REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

tunel śmierci pod rondem Zesłańców Syberyjskich

# kyrownik Feli 1.3

19.03.2004 10:17

19 marca koło g. 9 wjeżdżałem weń chcąc bezproblemowo wykręcić na Poznań, przede mną Toyotka taka świeżo z salonu albo z myjni, po wjechaniu pod dach zakręt zaczyna się ścieśniać i nagle człowiek zdaje sobie sprawę, że może się w nim nie zmieścić - nacisnąłem więc lekko hamulec i nagle słyszę darcie gumy - to ja??? nieeee, gościu przede mną w nówce Toyotce wjechał nieco szybciej... zaliczył chyba 2 pełne obroty zanim walnął w lewą ścianę tunelu na tyle silnie, ze odpaliły obydwie (był bez pasażera!) poduchy... ja widząc, że blokuje jezdnię pocisnąłem mocniej hamulec i po obróceniu o 180 zatrzymałem się kilka metrów przed nim, wziąłem głębszy oddech i zobaczywszy, że następny za mną widząc moje światła mijania w 1- kierunkowym tunelu zatrzymuje się u wjazdu spokojnie wykręciłem brakujące 180... gostek z Toyotki nieco zszokowany oglądał uszkodzenia (przód zmasakrowany na głębokość 0,5m - a taka ładna była, hamerykańska;-), wyrażał się składnie o swoim zdrowiu więc pojechałem dalej... W TYM TUNELU POLECAM MAX 40km/h - nawierzchnia jest mokra i śliska... i wogóle... im bardziej się spieszysz, cokolwiek robisz - ZWLONIJ!!! pisali tak już w Kamasutrze zanim wymyślono samochody ;-) pozdrawiam

# kyrownik Feli 1.3

19.03.2004 10:30

zapomniałem dodać, że mam wciąż zimówki na kołach, przyczepność dzięki temu jest znacznei lepsza niz na letnich...

# xxx.jp.

19.03.2004 11:05

Jeści chcesz dojechać do wyznaczonego celu bezpiecznie to zwolnij troszkę i pomyśl o bezpieczeństwie własnym i innych uczestników ruchu . Pamiętaj nie jesteś SAM! na drodze.

REKLAMA

Rudolf

25.04.2004 08:12

Ten przejazd przez tunel jest źle zaprojektowany tak samo ścieżka rowerowa na tym rondzie gdzie z jednej strony jest łagodny zjazd a z drugiej juz piękne schody. Podkreślam z tej strony gdzie są schody jest duzo miejsca na wyjazd.

# listopad

12.11.2014 07:14

Przed wjazdem do tego tunelu stoi znak drogowy mówiący o ograniczeniu prędkości do 40 km/h.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni