Forum › Wawer
# Marian 23.12.2020 08:38 |
|
Kiedyś w czasach syrenek i trabantów na wąskim Wale było ograniczenie do 70km/h. Potem na tym samym wąskim Wale zrobili 50km. Teraz wydali miliony i niby jest znowu 70 ale tony świateł powodują że średnia spadła do 30km/h.
O tonach extra spalin i pyłu z okładzin nie wspomnę. Kiedyś dało się Wał przejechać ze średnim spalaniem 6/100. Dzisiaj 8 to sztuka. Tak wygląda walka miasta ze smogiem. A żeby zachęcić do komunikacji miejskiej to 146 wlokące sie ponad 40min do metra średnio co pół godziny. Nowoczesne miasto. |
# BJ94 23.12.2020 09:25 |
|
Ja jakoś nie mam większego problemu z jazdą Wałem - światła są dostosowane do prędkości maksymalnej, spokojnie można sobie zarzucić tempomat. Największy problem jest z patusami piłującymi od świateł do świateł - czasem trzeba zwalniać przed kolejnymi światłami bo oni dopiero ruszają z czerwonego.
|
# pik 23.12.2020 15:42 |
|
Do #BJ94
Bzdura. Chyba dawno tam nie jechałeś. Od czasu pandemii światła dla pieszych włączają się bez przycisków, co bardzo ogranicza przepływ samochodów. Zrezygnowałem z jazdy Wałem, dużo szybciej jest wzdłuż torów, ale i tak wolno. Średnia prędkość z Miedzeszyna na Gocław to 32km\h, a jeżdżę wczesnym rankiem lub nocą. |
# Marian 23.12.2020 15:44 |
|
#BJ94 napisał(a) 23.12.2020 09:25 Widzę kolega dawno Wałem nie jechał.Ja jakoś nie mam większego problemu z jazdą Wałem - światła są dostosowane do prędkości maksymalnej, spokojnie można sobie zarzucić tempomat. Największy problem jest z patusami piłującymi od świateł do świateł - czasem trzeba zwalniać przed kolejnymi światłami bo oni dopiero ruszają z czerwonego. |
# B301 23.12.2020 21:57 |
|
Zgadzam się z tym, że światła dla pieszych włączają się bez przycisków i to nie w miejscach skrzyżowań co jeszcze miałoby jakiś sens, ale na odludziu, gdzie można co najwyżej wysiąść z autobusu i iść na spacer nad Wisłę bo nic innego tam nie ma. Jeżdżę niestety często i faktycznie nie da się przejechać na zielonej fali. Właściwie to stoi się na każdych światłach. Może to ma zniechęcić do korzystania z tej jezdni?
|
# Barnaba46 25.12.2020 12:30 |
|
Im większe prędkości dopuszczalen tym więc roboty ma http://radomautopomoc.pl i tyle w temacie
|
# Bezsens 26.12.2020 00:07 |
|
Dezinformujące jest oznaczenie zjazdu do Wawra na wał po czym na drogowskazach zostaje Praga Południe i Puławy. Skąd jadący spoza Wawra ma wiedzieć gdzie znika Wawer???
|
# czasko 30.12.2020 15:44 |
|
Idiotyczny jest zjazd z Wału od strony Centrum na autostradę w stronę Terespola. Zamiast zbudować bezkolizyjną estakadę, zafundowali nam światła. Korki przy wjeździe murowane, podobnie jak przy wjeździe z Wału na Trasę Siekierkowską w stronę Płowieckiej.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.