REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

a co z radnym Włodkowskim?

# mieszkaniec_białołeki

22.11.2010 19:57

wiadomo co i jak?

# czeremcha

22.11.2010 20:59

Piekny wynik indywidualny i zjadł go dHont , chyba ...

# blokers

22.11.2010 21:19

tzn.jaki?

REKLAMA

# zakorkowany

22.11.2010 21:27

Jak na razie po przeliczeniu ok.66% głosów jest 1144 głosy ( ze wszystkich kandydatów 9 wynik)

# avetka

22.11.2010 21:56

jak to 9-ty wynik? ale czy się dostanie bo musimy mieć w radzie swojego człowieka

# bartekw

22.11.2010 22:04

Po pierwsze dziękuję za ogromne poparcie. Nasza lista w tej chwili notuje prawie 2000 głosów, z tego moje ok. 1150 - nb więcej niż np. obecna Radna Warszawy (a pozostali z listy - Ola Borycka 350, Marta i Wojtek po ok. 150 - z uwagi, że to b. młodzi ludzie, po raz pierwszy startujący - wynik kapitalny!). A przed nami jeszcze wyniki z kilkunastu obwodów (chyba aż z 20). Jest to drugi wynik list Wspólnoty Samorządowej w skali miasta do Rady Warszawy.
Niestety, wygląda na to, że pozostałe listy kiepsko pracowały, bo uzyskały wyniki na poziomie ok. 400-800 głosów na listę, co powoduje, że obecnie Warszawska Wspólnota nie przekracza 5% progu, który uprawnia do udziału w podziale mandatów. Brakuje ok. 1%. Cóż, poczekajmy na ostateczne wyniki, ale wszystko wskazuje, że paradoksalnie przegrałem, chociaż... wygrałem. Wygrałem na Białołęce i Pradze, to ogromne poparcie, jakie otrzymałem od Państwa to dla mnie niezwykle ważny sygnał i istotne uwieńczenie ostatnich 4 lat. Za to bardzo serdecznie dziękuję. Cóż, tak jak obiecałem nadal będę aktywny w przestrzeni społecznej, chociaż już nie jako radny, a więc z mniejszą możliwością realnego wpływu na konkretne decyzje i rozwiązania. :) Gratuluję i trzymam kciuki za naszych radnych w mieście! Nie zapomnijcie o Białołęce!!!
P.S. Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że ze swoim indywidualnym wynikiem, startując z listy partyjnej, mandat byłby wielce prawdopodobny... I dlatego uważam, że należy dopilnować premiera Tuska i PO, aby spełnili swoje obietnice i wprowadzili okręgi jednomandatowe!

REKLAMA

# blokers

22.11.2010 22:08

zero logiki w tej wypowiedzi, ale gratuluje :)

# bartekw

22.11.2010 22:15

logika jest jedna: wynik listy Wspólnoty w naszym, VI okręgu jest bdb! Problem w tym, że w pozostałych okręgach - a to już niezależne ode mnie - wynik był w większości kiepski. Stąd to przegrałem, chociaż wygrałem. Na liście partyjnej, która niejako z marszu przekracza próg w skali całego miasta wynik na poziomie 2000 daje szansę na mandat. W tym przypadku jest inaczej. Wygrałem na Białołęce, przegrałem ze względu na ordynację/metodę liczenia głosów i - chyba - kiepską organizację i promocję Wspólnoty jako takiej (na co wpływu nie miałem).

# ciekawa

22.11.2010 22:20

To te dane na PKW nie sa jeszcze ostateczne?

REKLAMA

# zakorkowany

22.11.2010 22:32

Dziś usłyszałem w informacjach, że: "... PO wzięła większość mandatów...".
Dokładnie tak to należy określić!!! Chciałbym tylko, aby przełożyło się na stałą czteroletnią pracę, a nie krótki zryw przed wyborami parlamentarnymi.
Problem w tym, że tak naprawdę większość ludzi, którzy nie znali osób kandydujących, a takich było wiele ( na Białołęce wyborców było ponad 63 tysiące) głosowała zgodnie z preferencjami politycznymi, a nie na konkretne osoby.
W mniejszych miejscowościach głosowano na ludzi i tam wyniki były już różne ( wygrywał PiS, PSL i bezpartyjni). Niestety żyjąc w zamkniętych gettach, pracując od świtu do nocy i informacje czerpiąc głównie z telewizji ( w dużej mierze z TVN) opieramy się na tym, jaką papkę polityczną nam podadzą dziennikarze mediów. Stąd takie, a nie inne wybory.
Poza tym chciałbym zwrócić uwagę na bezpartyjnych prezydentów dużych miast Gdynia, Wrocław. Np. Dutkiewicz, który bez pomocy partii zdobył ponad 70% głosów. Moim zdaniem to jest potwierdzenie przez mieszkańców tego, co dobry gospodarz może dla miasta zrobić.
Czy przy tym wynik HGW ( biorąc poprawkę na preferencje polityczne W-wy i to, że miała okazję się wykazać 4 lata swoimi umiejętnościami) należy uznać za dobry?
Mam nadzieję, ż PO nie popadnie w hurraoptymizm. Liczę, że wynik na Białołęce będzie dużo gorszy dla PO w stosunku do innych dzielnic, bo biorąc pod uwagę zbliżające się wybory parlamentarne zaczną myśleć jako partia o rozwiązaniu kluczowych problemów naszej dzielnicy!!!!

# on

22.11.2010 22:33

ja tam się cieszę z wyników!!

# avetka

22.11.2010 22:39

jak to Pan się nie dostanie;(

REKLAMA

# bartekw

22.11.2010 23:08

Ostatecznie "moja" lista w naszym okręgu zdobyła 3595 głosów, z tego ja 2457. To wynik naprawdę poważny i serdecznie DZIĘKUJĘ wszystkim, którzy zdecydowali się oddac na mnie swoj głos. Godne uwagi sa wyniki innych młodych z mojej listy: Oli Boryckiej 429, Marty Ferfet 321, Wojtka Świtalskiego 201! Szkoda, że D'hondt i fatalna - jak się okazało - organizacja Wspólnoty Samorządowej nie pozwoli przełożyć tego wyniku na mandaty. Cóż, uroki demokracji! Dziękuję raz jeszcze!

# avetka

22.11.2010 23:14

jest mi smutno z tego powodu:(

# zakrecony

23.11.2010 09:28

Nie martwcie się. To smutne, fakt. Jesli chcecie działać, z pewnością zrobicie dużo dobrego. Dużo wspaniałych projektów przed Wami. Bądzcie sobą i dalej róbcie tak fajne projekty jak do tej pory!

REKLAMA

# bartekw

23.11.2010 13:31

projektów nie robimy dla wygranych wyborów, rzecz jasna. Najbardziej cieszy mnie to ogromne poparcie!!! Dzięki raz jeszcze!

# mieszkanka

23.11.2010 15:10

Bartku Włodkowski napisz proszę czarno na białym: będziesz w tej radzie miasta czy nie? Bo ja nie umiem czytać między wierszami ale jak rozumiem to chyba nie? To w takim razie czy będziesz w radzie dzielnicy? Chyba oficjalne wyniki kto gdzie będzie urzędował powinny być jutro na stronie PKW?

# jarek_f

23.11.2010 17:21

Bartek
Gratulacje
zrobiłeś bardzo dobry wynik, dałaś przykład, że jeśli się pracuje dla dobra wspólnego to ludzie to doceniają.
teraz przed nami nowe wyzwania i projekty
ale ... o tym już poza forum
jak mówi przysłowie: "psy szczekają a KARAWNA jedzie dalej"
pozdrawiam
Jarek Filipowicz

REKLAMA

# bartekw

23.11.2010 17:36

Mieszkanko, najprawdopodobniej nie będę radnym miasta, bo Wspólnota w skali Wawy nie przekroczy 5%. Oczywiście nie będę też radnym dzielnicy, bo tam nie kandydowałem. Piszę najprawdopodobniej, bo oficjalne wyniki będą zapewne jutro rano.
Dzięki, Jarku!!!

# cobra22

23.11.2010 22:35

Bwradny, jak tam wyniki wsg w wyborach ?Jakie nazwiska w Radzie Dzielnicy?

# bartekw

23.11.2010 23:24

Jeśli mnie pamięć nie myli - Tumasz, Smoczyński, Pelc, Dziewulska

REKLAMA

# cobra22

24.11.2010 23:15

Bwradny nie przejmuj się dalej jesteś prezesem.Nieudane wybory dla was?.Na szczęście wyborcy nie dali się zbajerować i postawili na PO i dobrze , bo to dobry wybór.
Tramwaj -wariant inwestora, most Północny, Modlińska, szkoły, drogi cztery lata inwestycji.
Bwradny, czy żałujesz podjętych decyzji co do wyborów?Podziel się z nami, wyrzuć to z siebie.
Typowałem na Piotra Smoczyńskiego, Tyburca ,Jaworskiego i cała trójka w radzie i to z jakimi wynikami, dlatego wcześniej proponowałem wstąp do PO, albo pozostań niezależny.

