Piekarnia Piwoński wyróżniona w prestiżowym przewodniku
24 kwietnia 2019
Piekarnia Piwoński już po raz drugi znalazła się w gronie najlepszych producentów regionalnych, wyróżnionych przez słynny Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska.
- To dla nas olbrzymie wyróżnienie i wielki zaszczyt. Za tym sukcesem stoi bardzo ciężka praca naszej całej rodziny oraz doświadczonych piekarzy. Aby wypiec bochenek prawdziwego chleba, potrzeba prawie doby ciężkiej pracy wielu piekarzy (ciastowego, stołowych oraz piecowego). Dodanie polepszaczy skraca ten czas do godziny, składniki dozuje maszyna i niepotrzebne jest doświadczenie, bo taki oszukany bochenek zawsze wyjdzie idealnie wyrośnięty i miękki - mówi Małgorzata Piwońska.
Podkreśla, że wiele piekarni promuje się na "rodzinne" i "tradycyjne", ale jest to zwyczajny chwyt marketingowy, bo w rzeczywistości są to nowoczesne fabryki i z prawdziwym chlebem, poza wyglądem i nazwą, mają niewiele wspólnego. - My jesteśmy autentyczni i zależy nam, żeby promować prawdziwe piekarstwo. Nasza piekarnia jest malutka, to właściwie pracujące muzeum z przedwojennym, ceramicznym piecem, z którego wychodzi najlepszy chleb. Aktualne zdjęcia i naszą pracę można podejrzeć na Facebooku, Instagramie czy stronie internetowej. Przy odrobinie szczęścia można nas spotkać w sklepach firmowych, gdzie chętnie opowiadamy klientom o naszej historii, która zaczęła się w 1938 roku od... sporu o jabłonkę z sąsiadem.
Piekarnia mieści się w Łomiankach na ul. Warszawskiej 88
Sklepy firmowe: