REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Krzewy i drzewa na działce - pomocy!

Ptuluks

04.05.2004 12:51

Czy ktoś może mi pomóc w odnalezieniu odpowiednich przepisów dotyczących odległości od ogrodzenia dzielącego dwie posesje, jakie należy zachować przy sadzeniu na swoim terenie drzew i krzewów? Słyszałem już, że taka odległość musi wynosic co najmniej 1,5 m lub nawet wiecej, a sąsiad powołuje się na jakieś bliżej nieokreślone przepisy i blokuje mi prace. Pomocy! Z góry dziękuję!

# Duśka

05.05.2004 00:22

Lepiej niech ci sąsiad od razu pokaże te przepisy, jak taki mądry! Duśka

# Kacper

05.05.2004 08:32

Nie ma takich przepisów, które nakazują sadzenie drzew i krzewów w odległości 1,5 m od ogrodzenia. Poczytaj sobie kodeks cywilny Dział II Treść i wykonywanie własnosci, a w szczególności art. 149 KC. Ja osobiście na swojej nieruchomości posadziłem przy samym płocie, dzielącym mnie od sąsiada krzewy ozdobne. Sasiad nie ma o to do mnie pretensji, bo takiej mieć nie może. Inna rzecz, gdy zbudujemy dom za blisko płotu granicznego. Tu obowiązuja inne przepisy.

REKLAMA

Ptuluks

06.05.2004 16:42

Dzięki za informacje!
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni