REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

wjazd na Grota

# zuza

12.11.2004 23:13

I jak Wam się podoba nowe rozwiązanie dla wjeżdżających z Modlińskiej na Grota?
Według mnie chyba ktoś tu nie pomyślał zanim to cudo stworzył.
pozdrawiam

Matka_Sławka_z_Gdańska

13.11.2004 09:28

...Zuziu. Rozne moga byc podejscia artystyczne do ubeckiej plwociny charknietej przez samorzadowe bydlo spoleczenstwu w twarz. W tym wypadku wladze wybraly plaskorzezbe. Amebalna forme rzocignieta na asfalecie w kierunku poludniowo zachodnim.
Poniewaz Wagon ustwiony jest zdecydownie na wschod, moze w tym wypadku rzezbiarz chcial skierowac nasze mysli do Watykanu

Matka_Sławka_z_Gdańska

13.11.2004 09:34

Bardzo przepraszamy za bledy literowe i brak znaku zapytania na koncu. Anteki jest od rana taki ruchliwy, ze slowa spokojnie nie mozna napisac ! Dziewczeta nas zrozumieja, tak ?

REKLAMA

Rudolf

13.11.2004 15:26

Ja moge śmiało powiedzieć, że od poniedziałku moze byc gorzej i niebezpieczniej. Byłem tam wczoraj zrobic troche fotek i jak stałem przez 10 minut to tam sie cuda działy. Ci co wjeżdzają z Modlińskiej na most prawym pasem wyjezdzają wprost pod tych z Jagielońskiej. Jeden gościu poldkiem hamował z piskiem bo mu baba wyjechała. Wcześniej jeszcze ci co wjeżdzali z Jagielońskiej na most mieli znak A-7 a teraz ni ma. Została tylko dziura w ziemi. I jeszcze przez te wysepki doszedł slalom bo niektórzy w ostatniej chwili zmieniają pas: na prawy lub lewy(!). Tylko czekac kiedy sie cos wydarzy.

Matka_Sławka_z_Gdańska

13.11.2004 17:25

... dodatkowo ta cala historia przypomina zydowski kawal o Icku i Kozie. Ickowi wraz z liczna rodzina bylo ciasno w jednym pokoju. Poszli zatem do rabina po rade - radz rabinie co tu zrobic, zeby bylo nam wygodniej ?!
Rabin kazal im kupic koze, uwiazac ja na srodku pokoju, mieszkac z nia przez 5 lata, a po ich uplywie przyjsc po kolejne instrukcje.
Jak kazal, tak zrobili. Umordowali sie strasznie przez te lata, ale gdy minal wyznaczony termin poslusznie stawili sie ponownie u rabina. Odwiazcie koze, wyprowadzcie z domu na targ i sprzedajcie ja - nakazal rabin.
Tak zrobili. Gdy wrocili do domu ich malenki pokoik wydal im sie przestronym, uroczym i funkcjonalnym salonem. Szczesliwi i usmiechnieci dozyli Ickowie w tej klitce poznej starosci ... dopiero pod sam koniec zagazowano ich w Treblince. Zeby to bylo jasne...
A my... My wrocmy na nasza trase. Moze za kilka lat jakis biskup extraordynaryjny, polowy praski nawalony jak bela w cztery d..py i podtrzymywany przez biskupow pomocniczych lewobrzeznych oraz umajone wdowy po bandytach z UB ze stara Pisuardessy na czele, rozp...doli kilofem na znak pokoju te wysepki co je teraz porobili i tym, ktorzy jeszcze tu zyc beda, objawi sie piekny i szeroki ... wjazd na most
Taki wygodny i funkcjonalny wjazd, po prostu miodzio, po prostu cud !

# Matka Sławka z Gdańska

13.11.2004 18:46

Mamo...!
Dlaczego ja nie mam siusiaka?

REKLAMA

# zuza

13.11.2004 20:06

Totalna paranoja. Ci co będą zjeżdżali na prawo muszą ustapić pierwszeństwa tym co jadą z Jagiellońskiej. Przecież to pogorszy jeszcze bardziej i tak kiepską przepustowość. Tylko patrzeć jak będą wypadki jeden za drugim.Może jednak ktoś się zreflektuje i to poprawi bo będzie tragedia.
pozdrawiam

# Ali-Gator

15.11.2004 07:59

To rozwiązanie komunikacyjne to wytwór chorej wyobraźni.

Matka_Sławka_z_Gdańska

15.11.2004 08:34

... i dlatego Hela ma Kopter

REKLAMA

# w.k

15.11.2004 09:23

zuza - zanim coś napiszesz, to pomyśl
Właśnie jadący z Jagiellońskiej mieli PIERWSZEŃSTWO do tej pory

# M.

15.11.2004 15:09

Siema:) Po pierwsze to Mamuśka Sławka jest już nieco nudna z tymi swoimi nudnymi wpisami....buuuuu do domu!!! a po drugie te wysepki to chyba jakieś nieporozumienie...wystarczy dwóch ciemaków którzy się przygapią i będzie lipa, staną na poboczu, i chyba dalej nie musze kończyć!! Ale z drugiej strony to dzisiaj wyjątkowo sprawnie przejechałem odcinek przed mostem. Ludziska nie powracali z długiego weekendu?? bo chyba to nie zasługa tych śmiechowych wysepek;] Pozdro Rudolf

# zuza

15.11.2004 20:44

Powiem szczerze, też byłam w szoku, że to tak w miarę sprawnie szło. Ale słyszałam już dzisiaj za sobą klaksony i pisk innych aut. Nie wszyscy patrzą w lusterka jak zmieniają pas i w tym problem.
Poczekamy, zobaczymy.

REKLAMA

# gosc

15.11.2004 21:53

Moze jeszcze nie skończyli i domalują te itrójąty?
Dzisiaj się jechało super i wszystko wskazuje, że to dzięki tej reorganizacji ruchu!
Przestaniecie wreszcie na wszystko narzekać na tym forum?

# Perfee

16.11.2004 21:00

Dlaczego mam przestać narzekać? Taka reorganizacja, jak teraz, to w dalszym ciągu tylko półśrodek. Nie pamiętam kiedy przebudowano cały wjazd na Grota, aby z Modlińskiej były 2 pasy ruchu. Czy nie można było od razu pomyśleć, że 2 pasy zakończone zwężeniem przy samym Grocie nie rozwiązują sprawy, a tylko bardzo denerwują np. mnie.
Dlaczego te dwa pasy nie wychodzą wprost na Grota jednoznacznie podporządkowując jadących z Jagielońskiej?
Rozwiązanie obcene będzie obfitowało w kolizje drogowe, bo nie jest jednoznaczne.

# M.

16.11.2004 21:23

Siema.Dzisiaj też odcinek od Konwaliowej do mostu przejechałem bardzo sprawnie i to w godzinach "szczytu", 7: jakieś tam minuity. Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że przed światłami na skrzyżowaniu Modlińska-Konwaliowa, nadal jest ciasnawo.....

REKLAMA

# Maciek

17.11.2004 08:16

Perfee popatrz na znaki poziome i pionowe- dojazd z Jagiellońskiej ma w dalszym ciągu pierszeństwo. Pas po prawej, od strony Modlińskiej jest zanikowy i podporządkowany w stosunku do pasa od Jagiellońskiej.

# oburzony

09.01.2013 11:18

najpierw wyremontowali modlińską poszerzyli po to aby teraz wjazd na grota z trzech pasów zrobić jeden takie rzeczy są przerażające i możliwe chyba tylko u nas - a może ktoś powinien ponieść odpowiedzialność żeby następny który będzie brał pieniądze za planowania trzy razy się zastanowił
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą