Forum › Białołęka
Poznaj pana J.
# nowodworzanin 10.11.2005 20:46 |
|
W Wyborczej możecie obejrzeć sobie na zdjęciu pana, ktory blokuje Nowodworską
Piotr Jędrysiak z osiedla Nowodwory w Białołęce nie wie jeszcze, czy ustawi się w tej kolejce. Jego rodzina od 1873 r. ma tutaj sporo ziemi. - Jeszcze z nadania carskiego - podkreśla Jędrysiak. Odszkodowanie mógłby dostać za ponad 100 m kw. przy ul. Nowodworskiej, gdzie ma dom. W połowie lat 90., gdy budował nowe ogrodzenie, odsunął parkan od ulicy na prawie pięć metrów. Słyszał bowiem, że gmina chce nieco poszerzyć zniszczoną i wąską ulicę. Przez lata urzędnikom z białołęckiego ratusza nie udało się jednak dogadać z Jędrysiakiem. - Nie chcę być uparty, ale to mój teren. Nic nie oddam za darmo. To jest moja karta przetargowa, bo spieram się jeszcze z gminą o kilka innych działek. Nie dam się wyrolować - podkreśla Jędrysiak. |
# erega omnes 10.11.2005 21:48 |
|
To jest jedna strona medalu-ale chodnik po stronie "sadyrybackiej by dawno przeszedł. Po tej stronie nikt już nie nażeka. Dalej będe twierdził że Nowodworska to jedna karta przetargowa na przyszłe wybory.
|
# pchełka 11.11.2005 14:01 |
|
Przed wyborami włączy się do akcji Ostowski. Właściciel żłobka i zca Smoka.Moze własnie tym tematem zagryzie Smoka i wskoczy na jego Fotel?
|
# Mirka 11.11.2005 15:20 |
|
Oby nie. Przeciez on nic nie umie. Czy naprawdę nie ma innych, lepszych kandydatów?
|
# roki 11.11.2005 17:29 |
|
W PiSie nie ma lepszych.
|
# evelin 12.11.2005 10:05 |
|
czy to prawda,że na ten żłobek-przedszkole Ostrowski przydzielił wraz z radą spore dotacje
|
# coza antyspołeczny typ 12.11.2005 18:40 |
|
Tymczasem w środę rano przed posesją pojawiła się wynajęta przez dzielnicę Białołęka ekipa, żeby zabrać kamienie, które blokują wjazd samochodów na trawnik. - Nikt nie pytał mnie o zdanie, a kamienie są moje. Kierownik ekipy postraszył nawet moją żonę. Powiadomię o tym policję - denerwuje się Jędrysiak. W dzielnicy uspokajają, że sprawa jest już wyjaśniona. - Był u mnie pan Jędrysiak. Pokazał dokumenty, że teren należy do niego. Kamienie tam zostaną, ale może w innym miejscu, bo były skargi, że zagrażają zimą bezpieczeństwu na drodze - wyjaśnia Ilona Kuleczka naczelnik dzielnicowego wydziału ochrony środowiska.
|
# Stefania 13.11.2005 18:53 |
|
Słyszałam że to sprawka Fronczaka Marka (Gospodarność ) małego skarżypyty.Donosi na wszystkich.Te kamyki to ponoć jego pomysł.
|
# kubi 13.11.2005 19:07 |
|
faktycznie nic ten Ostrowski nie umnie...uważam że Ty byłabyś lepsza!!! Może zaczniesz coś robić w tym kierunku Mirko?
|
ragozd 14.11.2005 10:16 |
|
Komu te kamienie zagrazaja? tym co chca zaparkowac blokujac dokumentnie ulice? Czy pieszym ktorych oddzielaja od samochodow? cale szczescie ze progi powstrzymuja juz wieksze predkosci na tym odcinku
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.