REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Internet na Tarchominie

# aza

27.05.2003 14:01

Mam do Was moi mili forumowicze pytanie następujące:
Jaka firma dostarcza Wam internet na osiedle, jaka jest jakość usług, cennik, no i najważniejsze - parametry techniczne.
Info potrzebuję w związku z tym, że w moim bloku niedługo powstanie Wspólnota i będziemy pewnie organizować przetarg na dostawcę również tych usług.
Czekam na wieści.
Pozdr

Przewoos

27.05.2003 20:31

www.interneths.pl
79 zł/mies
450 instalacja
łącze o przepustowości mniej więcej 100 kbps, dość stabilne, ale zdarzają się co jakiś czas awarie radiolinii..
ale ogólnie jest OK. Polecam, do zastosowań domowych jest w sam raz.

# Vladymir

27.05.2003 23:13

Aster City, pakiet internetowy "Twój Dom", instalacja 59 zł, abonament miesięczny 120 zł, z tym, że jeżeli w pakiecie masz kablówkę, to abonament TV obniżają z 48 zł do 19 zł, przepustowość łącza grubo ponad 100 kilobajtów, ale o szczególy pytaj na stronie internetowej firmy, za darmo masz na własność modem kablowy Motorolla, lub, do wyboru kartę sieciową. Warunek konieczny: Twój blok musi być okablowany przez tę firmę, gdyż oni nie świadcza usług internetowych w oderwaniu od swoich standartowych usług, tj telefonu i TV, gdyż internet "śmiga" po światłowodowych kablach telekomunikacyjnych, oni nie mają radiolinii, jaqk to opisuje Przewoos, przez co komunikacja z netem jest niezakłócona. Dowiedz się, czy Twojego bloku nie okablowuje Telekomuna SA, bo wtedy o necie zapomnij, to komuchowate gówno nawet nie wie, że że takie medium istnieje.

REKLAMA

# jotes

27.05.2003 23:48

A najlepszym przykładem olewactwa tej firmy to olanie kilku tys. niedoszłych abonentów na terenie Nowodworów.
A tak apropo czy jeszcze S.A.?

# Piotrek z Odkrytej

28.05.2003 00:06

Przypadek j.w. czyli tak jak u Vladymira. Vladymir czy Twój modem czasem też sie wiesza ? Zdarzyło mi się z 10 razy przez pół roku. Zresetowanie go pomogło za każdym razem.

# aza

28.05.2003 09:37

Aster City i UPC nie są zainteresowani moim osiedlem - DW.
Wchodzą jakieś małe, dziwne, niewiadomoskądwzięte firemki. Często samowolka, demolka klatek schodowych.
Ale nie ważne. Ich usługi promocyjne często brzmią bardzo kosmicznie i zarazem komicznie, zarówno ceny jak i jakość oferowanych usług.
A może ktoś ma doświadczenie lub słyszał coś o Spr@y, PPI, Telnap, Dewam (to dopiero abstrakcja hihi)?!

REKLAMA

# Piotrek z Odkrytej

28.05.2003 10:26

Aza, no to trzeba Ci współczuć, bo jak sama wiesz, to co tanie, nie jest zawsze najlepsze. Ja się cieszę z Aster City, chociaż kablówki długo (4 m-ce od zasiedlenia) nie mogłem się doprosić, a tak tylko kilka mieszkań jest podłączonych.

# Dorota od Michasia

28.05.2003 10:36

Własnie przed chwilą musiałam zrestartować komputer, bo po raz pierwszy od zainstalowania (pod koniec kwietnia br.) zawiesił mi się modem.

# aza

28.05.2003 13:02

Telekompromitacja Polska SA nie jest mile widziana na Naszym osiedlu i myślę, tzn mam nadzieję, że Zarządy Wspólnot nie popełnią tej pomyłki.

REKLAMA

# Piotrek z Odkrytej

28.05.2003 14:42

W takim razie jest trzecie wyjście ? Jesli nie Aster z TPSA i jeśli nie firmy o ciekawych nazwach, to co ?

# aza

28.05.2003 14:46

Pisałam, że zgłaszają się jakieś małe firemki. Nikomu wcześniej nie znane, nie słyszane. A oferty mają tak atrakcyjne zarówno cenowo jak i technicznie, że to aż niemożliwe. Bo za cenę 65 pln mies oferują dokładnie wszystko a może i jeszcze więcej, co tylko sobie zażyczysz.

# Anika

28.05.2003 14:49

Witam,
stałe łacze mam od ok. 2 m-cy zainstalowane przez firme prywatną JMDI, instalacja kosztuje 359 zł w tym karta sieciowa, opłata 59 zł/m-c, prędkość 2Mb/s, do tego dochodzą trzy adresy a-mail. Osobiście jestem zadowolona.Mogę podać adres dla zainteresowanych: mjacek@poczta.onet.pl

REKLAMA

# aza

28.05.2003 14:59

dzieeeeeeeeeeeeeeeeeeki :)

# majeczka

29.05.2003 09:00

TPsa nie miala wejscia na osiedle Buczynek
poniewaz od poczatku Aster miala cichą umowe z JWC

Przewoos

30.05.2003 00:01

Anika, zapytaj swojego providera na ilu użytkoników dzielone jest te 2Mb/s, zapewne na około 30.

REKLAMA

# navy

30.05.2003 18:39

aza! O spr@y'u możesz poczytać na forum www.akacje.pl

# Vladymir

30.05.2003 23:53

Majeczko, nie jest tak, jak piszesz. Mieszkam na Buczynku i od początku bardzo zależało mi na telefonie od tepsy z powodów zawodowych. Rozmawialem z dyrektorem oddziału Wawa Wschód, który skwitował mi strategię dzialania tej firemki w prostych słowach: "Nowodowry ? Nie, my tam nie wchodzimy, bo nas indywidualni abonenci nie interesują, oni za mało dzwonią, a koszty osieciowania są za duże. Naszym targetem są wyłącznie biura, fabryki oraz lokale użytkowe." Na zwróconą przeze mnie uwagę, że w ramach przyznanej im koncesji narodowego operatora maja obowiązek świadczenia deficytowych usług na rzecz abonentów indywidualnych, za co biorą zresztą olbrzymie dotacje ze Skarbu Państwa, czyli naszych podatków, pan parsknął śmiechem: "A stać pana na opłaty w sądzie antymonopolowym?" Zapewne mnie nie stać, więc wybrałem oferte ELNETu, który ma filozofię prostą: tam gdzie klient, tam i my, nam się opłaca okablować cały blok dla jednego abonenta, wiem, bo w moim bloku nie wszyscy skorzystali z ich usług, a jednak tej firmie chciało się okablować całe osiedle.

# aza

04.06.2003 09:02

Precz ze Sprayem!!!!
tfu tfu tfu
przepraszam, pozdrawiam
:)

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy

REKLAMA

REKLAMA

Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe