Forum › Białołęka
# syn matki z gdańska 02.10.2012 08:25 |
|
ja osobiście zburzył bym wszystko i zaczął wszystko od nowa czyli osiedla,park,budynki użyteczności publicznej i porządne ulice, a mieszkańców na czas robót bym wysiedlił do twierdzy modlin (doskonałe połączenie skm z wawą) i maksymalnie bym budował do 2 piętra bo te osiedla leżą w klinie napowietrzającym stolicę i czasem z tego czuje się niedostatecznie natleniony jak przebywam w swym luksusowym lofcie na woronicza:)
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 02.10.2012 09:13, wpis modyfikowany 2 razy, |
|
Tej dzielnicy nie powinno być. Warszawa nie dorosła do Białołęki, a Białołęka do Warszawy. Ziemia niczyja? Może rzeczywiście tak powinno być? Większy byłby pożytek dla lokalnej społeczności, gdyby miasto płaciło Jabłonnie, czy Legionowu (? - ależ to brzmi! ) za utrzymywanie wysypisk śmieci, spalarni i utylizacji szamba niż z tego tandetnego "udawania", że to też "stolyca".... Słusznie ( miło i inteligentnie ), że właśnie tu jest ulica Stanisława Barei. Ten pomysł, te osiedla są jak pijacki, poranny kac Pana Ryszarda Dobrowolskiego. Marysiu... :))) Ot "pier....lnięte" palcem na mapę miasta sioło! W polski, poniedziałkowy poranek.
|
# LKP 04.10.2012 00:50 |
|
Sławku i matko Sławka ! Wracajcie do Gdańska!
|
# agaduszka 22.10.2012 11:10 |
|
Ja jak tylko zobaczyłam, że budują pętlę na końcu Skarbka, to wiedziałam, że to niewypał. I jak widziałam, jakim gniotem jest Magiczna.... wąziutka, kręta... z ostrym wjadnem na Głębocką, ktoco za debil to planował???
Pętla powinna być w okolicaach Berensona, a autobusy po ludzku zaczynałyby kurs od najdalszego miejsca i jechały normalnie, prosto najkrótszą trasą do centrum. A tak ludzie wsiadają na pętli, z której do Głębockiej jest rzut beretem, i jadą kółkiem ok. 15 min. Paranoja! Już lepiej chyba, gdyby końcowy/początkowy 527 zmienili, np. niechby początkowy/końcowy był przy Berensona (bez pętli, tak, jak kiedyś był przy sklepach na Berebsona) i potem jechał Skarbka, Magiczną (niestety fatalna i chyba się nie da!), a centrum jechałby tak, jak teraz, czyli Głębocką, tylko początkowy mógłby być na początku Skarbka w okolicach Berensona (przy Berensona jest przecież dużo miejsca - narazie). |
# lewandów 24.10.2012 14:57 |
|
ulica Głębocka jest główną ulicą grodziska która przecina Trase Toruńską S8 i prowadzi do Centrum (jadąc cały czas prosto). Mieszkańcy ulicy Skarbka z Gór muszą zrozumieć że mieszkają nieco na uboczu a co za tym idzie muszą dojeżdżać dłużej. Nie wyobrażam sobie żeby zlikwidować Linie 527 na ulicy głębockiej. Liczba mieszkańców i tutaj jest spora i ciągle się rozrasta. GŁĘBOCKA RULEZ!! Tratatatata SkaaaaRbkaaaaaa PIFF PAFFF.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.