# erazmiak

25.11.2010 00:01

Tak jedynki partyjne z reguły wchodzą, ale czego to ma dowodzić?

# wyborca

25.11.2010 00:38

Ze co? Tramwaj? Cos tu sie nie zgadza, bo skad Tumasz dostal tyle glosow, a podobno jak czytalem to forum nie powinien wejsc do rady

REKLAMA

# merx

25.11.2010 00:54

Most Polnocny, tramwaj, Modlinska, Trasa Torunska, szlak kolejowy z Warszawy do Gdanska, a jaka w tym zasluga ubezwlasnowolnionej rady i zarzadu PO w dzielnicy Bialoleka??? To sa slimaczace sie niemilosiernie zadania ogolnomiejskie wladz miasta, ktore ma status powiatu i inwestycje ogolnoposkie.
Poza kilkoma wielkimi miastami takimi jak Warszawa cala Polska samorzadowa jest w rekach samorzadowych organizacji pozapartyjnych. We wszystkich gminach Polski patyjni (ze wszystkich partii) maja 10 tys radnych, a organizacje samorzadowe 30 tys radnych. We wszystkich miastach Polski, wszystkie partie po I turze maja razem 14 prezydentow, a 37 prezydentow jest z orgaznizacji samorzadowych. Warszawa z Gronkiewicz i jej warszawskim PO to nie pepek swiata. Tu zreszta w 7 dzielnicach Warszawy PO nie ma wiekszosci, m.in w dotychczasowych bastionach PO: na Ursynowie i w Wilanowie. Tam duzo mandatow zdobyli pozapartyjni samorzadowcy.
W Bialolece na osiedlach blokow mieszkalnych niestety jest duza rotacja mieszkancow, ktorzy sa tu czesto jedna noga, na chwile i bez meldunku. Brak jest tu utozsamianiania sie ze swoja mala ojczyzna. Dla duzej czesci glosujacych w Bialolece wybory samorzadowe sa plebiscytem sympatii politycznych, jak w wyborach do Sejmu.

# mis

25.11.2010 08:45

Na Białołęce nie tylko mamy do czynienia z dużą rotacją mieszkańców, a przy tym z okazjonalnym najmem. Ale coraz bardziej zamykane są przestrzenie publiczne, ograniczają się relacje sąsiedzkie. Odbiór społeczny zamyka się dostępem do mediów publicznych, a tam głównie wiara, że deficyt ulegnie zmniejszeniu, likwidacja działań spektakularnych, w tym korupcji. W związku z tym odbiór problemów społecznych oparty jest nie o dobro lokalne a dobro partyjne, z co najmniej podparte dziwną metodą przeliczania głosów dającą przewagę partiom politycznym. Mieszkańcy podejmują decyzję takie, które w ich mniemaniu skutkują stagnacją lub poprawą. Ale do czego to doprowadzi, czy taka miała być planowana decentralizacja i otwarcie na problemy lokalnych społeczności,

# bartekw

25.11.2010 10:44

Cobro, jedyne co mogę z siebie "wyrzucać" to to, że żałują, iż WWS nie dopilnowała sprawy list do rady Warszawy. Bo to, że na etapie tworzenia list zostały popelnione błędy, że nie dopilnowano kampanii w poszczególnych okręgach - to jest jasne. Ja jestem ze swojego wyniku bardzo zadowolony i... niczego nie żałuję! Trzymam kciuki za radnych i dzielnicy, i miasta.

REKLAMA

# cobra22

27.11.2010 22:43

Bwradny:
Franz też nie wszedł do Rady, zadowolony?

# bartekw

29.11.2010 00:43

Jeśli Franz, to TEN Franz, to: osobiście nie mam emocjonalnego stosunku do tego Pana. Ale patrząc z punktu widzenia interesu mieszkańców - to chyba dobrze.

# cobra22

29.11.2010 22:23

Pewnie, że dobrze.

REKLAMA

# NN

30.11.2010 10:59

Do Rady Miasta dostał się m.in. niejaki Legierski oraz Alicja Tysiąc. Nie dziwi, że bartekw tam się nie znalazł. Podałby rękę?

# bartekw

30.11.2010 13:59

podałby(m)
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Butelki dla dzieci Kambukka
Kambukka Reno

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy