Forum › Białołęka
# max 03.06.2016 14:08 |
|
Czy to autko na dachu miało rejestrację LR ?
|
# Raport 03.06.2016 15:52 |
|
Może ktoś z państwa zna strone internetowa na której opublikowany jest raport o dzielnicach Warszawy/ 2016/ Wydaje mi się ze na Tarchominie i Nowodworach mieszklancom zyje się dobrze natomiast ZB jest daleko w tyle i ona psuje Bialoleke w rankingu dzielnic warszawskich. Podobnoz najlepiej zyje się w Wesolej.
|
# co z Sieczną 03.06.2016 16:10 |
|
Białołęka nie kończy się na Tarchominie i Nowodworach. Na ZB też nie. Masz jeszcze Żerań, Choszczówkę i wiele innych osiedli
|
# tak 03.06.2016 23:50 |
|
ale jeden grajdol ppsuje opinie całej Bialolece
|
# Lewandów 03.06.2016 23:54 |
|
a tak poważnie: to jaką opinie ma Białołęka?
tą ankietę potraktujmy z przymrużeniem oka. Mała proba nie odzwierciedla wszystkich mieszkańców. to jaką opinie ma Białołęka? |
# Białołęka jaka jest 06.06.2016 11:33 |
|
Najładniejsza część Białołęki to dla mnie Choszczówka i nic nie pobije tego pięknego zakątku Warszawy.
Na Choszczówce mieszka wielu bogatych, znanych z mediów ludzi, którzy wybrali to miejsce właśnie dla tego uroku, ciszy, otaczającej zieleni. Do Choszczówki dodałbym jeszcze okoliczne osiedla: Białołękę Dworską, Płudy. Tarchomin to niezbyt ładne osiedle mieszkaniowe (żeby nie pisać: blokowisko), konkurowało trochę z Ursynowem jako osiedla młodego, szybko rozwijającego się i w moim odczuciu - Tarchomin sromotnie przegrał. Dzięki budowie metra, Ursynów i Kabaty rozwijały się szybciej, prężniej i stały 0się bardziej okazałe, modne. Więcej budynków na wyższym poziomie niż na Tarchominie. A oba osiedla Ursynów i Tarchomin leżą naprzeciwległej jednej osi przecinającej centrum i były sypialniami Warszawy, ale także punktem startu dla młodych, pracowitych, zakładających rodziny etc. Obecnie lepiej rozwija się chyba Ursus i Włochy niż Tarchomin (niestety). Gdyby pierwsza nitka metra nie kończyła się na Młocinach, tylko przejechała na drugą stronę Wisły i dojeżdżała na Tarchomin lub Nowodwory, sytuacja mogłaby być zupełnie inna. Mamy też trzecią część Białołęki: Wschodnią Białołękę, którą nie wiem dlaczego nazywają Zieloną, a powinno się nazywać Łąkową. Nie przepadam za tą częścią, która kojarzy mi się już z Markami, ale powstaje tam mnóstwo nowych osiedli. I teraz trzeba zapytać respondentów na podstawie jakiej części oceniają Białołękę? |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.