Prawdopodobnie będą 2 pasy do wjazdu na Północny
tarantula01 03.10.2014 22:05 |
|
W zeszłym miesiącu złożyłem http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2-s8/t-i-m_most140918objazdy.pdf w sprawie wyznaczenia do wjazdu na most Północny z Wisłostrady 2 pasów ruchu. Dowiedziałem się, że kilka dni temu były przeprowadzane pomiary natężenia ruchu badające zasadność takiej zmiany. Decyzja zapadnie w nadchodzącym tygodniu.
Pozdrawiam Wojciech Tumasz |
tarantula01 03.10.2014 22:05 |
|
W zeszłym miesiącu złożyłem http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2-s8/t-i-m_most140918objazdy.pdf w sprawie wyznaczenia do wjazdu na most Północny z Wisłostrady 2 pasów ruchu. Dowiedziałem się, że kilka dni temu były przeprowadzane pomiary natężenia ruchu badające zasadność takiej zmiany. Decyzja zapadnie w nadchodzącym tygodniu.
# Ola 04.10.2014 08:43 |
|
Tak trzymać, Wojtek. To bardzo dobra wiadomość, żeby tylko urzędnicy nie czekali do wiosny.
|
# Rafal B. 04.10.2014 09:23 |
|
Niech mnie jakiś inżynier ruchu poprawi, ale w tej chwili mamy:
- 2 pasy od Metro Młociny łączące się w jeden i wjeżdżające na skrajny lewy pas mostu. - 4 pasy od skrzyżowania z Marymoncką, łączące się w 2 wjazdowe na most łączące się w jeden i wjeżdżające na środkowy pas mostu - 1 pas z Wisłostrady który wjeżdża na prawy pas mostu Jaka jest nowa propozycja organizacji ruchu dla tego węzła? Wjazdy od Metro Młociny i z Marymonckiej będą teraz zajmować jeden (lewy) pas mostu? A może dwa pasy z Wisłostrady będę się wciskać w jeden (prawy) na moście? Może się nie znam, ale cokolwiek by robić - póki most Grota jest zamknięty to korek nie zniknie. Możemy go najwyżej przesunąć z wisłostrady na wjazd na most. Sądzę że inicjatywa ta będzie doceniona przez mieszkańców... Łomianek, którzy obecnie muszą jechać wyłącznie lewym pasem wisłostrady bo prawy i środkowy zajmują korzystający z mostu Północnego. |
# gosc 04.10.2014 09:55 |
|
A dlaczego część ruchu nie jest puszczona poprzez objazd Mostem Gdańskim?
Przecież jeżeli ktoś jedzie na Bródno albo Targówek to powinien jechać przez Most Gdański a nie Most Północny. To 2,5 razy dalej. Dlaczego nie ma informacji, że zawracając przy ul. Gwiaździstej możemy wjechać na Most Grota? Wpychanie 100% ruchu na Most Północny nawet dwoma pasami nic nie zmieni. Korek i tak będzie, ponieważ kierowcy nie potrafią jeździć i panuje wyjątkowe chamstwo. Dwa pasy wjazdowe spowodują zablokowanie skrajnego lewego pasa w stronę Łomianek, ponieważ zawsze znajdzie się grupa debili, którzy nie będą stać w korku i będą się wpychać a ponadto o 50% będzie przyblokowany ruch od strony Metra Młociny czyli E6, 101 i 511 po południu będą stać w mega korku a nie ma już alternatywy komunikacji w stronę Tarchomina, ponieważ tramwaj zatrzymuje się w krzakach i przesiąść się można jedynie w 101, który stoi w korku na wjazd na Most Północny. Mam nadzieję, że nie powstaną te dwa pasy ruchu chyba, że będą wyznaczone dodatkowe, alternatywne objazdy, tramwaj będzie dojeżdżał do Mehoffera a wjazdu na Most Północny będzie pilnowała Policja. |
gdd 04.10.2014 11:01 |
|
Z tą Policją to przesada. Też obawiam się blokowania pasów przez wciskających się "bo mi się śpieszy", już teraz często dochodzi do ostrego hamowania bo komuś zechce się zjechać w ostatniej chwili. Niestety w Polsce, jak nie postawi się betonowych zapór z drutem kolczastym i wieżyczkami, to tak będzie wyglądał każdy zjazd/wjazd na most.
|
tarantula01 30.10.2014 00:12 |
|
Dwa pasy ruchu są właśnie wyznaczane i prawdopodobnie w weekend będzie już można z nich korzystać.
tarantula01 30.10.2014 00:12 |
|
Dwa pasy ruchu są właśnie wyznaczane i prawdopodobnie w weekend będzie już można z nich korzystać.
basik 30.10.2014 08:52 |
|
A jak to będzie wyglądało?
|
# podroznik 30.10.2014 16:44 |
|
To nowe oznakowanie to rewelacja. Już działa i korek zniknął
|
tarantula01 31.10.2014 06:09 |
|
2 pasy są szybciej niż myślałem.
|
tarantula01 31.10.2014 06:09 |
|
2 pasy są szybciej niż myślałem.
|
basik 31.10.2014 09:10 |
|
Mam nadzieję że kierowcy w szybkim czasie ograną nowe rozwiązania na moście. Bo te są hmmm trochę dziwne. I wczoraj wielu kierowców uciekało z prawego pasa choć ten pozostał bez zmian.
|
# Rumba 31.10.2014 10:51 |
|
A jak to jest na samy moście rozwiązane: z dwóch pasów na wjeździe kierowcy włączają się na się na prawy pas czy jest namalowane rozprowadzenie na środkowy i prawy?
|
basik 31.10.2014 11:52 |
|
Prawy (z Wisłostrady) jedzie bez zmian, lewy (z Wisłostrady) włącza się w środkowy (mostu). Z tym że na środku stoi bariera która z daleka daje złudzenie że coś się dzieje.
|
# Winnica 31.10.2014 14:14 |
|
Jest tak samo rozwiązane jak na Wisłostradzie, gdy zjeżdża się z mostu Północnego. Brawo!
|
# zPancera 31.10.2014 14:38 |
|
Super !!!
Wcześniej w domu. |
LINKI SPONSOROWANE