REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

MARZENIA NA NOWY ROK

# piotrek

30.12.2006 15:18

Każdy prawie z nowym rocznikiem sobie tam coś obiecuje, ja jak zwykle fajki, żarcie i mniej pivka(rzucenie i ograniczenie).
a co sobie wyobrażają nasi włodarze?
poprzedni to by chcieli ze 300 000 mieszkańców w białej, pociąg, tramwaj, metro, mostów ze 3, zero zieleni, bo to krzyżuje układy z developerami i nie tylko z nimi.
a ja mam to wszystko głęboko w kiszce.
najważniejszy jest spokój, spokojne nie za szybkie życie wśród zieleni, a świat(politycy i urzędole) próbuje nałożyć na ludków b. prosty mechanizm
1. praca(w której chcieliby aby z roku na rok zwiększać wydajność o 100%)-mnie nie dotyczy
2.żarcie w pośpiechu i syfu(onkolodzy alarmują)- dotyczy to prawie wszystkich.
3. po pracy-zazwyczaj telewizja(prawie same oszustwa)-dotyczy większości.
4. weekend-albo wyjazd-do łojców, tam żarcie do upadłego i wóda czyli lekka melina, albo kino(obecna kinematografia to melina), albo melina w pubie, czy knajpie, wóda dziś to woda z tabletką, a pivko prawie samo pasteryzowane.
śladowa część ludków chodzi do teatru , albo na koncerty, ale koncerty są b. drogie(muzyka poważna.
5. i tyle, można wymyśleć jakieś kręgle, market, itp. głupoty...a ja qrwa pragnę osiąść w dżungli w drewnianym domku, przynajmniej z 10 lat, coby się z lekka uczłowieczyć, bo przebywając w takich(j.w.) warunkach czuję się po trochu terminatorkiem. w jakim syfie ja żyję, a wszystko pogłębia się, a jeszcze nie tak dawno tak było fajnie.........
więc jak jeszcze raz usłyszę pochwałę, że wąsacze coś dobrego zrobili dla białej...to się zezłoszczęi będę niegrzeczny.....

# antyrajca

30.12.2006 17:43

Kilka postów niżej nażekałes na bambusów, a teraz ci za nimi teskno?

# piotrek

30.12.2006 18:08

naRZekałem na bambusów, owszem, ale jak zwykle muszę wyrażać się szerzej-busz nie istnieje tylko w afryce, aczkolwiek afryka jest przepiękna, jej wielkie jeziora i rzeki są naprwdę czymś pięknym...dość marzeń-napisałem "w dżungli", czy dżungla kojarzy się z afryką i bambusami-murzynów miałem na myśli, mnie raczej nie, bardziej ameryka pd.
a tak najbardziej to zadomowiłbym się na syberii, ale tam sa strasznie zimne zimy, więć latem chciałbym mieszkać na syberii, a zimą w delcie amazonki.....najgorzej obawiałbym się moskitów, bo przed tym cięzko uciec, a smarowanko to przykra rzecz.
kiedyś znajomy chemik śp. zrobił mi mixture na meszki(to z innych krajów przybyło podobno).
mówił, tylko troszkę na skórę, więc jak zwykle tylko troszkę polałem sobie na daszek czapki letniej. przez godzine czy dwie nawet 1 meszka nie podfrunęła bliżej niż na metr, tak samo zachowywały się komary. zdjałem czapkę, aby przetrzeć pot, a tu dziura w czapce(nie na wylot). dobrze, że nie słucham się ludków.
sam umarł(ten chemik).

REKLAMA

Matka_Sławka_z_Gdańska

30.12.2006 19:17

Sam umarl ?
A temu towarzyszyli. Poczytajmy o wrazeniach widzow bioracych udzial w tym noworocznym misterium:
PAP/IAR 04:09
''Zdjęcia Saddama Husajna z pętlą na szyi, zrobione tuż przed egzekucją, pokazała w sobotę iracka telewizja rządowa i inne telewizje arabskie. Świadkowie powiedzieli, że były dyktator Iraku do ostatniej chwili zachował spokój. Nie chciał, by na głowę założono mu kaptur. W krótkiej relacji telewizyjnej nie pokazano samej egzekucji, ale chwile tuż przed nią, gdy strażnicy w kominiarkach owijali szyję Saddama czarnym materiałem i zakładali pętlę. Jeden ze świadków egzekucji, szyicki polityk Sami al-Askari, powiedział, że od wprowadzenia Saddama do pomieszczenia gdzie stała szubienica, do zakończenia egzekucji, upłynęło 25 minut, ale po odblokowaniu zapadni przez kata śmierć byłego dyktatora nastąpiła bardzo szybko.
Jeden ze strażników pociągnął dźwignię i Saddam opadł jakieś pół metra do zapadni. Usłyszeliśmy jak kręgi w szyi błyskawicznie pękają i nawet ujrzeliśmy trochę krwi wokół sznura * . Wisiał przez jakieś 10 minut, zanim lekarz potwierdził jego śmierć. Wtedy rozwiązano go i umieszczono w białym worku na zwłoki -powiedział Askari.
Inny oficjalny świadek egzekucji potwierdził, że Saddam zmarł bardzo szybko. Wydawał się bardzo spokojny.
Nie trząsł się - powiedział ten świadek.
Dodał, że przed śmiercią 69-letni Saddam, wypowiedział muzułmańskie wyznanie wiary:
'' Nie ma boga prócz Allaha, a Muhammad jest Jego prorokiem ''
Z jednym nalezy sie zgodzic aktywisto-organisto.
Nie ma boga.
* - a nic nie pisza, czy zlal sie do kuwety ? To zupelnie bezwarunkowy odruch przy powieszeniu i publika powinna oprocz wielu wrazen akustycznych odebrac rowniez dzwiek strumienia moczu spadajacego pod zapadnie. No chyba, ze wysypali tace zwirkiem dla kotkow. A ! To wtedy zupelnie co innego.

# organista ale nie aktywista

30.12.2006 21:32

Istotnie, w przeciwieństwie do boga na szczęście Bóg jest. I objawia się nawet w Tobie, Mateczko.

# piotrek

31.12.2006 01:33

KARA śmierci jest krótkotrwałą karą, sam mógłbym wykonywać.
1. na politykach
2. na urzędolach
3. pedofilach
4. zabójcach w premedytacji(płatnych)
5. i operatorach telefonii komórkowej(wszystkich nawet kobietach).
poza tym wszystkie ryby wypuszczam..........wyobraźcie sobie jak ja tych, a w szczególności w 5 pkt. nienawidzę....ale chroni tych bandytów prawo stworzone przez nich dla nich.....
ludzie ludziom zgotowali.....

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni