Forum › Wawer
# swojak 06.11.2014 11:31 |
|
A ja wystawiam odpady zielone razem ze śmieciami ogólnymi i Lekaro je zabiera. Nie mam w deklaracji segregacji, więc liście i trawa to dla mnie zwykłe śmieci. Wcześniej woziłem, ale dlaczego mam płacić za paliwo i brudzić sobie auto, nie wspominając stracony czas?
Latem zawoziłem zwykłe śmieci do gminy, bo mi śmierdziały, a nie chcą zwiększyć częstotliwości odbioru. Ale to ich nie przekonało. Latem zacznę wysyłkę pocztą do biuro gospodarowania odpadami komunalnymi. Skoro nie chcą nawet za opłatą zwiększyć częstotliwości, to będą sobie z biura je sami wyrzucać. Nie dajcie się ogłupiać i żądajcie tego, co się Wam należy. |
# wawerczyk 06.11.2014 18:30 |
|
Odbiera terminowo...chyba kase. Śmieci nigdy jeszcze nie wywieźli w terminie, często wcale. Na reklamację odpowiadają ze złożona po 24h od terminu odbioru. Ja chcę poprzednią firmę a nie śmietnik pod domem, bo z kontenerów się wylewa: śmieci, smrod, robactwo
|
# listek 07.11.2014 17:16 |
|
a jak ktoś bez samochodu, to ma na plecach kilometr nosić, czy wozić autobusem?
|
# railman 07.11.2014 22:10 |
|
Ludzie pomyślcie logicznie...pakujecie śmieci w polietylenowy worek, pojazdem silnikowym dostarczacie do punktu, z punktu zabiera je ciężarówka i wiezie na hałdę...to jest ekologia? Mój dziadek i pradziadek i jeszcze pewnie pra pra palili śmieci, kiedy była ku temu sprzyjająca pogoda i nie przeszkadzali sąsiadom. Nie dajmy się zwariować
|
# swojak 09.11.2014 12:44 |
|
palenie śmieci czy liści, to głupi pomysł, chyba, że mieszkasz 2-3 km od najbliższego sąsiada. Zabudowa obecnie jest tak gęsta, że nie wyobrażam sobie, aby sąsiad palił liście, a cały smród i dym leciałby do mojego domu. Bez przesady - nie muszę wąchać dymu. Dym z palonych liści ma toksyczne substancje. Miasto z tego co wiem ma swoją kompostownię i powinno odbierać od nas liście bezpłatnie.
|
# railman 10.11.2014 00:33 |
|
Jak się nie podoba zapach palonych liści to wracaj na Mokotów albo Ursynów...Tu jest Wawer i zawsze tak było. Hipokryzją jest palenie liści gdzie indziej, bo na kompost jak pewnie wiesz nie wszystko się nadaje, zimą zwłaszcza. Toksyczne substancje ma też dym wędzarniczy..ale szyneczkę tradycyjną wsuwasz!!!
|
# swojak 12.11.2014 09:03 |
|
do #railman'a - nie wiesz co piszesz. Jeśli sąsiad za płotem pali mokre liście, a gęsty, duszący dym wpada mi do domu, to raczej nie jest nic miłego.
Trzeba być mocno niedokształconym, aby usprawiedliwiać to stwierdzeniem :" zawsze tak było". I co z tego, że było. Ale mamy XXI wiek, a nie XIX. W kompostowni nie pali się liści - litości, skąd czerpiesz te wiadomości? Dymu wędzarniczego nie wdycham, a zapewniam cię, że firmy, które w ten sposób konserwują wędliny tez nie wdychają, bo pracownik już po jednym dniu padłby trupem. |
# 2346534 19.11.2014 15:14 |
|
#swojak napisał(a) 09.11.2014 12:44 palenie śmieci czy liści, to głupi pomysł, chyba, że mieszkasz 2-3 km od najbliższego sąsiada. Zabudowa obecnie jest tak gęsta, że nie wyobrażam sobie, aby sąsiad palił liście, a cały smród i dym leciałby do mojego domu. Bez przesady - nie muszę wąchać dymu. Dym z palonych liści ma toksyczne substancje. Miasto z tego co wiem ma swoją kompostownię i powinno odbierać od nas liście bezpłatnie. Palone liście mają toksyczne substancje? WIĘKSZYCH GŁUPOT DAWNIO NIE CZYTAŁEM. |
# gość 20.11.2014 08:07 |
|
Miało być tak ekologicznie, sortowanie śmieci i dbanie o środowisko. Wychodzi jednak na to, że tylko opłaty poszły w górę a jakość usługi spadła znacząco. Wożenie śmieci własnym autem do wyznaczonych punktów to jakaś kpina.
|
# gość 20.11.2014 08:10 |
|
"Palone liście mają toksyczne substancje? WIĘKSZYCH GŁUPOT DAWNIO NIE CZYTAŁEM."
TO POWINIENEŚ SIE DOKSZTAŁCIĆ. Poziom wiedzy ludzi takich jak Pan często przeraża, a mamy już XXI i dostęp do wiedzy jest wręcz nieograniczony! |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.