Oregano - nowe, włoskie smaki w Legionowie
27 września 2015
Pizzerii w Legionowie jest wiele i naprawdę trudno się wyróżnić. Jest jednak lokal, na który warto zwrócić uwagę.
Na co zwrócić szczególną uwagę? Wyznacznikiem jakości jest zawsze margherita, czyli najprostszy placek z serem, sosem i przyprawami. Jeśli ten rodzaj jest dobry - dodatki tylko wzbogacą smak. A jest z czego wybierać: na Batorego czekają na nas pomidory (zwykłe i suszone), szynka parmeńska, salami, mozzarella, zaś z dodatków mniej typowych dla kuchni włoskiej jalapeno, góralskie sery, polska kiełbasa czy boczek. Za własną kompozycję, na którą składa się pięć dowolnie przez nas wybranych dodatków zapłacimy od 25 do 46 złotych. Wszystko zależy od rozmiaru, w Oregano można wybierać z czterech: od małego, gdzie pizza ma średnicę 26 centymetrów, przez średni (32 cm), duży (45 cm) aż po familijnego, sześćdziesięciocentymetrowego giganta.
Lokal prowadzi też akcje promocyjne: posiadacze Karty Dużej Rodziny dostaną 15% rabatu, podobnie uczniowie i studenci (firmy nawet 20%). A na miejscu, od poniedziałku do czwartku między 11.00 a 16.00, obowiązuje 10% zniżka na wszystkie pizze.
Pizzeria Oregano, Batorego 17, czynne niedziela - czwartek 11.00-22.00, piątek - sobota 11.00-23.00.
(arp)