REKLAMA

Forum › Wawer

REKLAMA

# Marian

23.12.2020 08:38

Kiedyś w czasach syrenek i trabantów na wąskim Wale było ograniczenie do 70km/h. Potem na tym samym wąskim Wale zrobili 50km. Teraz wydali miliony i niby jest znowu 70 ale tony świateł powodują że średnia spadła do 30km/h.
O tonach extra spalin i pyłu z okładzin nie wspomnę.
Kiedyś dało się Wał przejechać ze średnim spalaniem 6/100. Dzisiaj 8 to sztuka. Tak wygląda walka miasta ze smogiem. A żeby zachęcić do komunikacji miejskiej to 146 wlokące sie ponad 40min do metra średnio co pół godziny.
Nowoczesne miasto.

# BJ94

23.12.2020 09:25

Ja jakoś nie mam większego problemu z jazdą Wałem - światła są dostosowane do prędkości maksymalnej, spokojnie można sobie zarzucić tempomat. Największy problem jest z patusami piłującymi od świateł do świateł - czasem trzeba zwalniać przed kolejnymi światłami bo oni dopiero ruszają z czerwonego.

# pik

23.12.2020 15:42

Do #BJ94
Bzdura. Chyba dawno tam nie jechałeś. Od czasu pandemii światła dla pieszych włączają się bez przycisków, co bardzo ogranicza przepływ samochodów. Zrezygnowałem z jazdy Wałem, dużo szybciej jest wzdłuż torów, ale i tak wolno. Średnia prędkość z Miedzeszyna na Gocław to 32km\h, a jeżdżę wczesnym rankiem lub nocą.

REKLAMA

# Marian

23.12.2020 15:44

#BJ94 napisał(a) 23.12.2020 09:25
Ja jakoś nie mam większego problemu z jazdą Wałem - światła są dostosowane do prędkości maksymalnej, spokojnie można sobie zarzucić tempomat. Największy problem jest z patusami piłującymi od świateł do świateł - czasem trzeba zwalniać przed kolejnymi światłami bo oni dopiero ruszają z czerwonego.
Widzę kolega dawno Wałem nie jechał.

# B301

23.12.2020 21:57

Zgadzam się z tym, że światła dla pieszych włączają się bez przycisków i to nie w miejscach skrzyżowań co jeszcze miałoby jakiś sens, ale na odludziu, gdzie można co najwyżej wysiąść z autobusu i iść na spacer nad Wisłę bo nic innego tam nie ma. Jeżdżę niestety często i faktycznie nie da się przejechać na zielonej fali. Właściwie to stoi się na każdych światłach. Może to ma zniechęcić do korzystania z tej jezdni?

# Barnaba46

25.12.2020 12:30

Im większe prędkości dopuszczalen tym więc roboty ma http://radomautopomoc.pl i tyle w temacie

REKLAMA

# Bezsens

26.12.2020 00:07

Dezinformujące jest oznaczenie zjazdu do Wawra na wał po czym na drogowskazach zostaje Praga Południe i Puławy. Skąd jadący spoza Wawra ma wiedzieć gdzie znika Wawer???

# czasko

30.12.2020 15:44

Idiotyczny jest zjazd z Wału od strony Centrum na autostradę w stronę Terespola. Zamiast zbudować bezkolizyjną estakadę, zafundowali nam światła. Korki przy wjeździe murowane, podobnie jak przy wjeździe z Wału na Trasę Siekierkowską w stronę Płowieckiej.
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWawer

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

REKLAMA

REKLAMA

Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024