# mi mi 14.09.2016 15:21 |
|
Co za czasy.. Jak chodziłem do tej podstawówki to zapierdzielałem od Modlińskiej z autobusu. A czasami na piechotę aż na Tarchomin. A teraz? A teraz dzieci muszą być podwiezione pod same drzwi. Szkoda, że po schodach nie można wjeżdżać, bo niektórzy rodzice pod klasę by odwozili. I rosną nam takie niemoty.
|
# Anita 14.09.2016 15:24 |
|
#mi mi napisał(a) 14.09.2016 15:21 Co za czasy.. Jak chodziłem do tej podstawówki to zapierdzielałem od Modlińskiej z autobusu. A czasami na piechotę aż na Tarchomin. A teraz? A teraz dzieci muszą być podwiezione pod same drzwi. Szkoda, że po schodach nie można wjeżdżać, bo niektórzy rodzice pod klasę by odwozili. I rosną nam takie niemoty. A teraz na Modlińskiej jeździ się 100 km/h i rodzice boją się puszczać dzieci na piechotę, jeśli mają przechodzić przez Modlińską. |
# Marco 14.09.2016 15:41 |
|
Ci skonczeni i..ci wymyslajacy takie "atrakcje" powinni miec ustawowo zapisane ze po wprowadzeniu takiej zmiany musza codziennie w godzinach szczytu pokonywac swoje dzieli w ramach testow.. Szykany przy szkole? Ok ale na calej podrozniczej? Odcinek od krokwi jest nie do pokonania - takie sie tam tworza korki... Szykany sa tez za gesto co sprawia ze nie wiadomo kto ma pierwszenstwo...
|
# Inżynier korka 14.09.2016 15:47 |
|
A dodatkowo w przewężeniach parkują mieszkańcy Podróżniczej. Np tuż przy skrzyżowaniu z Uczniowska i jest koszmar
|
# Ziomal 14.09.2016 16:28 |
|
Przy okazji. Po co postawiono zakaz zatrzymywania na Braci Zawadzkich?
|
# swed 14.09.2016 16:48 |
|
Racja. Ja uczęszczałem do 110-tki i tam dzieciaki same chodziły do szkoły choćby z osiedla na Ciupagi - nawet nie korzystały często z możliwości podjechania linią 152 do pętli. Pamiętam że ewenementem było dowożenie dzieci do szkoły i z tej okazji korzystały dzieci z Szamocina które były totalnie odcięte od świata lasem.
A teraz rodzice na własne życzenie hodują takie ciapciaki którym się wszystko należy. Powodzenia |
# swed 14.09.2016 16:51 |
|
#Anita napisał(a) 14.09.2016 15:24 A teraz na Modlińskiej jeździ się 100 km/h i rodzice boją się puszczać dzieci na piechotę, jeśli mają przechodzić przez Modlińską. No tak, kiedyś się nie jeździło tak na Modlińskiej bo pasały się tam pewnie krowy ;) Zastanów się nad tym co piszesz! Modlińska w godzinach porannego i popołudniowego szczytu prędzej stoi zakorkowana i szans na rozpędzenie tam nie ma. |
# Zxc 14.09.2016 18:23 |
|
Dzieci wracają ze szkoły poza godzinami szczytu. Wtedy na Modlinskiej hulaj dusza.
|
# Gosc 14.09.2016 18:39 |
|
Ta ulica jest pusta poza godzinami odwozwnia i odbierania dzieci. To chory pomysł, bo cierpią inni kierowcy, m in z Klasyków. . Jak zwykle Galas- pionier paprania przejzdow przez Warszawę. Gdy wprowadzono simensa od razu stanęła wislostrada przy moscie Ś-D. Parę ladnych lat minęło i dalej tam korek o każdej porze, nawet w niocy
|
# Gienio 14.09.2016 18:40 |
|
Jak po tym jeździć?!
|
# antypostępak 14.09.2016 20:07 |
|
Takie są skutki importowania z zachodu tych wszystkich lewackich koncepcji uspokajania ruchu i zrównoważonego transportu. Korki, korki i jeszcze raz korki!
|
# mi mi 14.09.2016 20:53 |
|
#Anita napisał(a) 14.09.2016 15:24 Chyba nie przechodziłaś przez Modlińska przy Podróżniczej.. Przecież tam jest przejście ze światłami. Kiedyś nie było tych świateł.A teraz na Modlińskiej jeździ się 100 km/h i rodzice boją się puszczać dzieci na piechotę, jeśli mają przechodzić przez Modlińską. |
# mniet 14.09.2016 21:24 |
|
#Anita napisał(a) 14.09.2016 15:24 A teraz na Modlińskiej jeździ się 100 km/h i rodzice boją się puszczać dzieci na piechotę, jeśli mają przechodzić przez Modlińską. Slusznie! Na zagrozenie ze strony samochodow jedyna odpowiedzia jest jeszcze wiecej samochodow. Chodzenie pieszo czy jazda na rowerze w dzisiejszych czasach to przeciez igranie z losem. |
# pono 14.09.2016 22:18 |
|
#mniet napisał(a) 14.09.2016 21:24 Slusznie! Na zagrozenie ze strony samochodow jedyna odpowiedzia jest jeszcze wiecej samochodow. Chodzenie pieszo czy jazda na rowerze w dzisiejszych czasach to przeciez igranie z losem. Rowerzyści i piesi to lewactwo. Zdrowa tkanka społeczna jeździ samochodami. Po drogach zbudowanych z podatków wszystkich. |
# janina 15.09.2016 10:48 |
|
Ten kto wymyślił takie rozwiązanie chyba nigdy wcześniej nie przejechał się tą ulicą...Jakie protesty mieszkańców? Ilu mieszkańców? Gdzie? Mieszkam przy Podróżniczej i pierwsze słyszę o jakimś proteście? Zaprotestować to ja chcę teraz! w godzinach porannych Podróżnicza i Krokwi zakorkowane! Osoby jadące w drugą stroę nie mają jak przejechać, ponieważ ci stojący w korku ani myslą ich przepuścić...absurd goni absurd...Mieszkańcy Podróżniczej mają kłopot z wyjechaniem z posesji i włączeniem się do ruchu. A do tego jeszcze piesi, którzy mają problem w przejściem na drugą stronę. Tak, tak...istnieją również piesi, którzy prowadzają swoje dzieci do szkoły/przedszkola w tej okolicy. I jeszcze jedno...zdecydowano się na tak nierozsądne i bezsensowne rozwiązanie...ale dlaczego tych "uspokajaczy ruchu" jest tak dużo na tak krótkim odcinku ulicy???? Paranoja....
|
# janina 15.09.2016 10:52 |
|
Do #mi mi: jeśli chodzi o światła przy Podróżniczej...ups...Braci Zawadzkich...to owszem są...ale wielokrotnie jest tak, że mimo czerwonego światła, samochody przejeżdżają nie patrząc, że pieszy ma zielone...omijają pieszego i jadą dalej...a co będzie gdy dziecko będzie samo przechodziło przez ulicę a ów kierowca nie zdąży go wyminąć...? szkoda słów
|
# Maria Jakubow 15.09.2016 11:51 |
|
Podróżnicza zakorkowana nie tylko dlatego że ma esowanie , ale głównie dlatego, że jej mieszkańcy zostawiają samochody na ulicy .Codziennie rano tuż przy ul. Uczniowskiej stoi biały terenowy samochód właściciela posesji ,który bardzo komplikuje i tak trudną sytuacje
|
# Ggggg 15.09.2016 15:43 |
|
Tak stosuje się esowanie ale w tym miejscu poszerza się jezdnie przy zachowaniu możliwości miniecia się 2 pojazdów a nie ze teraz tylko jeden się miesci. Czemu wy urzędasy nawet tak proste rozwiązanie potraficie spier.....lic?
|
# Biała Łęka 20.09.2016 14:55 |
|
Z komentarzy wynika, że na Białołęce mieszka nieokrzesane wieśniactwo i szykany są skutecznym sposobem przymuszenia ich do poruszania się z bezpieczną prędkością.
|
# kayah 21.09.2016 19:03 |
|
dojazd do szkoły to istny koszmar. Jeśli dodać jeszcze odcinek do pokonania po drugiej stronie Modlińskiej od Mehoffera to 3 km droge pokonujemy w 25-30 min samochodem. Czy te debilne urzędasy na czele z Galasem zdają sobie sprawę, ze skrócili dobę dla tysiecy mieszkańców o ok 1 godz??? 1 godz więcej w korkach. czy trzeba 6 mies testów,żeby puknąc sie w czoło i przyznać że to niewypał???
|
# celina 21.09.2016 19:04 |
|
Bedą wybory samorządowe, to pogonimy te zgraję ignorantów.
|
LINKI SPONSOROWANE