REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

SOLIDARNOŚĆ NA SP 257

Gonzo

08.11.2003 21:51

Na balkonie Szkoły Podstawowej 257 widziałem wielki baner z napisem SOLIDARNOŚĆ. Balkon jest na samym froncie szkoły. Co o tym sądzicie?
Czy szkoły czasem, a zwłaszcza podstawowe nie powinny być apolityczne ? Czy szanowna ZIENTECKA nie przegina? Przecież dzieci pomiędzy 7 a 12 rokiem życia nawet za bardzo nie wiedzą o co chodzi.

# Vladymir

08.11.2003 22:35

Gonzo, nie apeluj do swiadomości politycznej dzieci, bo nie dla nich ten baner jest na szkole wywalony, ale dla ich rodziców !!!

# Duśka

09.11.2003 17:21

Pomimo, że chodzi o politykę to popieram Vladymira. A pensje nauczycielskie znam i wołają o pomstę do nieba. A na dodatek nauczycielom w naszej szkole (344) źle coś naliczyli i teraz w grudniu każdy z nich musi oddać 700 zł. Wiecie co to jest za suma przed świetami???? SKandal !!! Duśka

REKLAMA

Gonzo

09.11.2003 19:47

Oczywiście, są różnego rodzaju racje, jak to w życiu, za i przeciw. Ale mi nie podoba się wykorzystywanie budynku szkoły podstawowej do takich celów !
Gminę oflagować, nawet krasnoludkami obstawić, ale w przypadku szkoły jestem przeciwko.
Kieckę Zienteckiej uszyć z wielką szarfą jak na miss i napis jaki chcecie tam umieścić można. Niech tak babsko łazi, ALE NIE SZKOŁĘ !!

# Duśka

09.11.2003 23:01

A gdzie twoim zdaniem ma się wypowiedzieć grono pedagogiczne? Pod osiedlowym sklepem? Pokazuje się dzieciom głupie kreskówki, filmy z serii zabili go i uciekł, a normalne życie to jakieś wstydliwe sprawy? Niech od początku wiedzą, że człowiek ma prawo domagać się swoich praw. Nie zgadzam się z tobą Gonzo. Uważnie czytałam wszystkie twoje posty i mam cię za człowieka inteligentnego, myśl więc racjonalnie i nie daj się zwariować. Duśka

# Kacper

10.11.2003 15:07

Lepszy baner z napisem SOLIDARNOŚĆ niz z napisem SLD

REKLAMA

# nauczyciel

10.11.2003 21:07

Nauczyciele mają więcej powodów do protestów niż inne grupy zawodowe, a nie mają de facto ze względu na specyfikę pracy prawa dostrajku. Oflagowanie to najłagodniejsza forma protestu i robi się to w miejscu pracy.

# Kotkaa

10.11.2003 21:44

Ha, ha, może lepiej odwołać matury, jak to kiedyś było zrobione, albo egzaminy po 6 klasie albo gimnazjalne... Oflagowanie to rzeczywiście bardzo łagodna forma protestu, a jeżeli jakiś malec zapyta, co to jest ta Solidarność, to może nawiąże jakiś kontakt z wiecznie zagonionym rodzicem?

Witkacy

12.11.2003 23:21

... i post Kotkii jest chyba dobrym podsumowaniem tej dyskusji :)
pozdrawiam wszystkich, wasz dobry znajomy :)

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni