Forum › Wawer
# jmurowaniec 08.11.2015 20:08 |
|
Polska i Warszawa to nie tylko żydzi drogi redaktorze i dzięki Bogu nie wszystkich wymordowali niemcy bo nie byłoby komu o tym pisać i wspominać
|
# Tadek 10.11.2015 07:03 |
|
Zaskakujesz mnie Burkiewicz znajomością twórczości Brunona Schultza.Jak mogłeś w takim razie popierać takich tępaków jak bemowski folwark?
|
# swojak 10.11.2015 09:34 |
|
Mam nadzieję, że te wstrętne, rozpadające się budy znikną z krajobrazu Międzylesia raz na zawsze. Spacer dotychczasową Żegańską to istny koszmar - krzywe chodniki, powyrywane płyty, kałuże nawet po małym deszczu. A miejscowi handlarze, to oddzielny temat. Generalnie brud, smród i drożyzną. Przecież mamy XXI wiek, a nie XVII. Ciekaw jestem, czy jak powstanie nowa Żegańska, to czy dalej będą nas straszyć te rozpadające się drewniane budy. Z jednej strony nowoczesność i świeżość, a z drugiej strony syf i brud.
Oczywiście wszyscy będą się zachwycać piękną ulicą, ale nikt nie zauważy, że całość szpeci rozpadająca się rudera. Jakie to swojskie, prawda? |
# Ddrroonn 28.11.2017 07:22 |
|
Jest nowa Zwoleńska. Betonowa i rozpraszająca. Wielkie skrzyżowanie. Szkoda, że nie udało się połączyć nowego ze starym i dwoch chałup przesunąć. Żak pomięci o Posce wielokulturowej, ze wspaniałymi polskimi Żydami, żydowskimi z pochodzenia polskimi inteligentami, z budującymi Polskę w dziwiętnastym wieku protestanckimi przemysłowcami i badaczami polskij kultury ( Kolberg). Żyjemy teraz w monokulturze stworzonej przez Stalina wypełniając jego testament.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.