Forum › Białołęka
Czy to prawda ?
# Komisarz POgoda 29.05.2008 15:58 |
|
Czy to prawda, że na posiedzenie Komisji Oświaty przyszły cztery dyrektorki białołęckich szkół oburzone jego zachowaniem oraz bzdurami i kłamstwami wypisywanymi przez Bartusia Włodkowskiego ?
Podobno nawet Ostrwoski z PISu był oburzony jego podstawą i chamstwem. Cóż nowe, młode oblicze Gospodarności. Wzór dla młodzieży w AVE ! |
# Przygoda 29.05.2008 16:39 |
|
Boisz się Bartka Włodkowskiego zupełnie jakby Jacek Kaznowski obiecał mu Twoje miejsce na liście wyborczej.
Dyrektorki przyszły na komisje i się skompromitowały. Bartek jest skarbem tej dzielnicy. Dyrektorki zamiast zabiegać o to, by coś zrobił w ich szkołach dla młodzieży, to panicznie proszą "niech pan już wiecej nic nie pisze", bo my chcemy wychodzić z pracy o 14.00 i zarabiać na korepetycjach. Dodatkowe zajęcia w szkołach, o które dla dobra młodzieży zabiega Bartek, to nie jest biznes dla naszego bardzo marnego środowiska oświaty. |
# Komisarz POgoda 29.05.2008 19:58 |
|
Cóż Panie Redaktorze Pogoda ... świetny tekst - skarb tej dzielnicy zabiega o dodatkowe zajęcia w szkołach :) a grono pedagogiczne chce wychodzić z pracy o 14.00 żeby zarabiać na korepetycjach.
Szkoda, że skarb tej dzielnicy wychodzi ze wszystkich sesji i komisji zaraz przed 18.00 :) ... żeby zarabiać. |
# Przygoda 29.05.2008 20:44 |
|
Co nie zmienia faktu, że masz jakąś nerwicę na jego punkcie.
|
# Anita 29.05.2008 21:14 |
|
Trzeba powiedzieć krótko -to pierwsza grupa (podkreslam grupa ) która z usmiechem ale z argumentami zdeptała małego mądralę naprawiacza świata bialołęckiego w postaci rad a nie czynów.Oceniać pracę innych potrafi kazdy ,natomiast ocenić swoje postępowanie krytycznie to już gorzej.Tak jest i z B.W. Celuje niby to w reformowaniu innych z lekka kąśliwym podtekstem a gdy go zapytano jakie ma kwalifikacje upoważniające do formowania ocen o innych pozostała jedna :jestem redaktorem swojego artykułu i mogę pisać po swojemu.
|
# b.w. radny 30.05.2008 14:22 |
|
*problem leży gdzie indziej - nie chodzi o deptanie czy "reformowanie": wydaje mi się, że Panie Dyrektorki nie zrozumiały treści moich artykułów, nie wiem tez, czy chciały zrozumieć moje intencje. Nie wiem niestety, czy mnie wysluchały... Odczulem, że trochę wychodzą z założenia, że problemow (których być może nie dostzregają, a które ja widzę) nie należy w ogóle rozstrząsać, lepiej o nich nie mowić... Obym się mylił. Nie pisałem przecież nigdy o całej oświacie jako takiej, tylko wskazywałem na konkretne 3 problemy, ktore ja i inni dostrzegają. Jeśli droga urzędowa załatwiania problemów zawodzi, trzeba stawiać pytania nieco inaczej... A przykładów jest wiele: kiedy prasa o czymś napisze pojawia się działanie. Na interwencja w ramach arkusza czy pytań podczas sesji - już niekoniecznie i nie zawsze...
*Nie czuję się zdeptany, nie przypominam sobie, abym zachowywal się w sposób chamski, no, chyba wtedy, kiedy zaprotestowałem przeciwko sposobowi animowania dyskusji przez przew. Nalberta. *nie wiem, czy Pan Ostrowski był oburzony (wspominał coś tylko o imieninach Zośki - istotnie, termin byl ciekawy...) , prawdą jest natomiast, że problemy, o których piszę nabrzmiewają od dawna... myślę, ze oswiacie w Bialołęce przydalby się nieco inny sposób zarządzania. W pewnych dziedzinach oczywiście. Np. gdy idzie o tzw. edukacje pozaszkolną - współpracuję z tym zakresie z Wydzialem Edukacji Pozaszkolnej Biura Edukacji - niestety w tym aspekcie Biaołęka nie ma dobrych notowań. *a jeśli idzie o kwalifikacje i doświadczenie to jest to bardzo dobre pytanie; radziłbym pogłębiać... może należałoby pomyśleć, czy kandydat na radnego powinien mieć np. określone wykształcenie... *co do sesji i komisji - nie ze wszystkich jednak... |
# Skorpion 30.05.2008 18:03 |
|
Poziom białołeckiej oświaty jest delikatnie mówiąc nędzny Jacy dyrektorzy ,tacy nauczyciele Jacy burmistrzowie resortowi od lat takie wymagania .Warto napisać artykuł o poziomie oswiaty na Białołece Jakie wyniki sa ezaminów w porównaniu z Warszawą .Ilu absolwentów liceum dostaje się na dobre kierunki studiów i jakich uczelni.Ilu jest olimpijczyków ?Ile jest form aktywności pozalekcyjnej które stale działają i mają jakieś wyniki.To wszystko można sprawdzić ibędzie jasne a po co emocjonować się ?
|
# wicek 30.05.2008 18:48 |
|
Niestety nauczyciele to trudna grupa.Pewnie na palcach u jednej ręki można policzyć tych co robią coś wykraczającego poza lekcje.
A jak sie im coś nowego proponuje to bronią się jak tylko mogą. |
# petunia 31.05.2008 14:05 |
|
Nie wiem jak jest na bialolece wsi ale na tarchominie oświata jest na wysokim poziom i jest na równi z innymi miastami Polskim które dlaeko w tyle zostawiaja warszawe.
|
# szerszeń 31.05.2008 14:19 |
|
Poziom jest wysoki. Na przykad na Podróżniczej wcale nie ma angielskiego tylko niemiecki. Dzieki temu rodzice poślą dzieci na dodatkowe lekcje i będą znały dwa języki.
|
# ze wsi 16.06.2008 17:29 |
|
Do petuni: mało wiesz. I piszesz głupoty.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.