REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

do Doroty Vladymirowej

# pola

17.05.2003 12:54

Hej!
Co z przedszkolem dla dzieciaka??Czy udało Wam się coś załatwić?? Rozmawaiałam z przyjaciółką- ona poleca jeszcze jedno przedzkole na ulicy Nowowiejskiej- jeśli dobrze pamiętam 3/1 lub 1/3.
Pozdrawiam.

Dorota Vladymirowa

17.05.2003 22:15

Na razie złożyliśmy odwołanie i czekamy na odpowiedź. Dziękuję za wszystkie informacje. Pozdrawiam. Dorota

# Dorota od Michasia

26.05.2003 23:29

odrzucili również odwołanie

REKLAMA

# historyk-wyjątkowo

26.05.2003 23:57

Jeśli rzeczywiście tych miejsc nie ma i dzielnica nie jest w stanie ich stworzyć, to może rozwiązać to tak... do punktu XX podjężdzą o ok. 8-7.30 autobus przedszkolny z paniami przeszkolankami, gdzie już czeka np. lekkie śniadanko (owsianka będzie w przeszkolu) i ten pojazd zawozi dzieci do np. żoliborskiego przedszkola. Jeśli to dobry pomysł, to będę namawiał RO Białolęka Dw. by wystąpili z takim wnioskiem do dzielnicy w imieniu rodziców dzieci z Białołęki Dw., dla których również zabrakło miejsc w przedszkolach.

# nickx

27.05.2003 13:02

Ująłeś mnie tym pomysłem historyku. To jak z darmowymi autobusami do supermarketów.

# Dorota od Michasia

27.05.2003 21:59

Pomysł podoba mi się (zupełnie na serio), ale kto będzie płacił za autobus? Poza tym jeszcze jeden szkopuł: foteliki samochodowe, które nie zmieszczą się na siedzenia w autobusie, a jedynie w minibusie (kosztowniejszy i zabiera malo osób)

REKLAMA

# historyk-wyjątkowo

28.05.2003 00:41

M.st. Warszawa- bezpośrednio ze swego budżetu lub z budżetu dzielnicy. Przecież Przedszkola to zadanie własne gminy (czyli miasta)

# Dorota od Michasia

28.05.2003 11:03

No i właśnie na przedszkola dzielnica nie ma pieniędzy i dlatego nie będzie nowego przedszkola na Odkrytej... A miasto nie da, bo ma to gdzieś.

# Basia

28.05.2003 11:11

Kurcze! Nie dość że nie ma żłobka, to nawet z przedszkolem problem. Chyba jeszcze długo poczekam zanim zdecyduję się na własną pociechę.

REKLAMA

# Vladymir

31.05.2003 00:24

N ie czekaj Basiu, bo szkoda życia, tylko wynieś sie do kraju, gdzie Twoje podatki pójda na przeszkola i szkoły, a ie do prywatnej kiesy samorządowej holoty.

# Piotrek z Odkrytej

31.05.2003 23:57

Historyku, myślę, że trafiłeś na podatny grunt: jedni już mają dzieci, a inni będą je mieli, wobec tego i ten problem ich dotknie. Chociaż tak zastanowiwszy sie dłużej, czy ten Twój pomysł to nie utopia (niestety) ?

# historyk-wyjątkowo

01.06.2003 00:03

Ja też chcę mieć dziecko i uważąm,że białołekę stać by miało miejsce w przedszkolu, albo dogodny doń transport. Więc zabiegam również o swoje. Przecież przyjazne otoczenie dla rodzin z dziećmi to nas wszystkich interes. A za egoizm w tej dziedzinie- prędzej czy później (zwłaszcza później) zapłacimy wszyscy)

REKLAMA

# anna

01.06.2003 01:07

No to bingo! pierwsza wypowiedż w Dzień Dziecka o dzieciach i dla dzieci.A jak uszczęśliwiacie dzieciaki w ten dzień? Ja zacznę od porannych przytulanko-dużdanek o potem pogadamy z gwarkiem w ZOO a zakończymy lodami w lodziarni Akwarium na Francuskiej .

# Vladymir

02.06.2003 00:12

A ja szalałem z Michasiem w ogrodzie teściowej z elektryczą kosiarką, kosząc trawnik. Ale sie Michaś ubawił, próbując wrzucić kota pod kosiarkę...

# Basia

02.06.2003 11:23

I Ty się dziwisz że go nie przyjeli do przedszkola?!

REKLAMA

# Vladymir

03.06.2003 23:50

Nie, nie dziwię się, on taki juz jest i co ja na to poradzę ?
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024

REKLAMA

REKLAMA

Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy