnie znanymi, takimi jak Starówka, a zwłaszcza drewniane schody na skarpie, wyróżniłbym: z przedwojennych rzeczy modernistyczną zabudowęSaskiej Kępy, neoromański kościół przy pl. Narutowicza, secesyjne kamienice w Al. Jerozolimskich, a z nowszych - budynek Dworca Śródmieście i Stacji Powiśle.

# Vladymir

20.07.2003 23:15

Zdecydowanie głosuję za Zoliborzem, moją rodzinna dzielnicą: polecam Wam spacer ulicami: POgonowskiego, Mierosławskiego, Felinskiego, Kossaka, a także Zoliborz Oficerski z ulicami Forteczna, Haukego - BOsaka, Śmiała, Zajączka oraz Zoliborz Dziennikarski w dół od kina "Wisła", są tam piękne przedwojenmne wille w róznych stylach, np postmodernizmu, ze sztandarowym dziełem w postaci willi architekta Brukalskiego na ul. Mierosławskiego, skąpane we wpaniałych ogrodach, oraz parki z bajecznie pięknym drzewostanem /np park Żeromskiego/, no i modelowym przykładem spółdzielczości mieszkaniowej /to coś zainteresuje Historyka, no nie ?/ w postaci osiedla WSM.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni