Forum › Białołęka
Szczyt chamstwa i bezmyślności
# antyszczyt 29.04.2004 09:59 |
|
Rozumiem, że muszą jechać całymi kolumnami do miasta, ale czy naprawdę od szóstej rano na pustej Modlińskiej cała kolumna musi wyć syrenami?
|
Rudolf 29.04.2004 17:13 |
|
Czują sie wtedy lepiej ale pewnie nie wiedzą że słychać ich na całym Tarchominie i Nowodworach.
|
# Kotkaa 29.04.2004 18:58 |
|
Własnie o to chodzi, zeby ich było słychać. Nie powiem, ze uwielbiam dzwięk syren o 6 rano, ale trochę to daje do myslenia radosnej mlodziezy, ktorej kazano siedziec w domu na tylku, a ktora marzyła o tym, zeby wyrwać się do śródmieścia i popatrzec z bliska na różne ciekawe wydarzenia, a może i komus przyłożyć przy okazji. A młodzieży tej naprawdę mamy sporo.
Z tego co słyszałam, demonstarcja siły okazała się skuteczna i nie trzeba już było jej używać. |
Olena 29.04.2004 20:40 |
|
Ja mam już dość tego wycia :((((((((((( Mieszkam na pierwszej równoległej do Modlińskiej uliczce.... buuuuuuuuuu.... Dla mnie to paranoja - więcej hałasu i zamętu robi policja niż antyglobaliści.
|
# Aborygen 29.04.2004 20:48 |
|
Chyba Kotko za dużo czasu spędzasz przed telewizorem i propaganda medialna w twoim przypadku okazała się bardzo skuteczna. Jeżeli alterglobaliści to twoim zdaniem wesoła młodzież, która cytuję: marzyła o tym, zeby wyrwać się do śródmieścia i popatrzec z bliska na różne ciekawe wydarzenia, a może i komus przyłożyć przy okazji, to chyba pomyliłaś/łeś ich z dresiarzami lub kibicami legii, bo twój opis pasuje do nich jak ulał. Angażowanie większych sił policyjnych to jedna sprawa, a wystawianie wozów opancerzonych i gazika z karabinem maszynowym co widziałem na własne oczy rano jadąc obok domów centrum to lekka przesada. Poza tym przypomina to jeden dość traumatczny moment w naszej najnowszej historii. Do tego jeszcze helikopter krążący nad rondem babka, może helikoptery też mają tam rondo, a to wszystko za nasze pieniądze za które można nakarmić wszystkich głodnych w tym mieście. Szkoda Kotko, że nie byłaś/łeś na polu mokotowskim wczoraj kiedy ta wesoła młodzież bawiła się bez asysty policji i jakoś nie zdemolowała niczego ani nie dała nikomu w mordę. Jeżeli tak bezkrytycznie pożerasz papkę informacyjną i nie masz wątpliwości co do kierunku, który wyznacza współczesny, globalny areopag to albo jesteś ślepa i głucha na krzywdę ludzką i nędzę albo po prostu nie masz sumienia i twój kręgosłup moralny jest tak zgąbczały jak mózgi idiotów, którzy dali się zuniformizować, dostali pałki i przyjechali na wojnę do Warszawy.
|
# Kotkaa 29.04.2004 21:34 |
|
Aborygenie, nie mam telewizora :)
Do alterglobalistów żywię najgłębszy szacunek. Nie powiedziałam, że "wesoła młodzież" to alterglobaliści! Ja po prostu uczę w szkole i na przerwach słyszałam teksty typu "no to umawiamy się pod Rotundą, może jakie rozróby będą, to se popatrzymy". Chociaż rodzice podpisywali oświadczenia, że wybywają ze stolycy wraz z pociechami... Najnowszego Historyka (który NB ostatnio współredagował książkę na wymieniony przez Ciebie temat z historii) mam w domu, więc o historii najnowszej przypominac mi nie musisz. Nawet do najszczytniejszych demonstracji zawsze i wszędzie przyłącza się tłum (a czasami i motłoch) który z demonstrującymi nie ma nic wspólnego, a często nie może być kontrolowany przez organizatorów. Nie wiem jak Ty, ale kiedy mieszkałam koło stadionu Łazienkowskiego nie wychodziłam z domu podczas ważniejszych meczów Legii, chociaż szanuję jej kibiców. Mam nadzieję, że to porównanie było dla Ciebie czytelne. Z wyrazami szacunku Kotka |
Olena 29.04.2004 22:28 |
|
Aborygenie dlaczego od razu nastawiasz sie do Kotkii na anty?
Po pierwsze z jej postów jasno (przynajmniej dla mnie) wynika, że jest kobietą. Po drugie nigdzie w jej wypowiedzi nie było napisane, że ta radosna młodzież to alterglobaliści. Raczej doczytałam się ironii a ową młodzież odczytałam jako dresiarzy i kiboli. Ale w sumie każdy widzi (i czyta) co chce widzieć :) Na szczęście nie każdy na tym forum tylko narzeka :)) Pozdrawiam |
# Gemini 29.04.2004 23:09 |
|
Czy "dawanie do myślenia młodzieży" jest wymienione w odpowiednim akcie prawnym jako jeden z warunków kiedy policja może używać syren? Proszę o wypowiedź znających się na rzeczy.
|
# Aborygen 30.04.2004 08:16 |
|
Sorry Kotkoo, moja wina widocznie źle odczytałem twoje intencje. Za bardzo podkręciła mnie atmosfera ostatnich dni i kilka niezbyt miłych spotkań z policjantami, które przytrafiły się mi i wielu moim znajomym.
|
# Kotkaa 30.04.2004 10:14 |
|
W porządku :)
A te syreny naprawdę są bardzo wkurzające, choć okazały się chyba skuteczne. Może ktoś odpowie Gemini? |
# antyszczyt 30.04.2004 10:30 |
|
Syreny są efektem chamstwa naszej niedowartościowanej policji. Nie mają przełożenia na dobre zachowanie, mogą jedynie prowokować do złego. Rozruby nie było, bo nie przyjechali "rozrabiacze" z Europy. To najlepszy dowód na prowincjonalność Polski. Dla nich jesteśmy Azją. Nie chciało im się fatygować.
|
# Agnieszka 30.04.2004 16:35 |
|
Mieszkam pół kilometra od Modlińskiej i nie mogę poradzić sobie z dzieckiem. Co uśnie, to go syreny budzą. Mamy z mężem wolne, piękną pogodę, a dziecko nie może usnąć w ogrodzie. Jestem wściekła na policje
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.