Forum › Wawer
# krzewa 10.03.2015 10:34 |
|
Więcej o projekcie na Facebooku - Pożegnanie z domem lub #Pozegnaniezdomem
|
# caffee 20.03.2015 14:44 |
|
Czy to jest jakiś sponsorowany artykuł ?
Szczerze mówiąc już dość mam tego show na każdym kroku. Zaczynam mieć wrażenie że to nie zwykły dom tylko Bazylika Świętego Piotra. O co tyle krzyku ? |
# Szymon 03.04.2015 21:07 |
|
To proszę nie czytać tych artykułów.
|
# Stary Klon 19.04.2015 23:26 |
|
Mieszkam w Międzylesiu od 5 lat. Stacja i jej okolice trochę zaniedbane ale pełne zieleni zrobiły na mnie kiedyś wrażenie. Rudery, które stały i jeszcze częściowo stoją przy Żegańskiej wprawiały mnie w zdumienie, że to Warszawa. Bardzo przeżyłam wycinkę drzew. Nie przejeżdżam już obok stacji. Dla mnie wygląda to jak Czarnobyl. Rozumiem autorkę i jej smutek spowodowany perspektywą utraty domu, historii, ciągłości. Ta kamieniczka w miłym dawnym stylu wpisywała się w otoczenie. Proszę pomyśleć jak wyglądałaby bez zieleni wokół. Wszystko wytną . Nie można tego powstrzymać. Pogoń za pieniędzmi jest tak potężna.
|
# z niem 08.05.2015 15:09 |
|
Czy w Polsce zaczniemy wreszcie doceniać i szanować ciekawą historię i tradycję, która umiera? Apeluję do Władz i do polityków o zaostrzenie i profesjonalizację prawa o ochronie zarówno zabytków jak i prawa o ochronie dóbr własnych. Owszem, inwestycje, np. drogowe, dróg ekspresowych, obwodnic są w Polsce trudniejszym zadaniem niż w wielu krajach takich jak Niemcy, ale tam żadnemu z inwestorowi NIE POZWOLONO BY na zniszczenie domu. Dom musi być zachowany, a plany powinny wcześniej brać pod uwagę inne obiekty!!
|
# Gosia 15.05.2015 13:44 |
|
Ale wybraliście HGW i PO, więc macie !
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.