Wiadukt zamiast Mostu Północnego
# Kapitan 01.12.2006 19:16 |
|
Mostu szybko nam nie zbudują. Nie wiadomo kiedy on powstanie, a korki na Modlińskiej są coraz większe. Jest jednak na to rozwiązanie.
Nad skrzyżowaniem Modlińskiej i Kowalczyka i Konwaliowej trzeba postawić wiadukt. Terenów żadnych nie trzeba wykupywać i nie trzeba organizować specjalnych konkursów na projekt. Bo przecież wiadukt to tylko wiadukt. Wiadukt taki z pewnością zapewni o wiele bardziej płynny ruch w kierunku Mostu Grota i Mostu Gdańskiego. Żaden samochód nie będzie musiał już stać na światłach na tym skrzyżowaniu. Jedynym problemem jest tylko to jak ten wiadukt zbudować by nie spowodować w czasie tej budowy jeszcze większych korków. Myślę, że jednak i ten problem można jakoś rozwiązać. Czy nie jest to dobry pomysł ? |
# siekierka kurpiowska 01.12.2006 19:24 |
|
Co do mostu:
"Most Północny jeszcze później Po raz kolejny Zarząd Dróg Miejskich przesunął termin składania ofert na budowę mostu Północnego. Wykonawcy nie poznamy już w tym roku. Wczoraj miały być znane propozycje firm, które chcą zaprojektować, a potem zbudować nową przeprawę między Bielanami i Białołęką. Miały powiedzieć, za i ile w jakim czasie to zrobią. Jednak już drugi raz ZDM przesunął termin składania ofert - tym razem do 12 grudnia. Jak pisaliśmy miesiąc temu, startujące w przetargu konsorcja narzekają, że przetarg jest fatalnie przygotowany. Złożyli aż 230 pytań w tej sprawie. Drogowcy na razie odpowiedzieli na 120 z nich. Jak zapowiada Urszula Nelken, rzeczniczka ZDM, wykonawcę przeprawy poznamy w styczniu. Jeśli zwycięzca nie zaproponuje skrócenia terminu budowy mostu, będzie on gotowy najpóźniej po czterech latach." A co do wiaduktu- wszyscy widzieli co się działo na rondzie Starzyńskiego podczas budowy wiaduktu. |
# Kapitan 02.12.2006 08:49 |
|
Do Administratora Echa Białołęckiego!!!! Proszę o usunięcie tego wulgarnego postu i zablokowanie numeru IP tego Piotrka. Najwyższa pora na tym forum wprowadzić jakieś zasady.
|
# piotrek 02.12.2006 10:35 |
|
Do Pana Boga!!!!!!
Do rąk własnych!!!!! Wielce szanowny Panie Boże!!!!! My mieszkańcy Białołęki( skrzyżowania Modlińskiej z Konwaliową) prosimy o jak najszybszą eksterminację budowniczych z piekła rodem,którzy to nie mają pojęcia nawet o budowie śrubokręta gwiazdkowego. Najwyższa pora na tym świecie wprowadzić jakieś zasady. p.s. pozdrawiamy,na tacę nie damy, bo klechy przebalujo i przegrajo w rulete, zatem wypijemy za Twoje zdrowie. Obiecujemy pełne sponiewieranie, tylko spełnij nasze życzenia. Z wyrazami szacunku Antykapitanowcy |
# kowal 02.12.2006 11:30 |
|
Brawo Koza- zostan burmistrzem . Bartek zgłoś jego kandydature. To gosc z jajami.
|
# piotrek 02.12.2006 21:21 |
|
Kozioł,nie Koza,wypraszam sobie Kowalu.
|
# Gospodarz 02.12.2006 21:48 |
|
A ja myśle, że ani Kozioł, ani Koza, ale poprostu Baran lub Osioł albo poprostu Muł.
|
# piotrek 02.12.2006 21:58 |
|
A może Tygrys, Rekin, trochę Kotek, broń Boże Pies, Hiena czy Wilk.
Gospodarzu.... nie ugryzła cię jakaś Menda? Idź spać , Karaluchy pod poduchy...... |
# piotrek 03.12.2006 10:26 |
|
Adminie, bądź sprawiedliwy, wycinasz moje nazwy zwierzątek, a nazwy zwierzątek gospodarza nie zostają wycięte, to niesprawiedliwe i stronnicze, napiszę zażalenie do martina kinga,mimo, iż jestem rasy wiadomej.
|
# Kapitan 03.12.2006 13:06 |
|
No i wreszcie na tym forum panuje porządek. Dzięki Ci Adminie za wycięcie tego postu.
|
# nemeczek 03.12.2006 13:38 |
|
Kapitanie co z TOBA.
|
# piotrek 03.12.2006 22:17 |
|
Admin nie tylko wyciął mój post, ale też nazewnictwo zwierzątkowe w stosunku do ciebie,kak ty mjenja---kapitanie.
nie kumam, twoje nazewnictwa mogą być, a moje nie? EEEE, to trochę po polsku( z tej złej str. polskiego), cały czas czuję na swym ciele piętno rasizmu, a do tego ty pierwszy rzuciłeś kamieniem, czyli typowo po polsku. wchodzi bandyta na posesję, ja mu z obrzyna w brzuch(jak na pulp fiction),,a polska milicja, prokuratura i sąd kapturowy wsadza mnie do puchy, a bandyta żąda odszkodowania ode mnie, bo wszedł do mnie na posesję po śliwkę węgierkę w lutym, a to że miał przy sobie obrzyna i powiedział piniondze, albo życie, a ja mu wyrwał obrzyna i strzelił w brzucho............sąd orzeknie..mógł pan spierdalać. ile takich sytuacji juz było i będzie. ziober coś tam kombinuje z tą obroną konieczną, ale......w sądach zasiadają ci sami ludzie. |
# zdenerwowany 04.12.2006 16:42 |
|
piotrku, czym więcej czytam twoich postów, tym bardziej mówię, idź i odpocznij, bo coś ci się pomyliło, żeby tak ordynarnie pisać na forum, zastanów się, czy ty chciałbyś czytać takie chamskie odzywki, jakich sam używasz..............
