REKLAMA

bck grinch 1bck grinch 2bck grinch 0
Forum › Żoliborz

REKLAMA

bck noc kultury 2bck noc kultury 0

# Anonnim

23.10.2025 22:29

Przykre, ze niedawno temu Zatrasie czy Sady, projektu wybitnych, bezinteresownych, architektów, którzy jak na czasy PRLu przemycili bardzo ciekawy projekt, zostały bezmyślne zdewastowane. Nie wiem czy tu Spółdzielni czy mieszkańcy obecnie tak zrobili? Krasińskiego, Przasnyskiej, Broniewskiego i itd. Powymieniano drzwi wejściowe na ciemnoszare niczym jak w hali LeroyMerlin, tandeta, ostryropianowano wiele budynków bez pojęcia, ZAMALOWUJĄC oryginalne kolory projektu spodów balkonów. Wszędzie plastikowe, tandetne okna, w mieszkaniach powymieniono, solidne drewniane parapety, podłogi tandetne panele zamiast na stylową klepkę drewnianą. Drzwi do mieszkan od sasa do lasach. Za późno już by te osiedla staly sie zabytkowym kompleksem chyba, ze powróci sie do oryginalnego wyglądu. Ale każdy grosz rządzi ponad szacunkiem do projektu.

# Anonnim

23.10.2025 22:44

Do. A jak przerobiono alla modernistyczną ,trochę niczym bauhaus szkołę podstawowe 92 autorstwa Jacka Nowickiego. Zero szacunku. A plan zagospodarowania (dziwna nazwa), który miał ochronic talent tych powojennych autorów został przyjęty ZA PÓŹNO. Zdewastowane walory architektury Warszawy. Rządzi pieniądze i tandeta.

# Oln

23.10.2025 23:04

Widać ,ze paru tez wymieniło oryginalne, drewniane drzwi od garaży na metalowe, wszechobecnego dzis ciemnoszarego koloru. Np. Przasnyska 18. Jakoś malowane drewna wytrzymało 50 lat...

REKLAMA

zoliborz wysoczanska 2zoliborz wysoczanska 0
:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
:

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

autoreklama tustolica 3autoreklama tustolica 0
Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

bck królowa śniegu 2025 1bck królowa śniegu 2025 2bck królowa śniegu 2025 0

Najnowsze informacje na TuŻoliborz

REKLAMA

biedronka 041 2

REKLAMA

refleks chlodnictwo 2024-11-21 2refleks chlodnictwo 2024-11-21 0

REKLAMA

bemowo neurografika 3bemowo neurografika 0

REKLAMA

olowkowa kraina swiatowida 10-25 1olowkowa kraina swiatowida 10-25 2olowkowa kraina swiatowida 10-25 0

REKLAMA

moje bielany 004 3moje bielany 004 0

REKLAMA

moje bielany 003 1moje bielany 003 2moje bielany 003 0

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

ekspert serwis 3ekspert serwis 0

REKLAMA

san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 1san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 2san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 0