REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Powstanie Warszawskie -trochę inaczej

# Jolanta

02.08.2007 09:00

Jestem przekonana że to wielki ból Warszawy.Nie mogę się jednak pogodzić z jednostronną i nie zawsze mądrą argumentacją uczestników.Zginęło tylu niewinnych ludzi ,przypadkowo ,bez sensu, na chwilę przed zakończeniem wojny.Rozstrzeliwanych pojedyńczo i grupowo w tysiącach.Zwykłych cywili i co ? O nich to nic. Im to zadnego medalika ,bo może teraz Ci którzy przeżyli nie stanowią w swej zgryzocie łupu pod wybory.Spalone miasto z wszystkim ,co za lwnioski wyciągneliśmy z tej lekcji. Czy jesteśmy sprawiedliwi w ocenie ?

# piotrek

03.08.2007 09:11

najfajniejsze jest to, że politykierzy i urzędole, którzy cisną i okradają naród robią z tego tytułu wiele szumu, ale tylko dlatego aby ludzie pomyśleli, że politykierzy i urzędole są tacy sprawiedliwi i waleczni, że kosnolidują się z powstańcami przeciwko uciskowi cccp, a tak naprawdę, to postepują tak samo jak stalinowcy........obłuda i syf.

# rick

25.08.2007 01:52

to znaczy mordują wysyłają do łagrów - co dzidzi wie o stalinowcach

REKLAMA

# piotrek

27.08.2007 18:24

a co rick wie o ameryce i kolumbie, nawet go nie widział....oszukują, omijają prawo, nie ponosza odpowiedzialności za decyzje złe w stosunku do poszkodowanego...nawet powiem sa gorsi od stalinowców, bo tamci wiadomo, z zasady i wizerunku byli bandytami, a urzędol i urząd przyjazny dla petenta........ chyba pod stołem, powtarzam jeszcze raz ...to najgorsza kasta ludzi....mój znajomy adwokat zawsze powtarza mi jak sie spotkamy w urzędzie, że urzędników powinno się rozstrzelać jak w chinach za tragiczne pomyłki, i to niejednokrotnie przy urzędolach, oni dostają kocich mord i nie wierzą czy gostek se jaja robi czy naprawdę......a ja myślę tak jak on,.......naprawdę!!!!

Matka_Sławka_z_Gdańska

28.08.2007 14:43

... czyli jest miedzy wami ''chemia'' ? Kiedy sie pobieracie ?
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni