REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Poznaj pana J.

# nowodworzanin

10.11.2005 20:46

W Wyborczej możecie obejrzeć sobie na zdjęciu pana, ktory blokuje Nowodworską
Piotr Jędrysiak z osiedla Nowodwory w Białołęce nie wie jeszcze, czy ustawi się w tej kolejce. Jego rodzina od 1873 r. ma tutaj sporo ziemi. - Jeszcze z nadania carskiego - podkreśla Jędrysiak.
Odszkodowanie mógłby dostać za ponad 100 m kw. przy ul. Nowodworskiej, gdzie ma dom. W połowie lat 90., gdy budował nowe ogrodzenie, odsunął parkan od ulicy na prawie pięć metrów. Słyszał bowiem, że gmina chce nieco poszerzyć zniszczoną i wąską ulicę.
Przez lata urzędnikom z białołęckiego ratusza nie udało się jednak dogadać z Jędrysiakiem. - Nie chcę być uparty, ale to mój teren. Nic nie oddam za darmo. To jest moja karta przetargowa, bo spieram się jeszcze z gminą o kilka innych działek. Nie dam się wyrolować - podkreśla Jędrysiak.

# erega omnes

10.11.2005 21:48

To jest jedna strona medalu-ale chodnik po stronie "sadyrybackiej by dawno przeszedł. Po tej stronie nikt już nie nażeka. Dalej będe twierdził że Nowodworska to jedna karta przetargowa na przyszłe wybory.

# pchełka

11.11.2005 14:01

Przed wyborami włączy się do akcji Ostowski. Właściciel żłobka i zca Smoka.Moze własnie tym tematem zagryzie Smoka i wskoczy na jego Fotel?

REKLAMA

# Mirka

11.11.2005 15:20

Oby nie. Przeciez on nic nie umie. Czy naprawdę nie ma innych, lepszych kandydatów?

# roki

11.11.2005 17:29

W PiSie nie ma lepszych.

# evelin

12.11.2005 10:05

czy to prawda,że na ten żłobek-przedszkole Ostrowski przydzielił wraz z radą spore dotacje

REKLAMA

# coza antyspołeczny typ

12.11.2005 18:40

Tymczasem w środę rano przed posesją pojawiła się wynajęta przez dzielnicę Białołęka ekipa, żeby zabrać kamienie, które blokują wjazd samochodów na trawnik. - Nikt nie pytał mnie o zdanie, a kamienie są moje. Kierownik ekipy postraszył nawet moją żonę. Powiadomię o tym policję - denerwuje się Jędrysiak. W dzielnicy uspokajają, że sprawa jest już wyjaśniona. - Był u mnie pan Jędrysiak. Pokazał dokumenty, że teren należy do niego. Kamienie tam zostaną, ale może w innym miejscu, bo były skargi, że zagrażają zimą bezpieczeństwu na drodze - wyjaśnia Ilona Kuleczka naczelnik dzielnicowego wydziału ochrony środowiska.

# Stefania

13.11.2005 18:53

Słyszałam że to sprawka Fronczaka Marka (Gospodarność ) małego skarżypyty.Donosi na wszystkich.Te kamyki to ponoć jego pomysł.

# kubi

13.11.2005 19:07

faktycznie nic ten Ostrowski nie umnie...uważam że Ty byłabyś lepsza!!! Może zaczniesz coś robić w tym kierunku Mirko?

REKLAMA

ragozd

14.11.2005 10:16

Komu te kamienie zagrazaja? tym co chca zaparkowac blokujac dokumentnie ulice? Czy pieszym ktorych oddzielaja od samochodow? cale szczescie ze progi powstrzymuja juz wieksze predkosci na tym odcinku
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025