|
# piotrek 04.12.2006 23:33 |
|
zdenerwowany, brakuje ci kilku dni ze mną( bez skojazrzeń), ostatnio byłem kilka dni z bardzo poważnymi ludkami , gdzieś tam.
przywalałem im ostro, bo miałem rację. jak przyszło do inetgracji, to po gorzale wypominali mi ostre i dobitne słowa(publiczne). po kilku dniach zostali moimi kumplami i zrozumieli, że ja mówię prawdę, nie owijam, nie jestem aktorem, nie zakładam kostiumu przed każdą konwersacją, po prostu jestem sobą i inteligentni doceniają potem i nie mają pretensji, trzeba być człowiekiem, a że słowa i prawda boli, to ja nic na to nie poradzę, a że ja mówię całą swoją duszą niedyplomatyczną ,tylko całym sobą,nic na to nie poradzę......kocham naturę, nie aktorstwo, dlatego rejs, czy wniebowzięci, albo nie pamiętam jaki nosił tyt. film z niemczykiem coś tam z przyjeciem na 7 osób + coś tam jest najpiękniejszą sztuką na świecie. przecież ja mógłbym zarabiać gruby hajs na filmach, ale robię to bez przygotowania i scenariusza, po prostu kocham naturszczyzm, a kaska dobra rzecz, ale to nie to. zrobiłem program w pełni naturalny, ale prenio powiedział , że czegoś takiego nie może być w polskiej tv, bo coś tam z prawem, bez przekleństw, urągania czyjejś godności, wojewódzki czy majewski są nieźli, ale ich programy nie są naturalne, dlatego trzeba robić coś co się lubi, z czego nie ma mamony, albo sie podporządkować i robić pseudo naturalne programy, czego się wstydzę, bo to ma tyle wspólnego z naturszczyzmem , ile vivaldi z obróbką skrawaniem. należy pamiętać, że należy zachować kąt rozwarcia nóg zawsze 45 gradósow. |
# zdenerwowany 06.12.2006 10:11 |
|
po gorzale mówisz... ja to nazywam sitwą, a na sitwę w Polsce nie ma sposobu...... i nie wysilaj się na odpowiedź, bo ty negujesz wszystkie niewygodne dla ciebie wypowiedzi, a myślenie masz jakieś takie inne, ale to chyba sprawa kaca, bo mam wrażenie,że on cię lubi..........
|
# piotrek 06.12.2006 18:03 |
|
nie wyobrażasz sobie, iż normalnie można pisać coś tam w tym stylu bez podkrętki, lub bez dragów.
Można, tylko trzeba żyć lekko luźniej i tyle, nic więcej nie piszę, bo zara powiesz, że się czepiam. Ale dlaczego po gorzale, to sitwa. Ja np: od 8 lat nie miałem w gębie alkoholu, tylko pivko, a to że ktoś pije alkohol to od razu sitwiarz, tzn, że każdy ksiądz też jest notorycznym, codziennym sitwiarzem, bo codziennie pije gorzałe(alkohol) rozpuszczoną w winie. nic nie rozumiem z tej twej "sitwy". |
# zdenerwowany 06.12.2006 22:35 |
|
Piotrku, nic nie wiem o księdzu, dlaczego to piszesz też nie wiem, ale sam napisałeś gorzała, a piwo to też alkohol ........... a sitwa zawsze jest sitwą i nie udawaj,że nie rozumiesz, ty to się chyba wyżywasz na forum , piszesz bzdury, a jak dochodzi do rzeczowej dyskusji to stajesz się czujny i rakiem do tyłu, kończę z tobą polemikę, bo nic z niej nie wynika, ty lubisz przytakiwania i rozmowy o niczym, mnie to nie kręci, żałuję własnego wejścia na forum. pozdrawiam, baw się dobrze , te wasze słowne przepychanki już nie jeden raz innych do forum zniechęciły,pa
|
# NN 07.12.2006 11:23 |
|
Zachodzę w głowę, jak w tym stanie emocjonalnym można łowić ryby? Więcej haczyków tkwi we własnym ciele, niż w rybach, zgadłem?
|
# piotrek 07.12.2006 23:13 |
|
Jak słowo honoru, wiele rozumiem, ale z 2 ostatnich wpisów nic nie rozumiem, próbuję wytłumaczyć coś co jest oczywoste, bez podtextów i metafor , a i to jest za trudne.
Jak zacznę pisać językiem tak jak piszą w "fakcie"( oczywiście ineligenty-przynajmniej uważające się takowymi nie będą przyznawali się do świadomości istnienia takiej gazety), to powiecie, że , coś tam ,coś tam , i tak źle i tak niedobrze, jak z babami(sorry baby). Mam 3 w domu,moja stara i 2 córy, tragedia. Wszystkie są brzęczące, ludzie nie żeńta się ,los pustelnika jest wspaniały, "cisza, cisza, cisza".....stary żyd tak kiedys pedzioł. |
LINKI SPONSOROWANE