REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

# matt

24.09.2014 20:58

Panie radny Oracz. Przez ostatnie lata jakoś nie słyszałem o Pana dokonaniach. I jak to napisałem już parę tygodni temu tak właśnie się stało. Uaktywnił się Pan bo zbliżają się wybory. Typowe. A później kolejne 4 lata ciszy...

# natenczas

24.09.2014 21:52

#matt napisał(a) 24.09.2014 20:58
A później kolejne 4 lata ciszy...
Czyli jak większość w tym całe PO.

# kasaca

24.09.2014 22:13

Debata to dobry pomysł. Można porównać kandydatów na radnych, a nie tylko ich wygląd na ulotkach i typowe oklepane hasła.

REKLAMA

# matt

25.09.2014 10:27

Czyli jak większość w tym całe PO.
Akurat Pan Oracz to PIS. I Pan Oracz przypomina sobie o niektórych raz na 4 lata jak trzeba zyskać głos. Później ma ich w tylnej części ciała. Na maile nie reaguje. Cisza.

# Brud

25.09.2014 10:39

Ta inność Białołęki / Nowodwory, Tarchomin- o innych nie piszę gdyż rzadko bywam// polega na tym , że panuje ,totalny brud. Zarząd Dzielnicy na tym oszczędza.Jest dużo tzw terenów zielonych niezagospodarowanych. Koszą trawę a następnie zbierają. Pozostają śmieci, folie papiery butelki , których nikt nie zbiera. Widok przerażający. A rozwiazanie proste - skoordynować prace po koszeniu - zbieranie śmieci - to za trudne, nie po prostu- Burmistrzowi i jego ekipie to nie przeszkadza a i radnym pewnie też. Ta inność - to brud

# Luthien

25.09.2014 10:56

To fakt. Syf jest dosłownie wszędzie. Coś obrzydliwego. Akurat to jest najprostszy problem, który można szybko rozwiązać, ale NIKT z tym NIC nie robi. Jest coraz brudniej, a radni i burmistrz są jak zwykle baaardzo z siebie zadowoleni. Tylko działania "pod publiczkę", śmieci to temat zbyt prozaiczny.

REKLAMA

# matt

25.09.2014 11:23

#Brud napisał(a) 25.09.2014 10:39
Ta inność Białołęki / Nowodwory, Tarchomin- o innych nie piszę gdyż rzadko bywam// polega na tym , że panuje ,totalny brud. Zarząd Dzielnicy na tym oszczędza.Jest dużo tzw terenów zielonych niezagospodarowanych. Koszą trawę a następnie zbierają. Pozostają śmieci, folie papiery butelki , których nikt nie zbiera. Widok przerażający. A rozwiazanie proste - skoordynować prace po koszeniu - zbieranie śmieci - to za trudne, nie po prostu- Burmistrzowi i jego ekipie to nie przeszkadza a i radnym pewnie też. Ta inność - to brud
Od dwóch lat walczę o uporządkowanie mojej ulicy... śmieci wywalają się dosłownie wszędzie. Ulica w zarządzaniu dzielnicy. sąsiedztwo filii SP 154. I nic. Z tyłu nas mają. W kwietniu weszła ekipa sprzątająca chodniki. Ale śmieci nie zebrała, bo ich interesował chodnik a to co za krawężnikiem to już nie ich problem...

# z Dąbrówki

25.09.2014 12:34

Ja też walczę o porządek. Po 1,5 roku przy wsparciu radnego Tumasza, bo tylko on reaguje nawet na takie pierdoły, urzędnicy miotając się i wymigując od sprzątania, jak tylko można, w końcu sprzątnęli mi syf spod balkonu przy Aluzyjnej / Zamkniętej.

# gość

25.09.2014 12:53

To prawda, radny Tumasz jako jedyny interweniuje w tych sprawach. Urzędnicy mają chyba mieszkańców za idiotów, ciągle tylko informują, ze jakiś teren będzie sprzątnięty a nie dość, że te same śmieci leżą latami to przybywają nowe.

REKLAMA

# matt

25.09.2014 14:56

#z Dąbrówki napisał(a) 25.09.2014 12:34
Ja też walczę o porządek. Po 1,5 roku przy wsparciu radnego Tumasza, bo tylko on reaguje nawet na takie pierdoły, urzędnicy miotając się i wymigując od sprzątania, jak tylko można, w końcu sprzątnęli mi syf spod balkonu przy Aluzyjnej / Zamkniętej.
Szkoda, że przy okazji nie sprzątnęli śmieci z krzaków przy przystanku Osiedle naprzeciw filii szkoły.. Syf totalny..

# taktak

25.09.2014 15:21

Jaki Pan czyt. Burmistrz - taki kram.

antyurzędnik

25.09.2014 21:40

Syf wzdłuż wiślanego wału i na ścieżkach wzdłuż brzegu Wisły to normalność. O zasyfionej plaży nie wspomnę. Wracając do radnego Oracza- zoombie wróciły po czterech latach do życia?
Debata między partiami głównie polega na pyskówce i pokazywaniu jacy inny są be. Mieszkańcy takie dysputy mają głęboko w d..... Pracują i płacą podatki, aby starczyło na odprawy zarządów PKP i Orlenu. Mamy dostęp do internetu, Wystarczy, że mieszkańcy będą zadawać pytania, a zalogowani radni będą na nie odpowiadać. Opowiadanie bajek pt. wodoloty i centrum nurkowe schowajmy sobie dla autorów powieści fantastycznych.
A ja wracam po raz kolejny z pytaniem: ile nas jako podatników kosztowało wybudowanie parkingu dla pracowników UD, łącznie ze szlabanami i stałą ochroną tych parkingów? A kolejne na które również nie otrzymałem od bardzo długiego czasu odpowiedzi: ilu z pracowników UD dostaje ryczałty za użytkowanie samochodu prywatnego do celów służbowych i w jakiej wysokości, bo na łamach tego forum burmistrz napisał, że samochodów jest tak wiele, że odbywa się losowanie wśród pracowników w którym dniu mogą na parkingu przy UD postawić swój samochód ( a muszą go mieć blisko, bo używają do celów służbowych). Będzie tym razem odpowiedź?

REKLAMA

# J Przypadek

27.09.2014 09:03

antyurzędnik napisał 25.09.2014 21:40
Będzie tym razem odpowiedź?
Nie będzie. Będzie za to nagonka na Tumasza, że to on kazał ten parking wybudować i urzędników zatrudnił.

# podróżnik

29.09.2014 09:08

:D . A tak poza tym, to staram sobie przypomnieć jakieś inne nazwisko radnej / radnego, kto by coś robił dla mieszkańców i niestety. Poza p. Tumaszem zieje przeraźliwa pustka.

# cobra22

29.09.2014 18:22

I nie każdy radny oprócz pająka ma odwagę debatować na forum Echa.

REKLAMA

antyurzędnik

29.09.2014 21:42

Jak widać debata zamarła..... i znowu będzie zoombie.

# podróżnik

30.09.2014 11:24

Bo może radni wolą się nie wychylać albo nie mają nic sensownego do powiedzenia.

# z Dabrówki

01.10.2014 09:24

cobra&cobra to zaczyna być niesmaczne.
Zaloguj się i nie będziesz mieć problemu

REKLAMA

# kostka bauma won

18.11.2014 15:07

Ciekawe czy jest szansa żeby ścieżki dla rowerów zrobić asfaltowe i ciekawe kto decydował ze mają być z tej posranej kostki.
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024