Forum › Białołęka
Uwaga na przejazdy!!!
# Marian 11.01.2003 20:29 |
|
Uwaga na niebezpieczne przejazdy PKP w ulicach Mechoffera i Klasyków. PKP powinno mieć pieniądze na reperację pojazdów, a pan Prwezydent Warszawy jeszcze nie odwiedził tych przejazdow! ... Marian z ulicy Majorki
|
# Piotrek z Odkrytej 11.01.2003 20:50 |
|
Czy chodzi Ci o nierówną nawierzchnię na przejeździe czy np. o zepsute zapory ???
|
# SML 12.01.2003 11:04 |
|
Jeśli chodzi o przejazdy to są one strzeżone i poza nawierzchnią na międzytorzu nie można mieć pretensji co do ich stanu (bywam tam dość często i jeszcze nie widziałem aby szlabany nie zostały opuszczone na 3-5 min. przed przejazdem pociągu). Co innego kierowcy.... ci to mają wyobraźnię, niektórzy wpychają się nawet pod "opadający" szlaban, nawet jeśli zapora po drugiej stronie torów już jest opuszczona.
|
# lidka 12.01.2003 21:42 |
|
chodzi oczywiście o nierówną nawierzchnię to łagodnie powiedziane państwo kandydaci na radnych dużo obiecywali jeden nawet że nie zaprzestanie działać społecznie nawet jeśli nie zostanie wybrany. Niedawno w wyrwie na przejeżdzie ugrzązł samochód , dobrze że znalazło się kilku chętnych do pomocy.Nie wiem czy za to odpowiada kolej, miasto czy dzielnica?
|
# historyk 12.01.2003 22:56 |
|
Rada osiedla Białolęka Dw., to w tej sprawie co może, niestety jej frekwencja po wyborachbardzo zmalalała, a i decydenci jakby mniej chętnie się z nią spotykają (roszczenie oszkodawawcze przysługuje wobec kolei i ZDM).
|
# Piotrek z Odkrytej 13.01.2003 10:09 |
|
Czyli jak zwykle pat sytuacyjny ???
|
# asm 13.01.2003 14:00 |
|
Żaden pat. Marian ma rację tu musi przyjechać nasz wspaniały prezydent Kaczyński, wtedy przejazdy będą nie tylko bezpieczne ale nawet podgrzewane.
|
# Piotrek z Odkrytej 13.01.2003 14:26 |
|
Spróbuj go zmusić, żeby przyjechał. Skoro sugerujesz, że musi, to dopóki nie przyjedzie, bedzie "pat sytuacyjny". Ja nie wierzę zbyt mocno w sprawczą siłę tego i innych prezydentów - to nie są problemy z tej półki, żeby mieli dokądś jeździć i zwiedzać okolice. Przypomina mi to wiarę we wspaniałomyslność dobrego wujka z Ameryki, który nagle otwiera kiesę i sypie dolarami (tu akurat na modernizację przejazdu). Masz jakiś przykład ingerencji wujka w Twoje i nasze życie ????
|
# asm 14.01.2003 12:45 |
|
Zbyt poważnie wziąłeś sobie do serca moje słowa. To była złośliwość pod adresem Prezydenta - wsiadł do autobusu i dodał od razu 100.000 zł dziennie na ogrzewanie, to gdyby go przywieźć i pokazać przejazd, to sypnie groszem na jego modernizację (to też wypowiedź o zabarwieniu złośliwym).
|
# NN 15.01.2003 16:19 |
|
Przejazd (jak każdy) należy do PKP a oni na pewno nie sypną groszem.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.