REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

Tarczyca jak wyglądają badania

# belle4

05.10.2016 11:42

jak wygladaja badania tarczycy, jak to przebiega???

# dfd

05.10.2016 12:27

Na tej stronie jest opis poszczególnych badań
http://leczymytarczyce.pl/
Najczęsciej robi się badania krwi ( tsh, ft3 oraz ft4). Oraz usg tarczycy. Badania są refundowane ale musisz mieć skierowanie od lekarza rodzinnego. Bez skierowania możesz je zrobić odpłatnie ( nie jest to jednak duży koszt, kazdy hormon to jakies 20 zł plus 50 zł za usg).
W przypadku wykrycia guzków polecana jest biopsja tarczycy.

Piotrowska

29.11.2016 18:46

A jakie badanie? Krwi/usg/biopsa? Poczytaj sobie na ten temat tutaj http://krajmed.pl/badania-usg/. Ja zawsze u nich robię badania i sobie chwalę miejsce.

REKLAMA

KasiaeM

12.12.2016 15:15

Poprzez pobranie krwi. Ja natomiast zrezygnowałam z tradycyjnego poboru w laboratorium, bo nie miałam zbytnio możliwości, dlatego znalazłam inna opcję. Na zdrowegeny.pl zamówiłam badanie do domu, a próbkę odesłałam do laboratorium, a na wynik czekałam tylko 2 dni. Badają tam 3 hormony więc jest to opłacalne.

pruszynka

13.12.2016 12:17

Badania na określenie poziomu hormonów robi się z krwi (tsh, ft3, ft4). Z takimi wynikami warto iść do endokrynologa (jeśli są jakieś odchylenia od normy bądź i tak ma się jakieś niepokojące objawy wskazujące na problemy z tarczycą). W Warszawie w przychodni KEN na Ursynowie polecam dr Lewandowską, można do niej się dostać na NFZ. Lekarz stwierdzi co dalej, ja miałam np. wykonywane usg tarczycy, biopsję zmiany, badania w kierunku choroby Hashimoto (też z krwi). Jestem stale pod opieką pani doktor. Tarczyca przy odpowiednim leczeniu zachowuje się u mnie normalnie, nie daje żadnych objawów.

# iwa3

28.04.2018 22:22

Pod nr 22 253 88 88 można zarejestrować się do endokrynologa. Klinika Psychomedic ma naprawdę świetnych lekarzy. Myślę, że warto się do nich udać na konsultację. Można bowiem w ten sposób potwierdzić, albo wykluczyć diagnozę innego lekarza.

REKLAMA

pamina99

02.05.2018 06:11

Ja miałam badania krwi - wszystkie hormony, pierwiastki itp. związane z tarczycą a potem USG

# Syf reklamaa

02.05.2018 22:27

Spam

# StudentSGGW

08.05.2018 12:00

Przepraszam za wtrącenie w dyskusję, ale potrzebuję państwa pomocy! Bardzo proszę o wypełnienie ankiety dotyczącej używania roweru przez Warszawiaków. Uznałem, że to forum będzie bardzo dobrym miejscem by państwa znaleźć. Ankieta jest anonimowa i posłuży wyłącznie do napisania pracy dyplomowej w temacie ruchu rowerowego w Warszawie. Do wyrażenia opinii zapraszam szczególnie osoby powyżej 25 roku życia! Aczkolwiek młodsze osoby również będą mile widziane. Z góry dziękuję serdecznie!
https://goo.gl/forms/QZofNy0fo8MC5aI63

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025