REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Do Duśki i jeji indyka

# pola

25.01.2003 16:15

Duśka!!!Indyk A'la Duśka jest pychotą najlepszą. Wczoraj zrobiłam, i indyk zniknął w pięć minut...Jestem fanką gotowania, mogę godzinami patrzeć na pulchne paluszki Makłowicza, czy Kuronia..Masz jeszcze inne podobnie pyszne przepisy????

# Duśka

25.01.2003 20:57

A jakże! A co Cię interesuje? Ciasta, mięso czy coś innego np. zupka pomidorowa po holendersku? Duśka

# martyna

25.01.2003 21:19

To może Duśka wydasz "książkę kucharską a la Duśka", internetową albo w Echu papierowym? Ja wcale nie żartuję...

REKLAMA

# Duśka

25.01.2003 23:03

No jasne! A co Cię interesuje? Ciasta, mięso czy inne np. holenderska zupka pomidorowa? Duśka

# Duśka

25.01.2003 23:07

Nie wiem dlaczego, ale nie pokazywał mi się mój wcześniejszy zapis, a potem pojawił się i wychodzi na to, że jestem jąkała. Dwa razy piszę to samo. Coś się dzieje z tymi łączami !!!! A co do wydania książki kucharskiej to mogłoby być ciekawe... tylko nie wiem czy radaktorzy "Echa" byliby tym zainteresowani? Duśka

# pola

26.01.2003 01:37

Duśka!Zupa pomidorowa po holendersku???Intrygujące....Generalnie stawiam na dania oryginalne- więc ta zupka jest cool!!!Czekam na przepis i baaaardzo Cię pozdrawiam.

REKLAMA

# Duśka

26.01.2003 12:48

Pola! Widzę, że ty też jesteż nocny Marek tak jak ja (sądząc po godzinie, o której pisałaś). Podaję przepis na zupę pomidorową rodem z Holandii:
Składniki na 5 osób: 2 kg pomidorów, duża cebula, zielona i czerwona papryka, 30 dag marchewki, jeśli ktos lubi to ząbek czosnku, włoszczyzna tradycyjna. Wszystko pokroić, włożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody, dodać 3 kostki bulionu z kury i dusić około 40 minut. Potem wszystko przetrzeć przez sitko. (najlepiej takie półmechaniczne kręcone ręką). Nie miksować, bo zostaną skórki!
Kulki mięsne: 15 dag mięsa wołowego chudego, 15 dag mięsa wieprzowego chudego. Wszystko razem zemleć, dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową (b.ważna). Wyrabiać malutkie kulki. Gdyby się nie kleiły dodać nieco oliwy z oliwek. Gotowe kulki wrzucać do ugotowanej zupy i gotować jeszcze około 10 minut. Osobno podać śmietanę i natkę z opietruszki. Smacznego.
Mam jeszcze coś z jagnięciny, chcesz? Duśka.

# pola

26.01.2003 20:12

Duśka!Ty jestes czarodziejką!JA się zapisuję na kurs.Poczekaj, na razie wypróbuję na mężu zupkę.Pozdrawiam serdecznie.Wielkie dzięki bo brzmi obiecująco..

# martyna

27.01.2003 17:50

Czy redakcja nas czyta? Co Państwo na Duśkową księgę kucharską? Może niby dalej zamieszczać przepisy na forum, ale...

REKLAMA

# jotes

27.01.2003 22:50

Pola !
I co przezył ????

# Duśka

28.01.2003 01:50

Podaję do publicznej wiadomości, że nie pochodzę z rodu Sforza (królowej Bony, jeśli ktoś nie wie), więc Pola śmiało może dawać potrawy według mojego przepisu swojemu mężowi. Inni też. Duśka

mirek

28.01.2003 12:04

Do Duśki: proszę o kontakt w sprawie książki kucharskiej na stronach Echa.
mirek@3w.pl

REKLAMA

# martyna

28.01.2003 19:56

Ha, ha, a jednak chwyciło! Bardzo się cieszę droga Redakcjo i Duśko! A Ty się cieszysz?

# Duśka

28.01.2003 20:07

Życie to jedna wielka codzienna niespodzianka, a co z tego wyjdzie to jeszcze się okaże. Może to moje siedzenie od 10 lat w garnkach na coś się komuś przyda. Duśka

# martyna

28.01.2003 21:50

Już się przydało! Ja co prawda nie gotuje codziennie, wiec nie zdazylam popobowac, ale, jak czytam, Pola jest zachwycona... A w jakim wątku był ten indyk?

REKLAMA

# pola

29.01.2003 15:44

Duśka!!!Już się piszę pierwsza na wieczór autorski Twojej książki!!!!!!To ja pierwsza odkryłam ten talent i basta, nikt nie poprosił o przepis na indyka tylko ja...!!Zupka pomidorowa, pychota, naprawdę Duśka! Przyjaciele z Krakowa wyjechali z przepisem na Twoją pomidorówkę, i byli szczerze zakoczeni ilością osób i przyjacielskim tonem naszego forum....Pozdrawiam Cię serdecznie Duśka,

# martyna

29.01.2003 21:53

Ależ ja Ci nie mam zamiaru ujmować pierwszeństwa, Pola! Ale powiedzcie gdzie był ten indyk, bo na niego nie trafiłam???

# pola

30.01.2003 02:17

Martynko- to były żarty oczywiście. A na indyka zapraszam do wątku Kitchen rozpoczętego przez kolorado. Pozdrawiam- ja indyka wykonałam i czuję się po nim bosko, a był naprawdę prima szczególnie sos ze zmiksowanych moreli..Pyyychaa!!!

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

# martyna

30.01.2003 10:06

Dzięki, pozdrawiam.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni