Forum › Białołęka
do Doroty Vladymirowej
# pola 17.05.2003 12:54 |
|
Hej!
Co z przedszkolem dla dzieciaka??Czy udało Wam się coś załatwić?? Rozmawaiałam z przyjaciółką- ona poleca jeszcze jedno przedzkole na ulicy Nowowiejskiej- jeśli dobrze pamiętam 3/1 lub 1/3. Pozdrawiam. |
Dorota Vladymirowa 17.05.2003 22:15 |
|
Na razie złożyliśmy odwołanie i czekamy na odpowiedź. Dziękuję za wszystkie informacje. Pozdrawiam. Dorota
|
# Dorota od Michasia 26.05.2003 23:29 |
|
odrzucili również odwołanie
|
# historyk-wyjątkowo 26.05.2003 23:57 |
|
Jeśli rzeczywiście tych miejsc nie ma i dzielnica nie jest w stanie ich stworzyć, to może rozwiązać to tak... do punktu XX podjężdzą o ok. 8-7.30 autobus przedszkolny z paniami przeszkolankami, gdzie już czeka np. lekkie śniadanko (owsianka będzie w przeszkolu) i ten pojazd zawozi dzieci do np. żoliborskiego przedszkola. Jeśli to dobry pomysł, to będę namawiał RO Białolęka Dw. by wystąpili z takim wnioskiem do dzielnicy w imieniu rodziców dzieci z Białołęki Dw., dla których również zabrakło miejsc w przedszkolach.
|
# nickx 27.05.2003 13:02 |
|
Ująłeś mnie tym pomysłem historyku. To jak z darmowymi autobusami do supermarketów.
|
# Dorota od Michasia 27.05.2003 21:59 |
|
Pomysł podoba mi się (zupełnie na serio), ale kto będzie płacił za autobus? Poza tym jeszcze jeden szkopuł: foteliki samochodowe, które nie zmieszczą się na siedzenia w autobusie, a jedynie w minibusie (kosztowniejszy i zabiera malo osób)
|
# historyk-wyjątkowo 28.05.2003 00:41 |
|
M.st. Warszawa- bezpośrednio ze swego budżetu lub z budżetu dzielnicy. Przecież Przedszkola to zadanie własne gminy (czyli miasta)
|
# Dorota od Michasia 28.05.2003 11:03 |
|
No i właśnie na przedszkola dzielnica nie ma pieniędzy i dlatego nie będzie nowego przedszkola na Odkrytej... A miasto nie da, bo ma to gdzieś.
|
# Basia 28.05.2003 11:11 |
|
Kurcze! Nie dość że nie ma żłobka, to nawet z przedszkolem problem. Chyba jeszcze długo poczekam zanim zdecyduję się na własną pociechę.
|
# Vladymir 31.05.2003 00:24 |
|
N ie czekaj Basiu, bo szkoda życia, tylko wynieś sie do kraju, gdzie Twoje podatki pójda na przeszkola i szkoły, a ie do prywatnej kiesy samorządowej holoty.
|
# Piotrek z Odkrytej 31.05.2003 23:57 |
|
Historyku, myślę, że trafiłeś na podatny grunt: jedni już mają dzieci, a inni będą je mieli, wobec tego i ten problem ich dotknie. Chociaż tak zastanowiwszy sie dłużej, czy ten Twój pomysł to nie utopia (niestety) ?
|
# historyk-wyjątkowo 01.06.2003 00:03 |
|
Ja też chcę mieć dziecko i uważąm,że białołekę stać by miało miejsce w przedszkolu, albo dogodny doń transport. Więc zabiegam również o swoje. Przecież przyjazne otoczenie dla rodzin z dziećmi to nas wszystkich interes. A za egoizm w tej dziedzinie- prędzej czy później (zwłaszcza później) zapłacimy wszyscy)
|
# anna 01.06.2003 01:07 |
|
No to bingo! pierwsza wypowiedż w Dzień Dziecka o dzieciach i dla dzieci.A jak uszczęśliwiacie dzieciaki w ten dzień? Ja zacznę od porannych przytulanko-dużdanek o potem pogadamy z gwarkiem w ZOO a zakończymy lodami w lodziarni Akwarium na Francuskiej .
|
# Vladymir 02.06.2003 00:12 |
|
A ja szalałem z Michasiem w ogrodzie teściowej z elektryczą kosiarką, kosząc trawnik. Ale sie Michaś ubawił, próbując wrzucić kota pod kosiarkę...
|
# Basia 02.06.2003 11:23 |
|
I Ty się dziwisz że go nie przyjeli do przedszkola?!
|
# Vladymir 03.06.2003 23:50 |
|
Nie, nie dziwię się, on taki juz jest i co ja na to poradzę ?
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.