Forum › Białołęka
# Tomasz G 05.11.2015 10:53 |
|
Super akcja brawa dla organizatorów.
|
# *madlen* 05.11.2015 16:54 |
|
Dzięki takim akcjom historia nie zginie :)
|
# Arti 05.11.2015 17:01 |
|
Super inicjatywa mam nadzieję że będzie co roku powtarzana
|
# Aga W. 05.11.2015 17:02 |
|
Brawo za zaangażowanie i za świetny pomysł.
|
# Kontro 05.11.2015 20:33 |
|
Z całym szacunkiem, ale ta akcja to jakiś żart! Albo wręcz celowe działanie mające na celu ośmieszenie parafii i wymuszenie prac remontowych.
Tak się składa, że miałem w rodzinie pogrzeb i na własne oczy widziałem cennik za usługę. wersja minimum (transport, prosta trumna, grabarze, murarze), to koszt rzędu 5000 pln. A do tego jest długa na ok 40 pozycji lista "dodatków" typu: kazanie, dekoracja, mowa przy grobie, trębacz, itp., z których każdy ma swoją cenę (od 100 do 500 pln). Przy takich cenach jestem bardziej niż pewny, że parafię stać na remont we własnym zakresie i jeśli tylko będzie chciała, to taki remont wykona. A jak nie chce wykonać, to obcy ludzie nie powinni się wtrącać i wymuszać działania takimi akcjami. |
# gość 06.11.2015 09:39 |
|
To ile Cię wyniósł pogrzeb?
Zasiłek pogrzebowy z ZUSu to 4 tys. - to nie wystarcza? #Kontro napisał(a) 05.11.2015 20:33 Z całym szacunkiem, ale ta akcja to jakiś żart! Albo wręcz celowe działanie mające na celu ośmieszenie parafii i wymuszenie prac remontowych. Tak się składa, że miałem w rodzinie pogrzeb i na własne oczy widziałem cennik za usługę. wersja minimum (transport, prosta trumna, grabarze, murarze), to koszt rzędu 5000 pln. A do tego jest długa na ok 40 pozycji lista "dodatków" typu: kazanie, dekoracja, mowa przy grobie, trębacz, itp., z których każdy ma swoją cenę (od 100 do 500 pln). Przy takich cenach jestem bardziej niż pewny, że parafię stać na remont we własnym zakresie i jeśli tylko będzie chciała, to taki remont wykona. A jak nie chce wykonać, to obcy ludzie nie powinni się wtrącać i wymuszać działania takimi akcjami. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.