REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Do #historyka

# JarekFilipowicz

05.09.2002 16:08

Mam na imię Jarek.
Żałuję, że los nie zetknął nas ze sobą 6 lat wcześniej.
Twój program "otwartych szkół" był mi nie znany do wczoraj.
Mój pomysł na otwarte szkoły udało mi się zrealizować w stopniu
"uchylenia drzwi".
Wierzę, że razem uda się nam zrobić dużo dobrego nie tylko dla dzieci ale przede wszystkim dla dzielnicy i jej mieszkańców.
Nie mam pojęcia ile naprawdę zarabiają nasi radni.
Uważam, że radni powinni dostawać diety a ich wielkość musi być relatywna do sytuacji w jakiej przyjdzie działać radnym w nowym ustroju Warszawy.

# historyk

05.09.2002 16:55

Pomysł ten powstał wśród grupy ówczesnych studentów mieszkańców takich osiedli jak: Białołęka Dworska, Choszczówka. W pełnej "postaci" został zaprezentowano w III numerze "Biuletynu Białołęckiego" w art. Mariusza Pawłowskiego pt. "Nie od razu Kraków zbudowano" wiosną 1996 r. i wywołał nawet pewne niezadowolenie wśród kilku dyrektorów szkól. Od jesieni 1996 r. byłem nauczycielem w SP nr 156 na Choszczówce i próbowałem tym pomysłem zaintereować m.in. radną panią Lubbe i ówczesnego burmistrza ds. oświatowych Pawła Teresiaka- bez większego rezultatu. Od 1998 r. zachęcałwem do tej idei p. Służewskiego- niestety nie był do niej przekonany. Później rozpocząłem naukę w KSAP i mój kontakt ze strukturami oświatowymi w gminie trochę się rozluźnił.
Współpraca między środowiskiem oświatowym a rodzicami jest bardzo ważna, by coś się zmieniło. Inaczej gminni decydenci z powodzeniem stosując taktykę -dziel i rzadź. Szkoda,że nie wsparliście nas w 1999 r. kiedy nie tylko walczyliśmy o pensje lecz przede wszytkim o odność naszego zawodu.
Dieta radnego w Białołece wynosiła w 1999 r. ok 4000 zł, obecnie ok. 2000 zł. Nie jest to wynik samoograniczenia, lecz skutek obowiązywania tzw. ustawy kominowej z poł. 2000 roku.
Pozdrawiam
Krzysiek

# JarekFilipowicz

05.09.2002 20:42

Dzięki za odpowiedź i informacje.
Podaj mi namiary na siebie na mój e-mail:
jarfil0@poczta.onet.pl
Pozdrawiam Jarek

REKLAMA

# kserus

28.11.2013 13:30

Haha... gdyby takie typowania pojawiły się na http://serwisbukmacherski.eu/ to byłym kasiastym człowiekiem. Szkoda że ograniczają się do tak ciężko przewidywalnego sportu ;-)

# chichot -2

29.11.2013 15:22

Zawiść to paskudna cecha u niejednego naszego mieszkańca . Ciągle ktoś czepia się do diet radnych kierując się niewiedzą (jak w przypadku Filipowicza ) a dobrze jest zorientowany w jej wielkości . Nie smaż wielokrotnie tej samej kaszanki bo się udławisz .Masz oświadczenia majątkowe radnych , a może jak sobie przypomnisz startowałeś kiedyś na coś ( ? ) ,lub wspólnie z księdzem dobrodziejem brałeś udział { lub tolerowałeś jego kombinacje ) w różnych formach co ? Pamiętasz jak to zawyżano rachunki z pobytu dzieci nad morzem a one (biedaczyska ) wcale nie widziały morza bo były pod Poznaniem hm..
Moim skromnym zdaniem to nie problem w tym ile oficjalnie wynosi dieta lecz w tym by radny był na tyle odpowiedzialny co budżet dzielnicy (ponad 200 mln ) .
Skoro radnym zostaje bezrobotny to wątpliwość budzi to czy on ogólnie zna się na pieniądzach jeśli ich nie ma . Potem pomyśl o jego decyzjach .

# Jolka

30.11.2013 12:48

Historyk także pozuje na mini dobrodzieja ale jest w tym wiele przesady

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025