REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Powódż.

dar200

07.03.2004 17:54

Przeczytałem właśnie piątkowe wydanie ŻW i tam napisano obszerny tekst na temat budowy nowego osiedla na ul:Świderskiej.Napisano tam równierz o tym że grozi im oraz nam na Tarchominie powódz bo wał jest nieszczelny.Sam mieszkam tuż przy wale na ul:Nowodworskiej i zaczynam się zastanawiać czy się niewyprowadzić np na Żoliborz lub Ursynów.Szkoda mi Tarchomina ale widzę że coraz więcej ludzi stąd zmyka.
Co mam zrobić ?ZOSTAĆ CZY SIĘ WYPROWADZIĆ.P o m o c y!

# zosia

07.03.2004 19:32

Przez politykę panów S. Białołęka została skazana na zagładę. sprzedaj swoje locum- jeśli ktoś je jeszcze chce kupić. Ja tak zrobiłam i spadam na Sadybę.

# PIOTR

07.03.2004 20:28

Do momentu kiedy to saska kępa i praga nie zostanie zalana śpij spokojnie, tam jest najniżej.
wały rzeczywiście są w tragicznej kondycji, bowiem MOŚ(RZGW) zamiast uszczelniać je po nornicach i kretach, kontynuuje zwałki, które powodują podniesienie się wód, ponieważ pomniejszana jest pojemnośc retencyjna rzeki. Trąbi się o tym, ale UWAGA... to co powiem niektórym wyda sie teorią spiskową dziejów. W momencie kiedy to naprawdę woda zalała by osiedla, gospodarz wody, czyli destruktor i pseudoregulant otrzymałby potworną dotację zewsząd, a są to przeogromne pieniądze, a wiadomo, gdzie dużo kasy tam można więcej spożytkować kosztem kowalskiego(bez aluzji do kowalskich).
losy Zosi są tragiczne, co również przeżywam patrząc na dzieje Białołęki. W ratuszu szlachcie kadzą, szlachta pysznie ładuje w mózgi kowalskim, że jest super we wszystkim i co jest najboleśniejsze, to to ,że większośc ludków w to wierzy, po części dobrze wykształconych, oj chyba urodziłem się o 80 lat późno.

REKLAMA

# Tamaryszek

08.03.2004 09:11

Dziwna sprawa, hmm.Dlaczego napisano akurat o tym osiedlu przy Swiderskiej?przeciez sa inne osiedla położone bliżej wałów i jakos nikt sie nie kwapi o tym pisac?I to jest bardzo zastanawiajace?

# Mateusz

08.03.2004 09:31

Zosiu Ty masz manię prześladwoczą. Moim zdaniem Sadyba została skazana na zagładę. Ogladaj mnie seriali, a będziesz miała inny pogląd na świat. Z całą pewnością opinii na temat świata nie zapewni Ci "Moda na sukces", io"Na dobre i na złe" i inne tego typu straszydła.

# as

08.03.2004 16:04

Białołęki nie zaleje, bo:
1. Jak napisał PIOTR Saska Kępa i Praga są pierwsze w kolejce
2. mamy płaski teren i nawet jeżeli wały "puszczą" to mieszkania są bezpieczne (jeżeli nie jest to niski parter tylko parę metrów nad ziemią)
A poza tym wszędzie jest niebezpiecznie - rury pękają lub metro jeździ pod blokami, albo samoloty latają nad blokami. Gdzie się nie przeprowadzisz, wszędzie ryzykujesz.

REKLAMA

# NN

08.03.2004 18:38

To naprawdę zupełny brak wiedzy czym jest powódź! A na Białołęce nie robi się nic, by wał przeciwpowodziowy nie był pierwszą i ostatnią deską ratunkową. Przecież to paranoja, by stawiać budynki tuż przy wale poniżej poziomu wezbranej przynajmniej dwa razy w roku Wisły.

Rudolf

09.03.2004 21:20

Ja jakoś od 17 lat mieszkam na Picassa(ostatni blok) i sie tym nie przejmuje. Widocznie juz sie przyzwyczaiłem. A co do stanu wału to od wielu lat ten wał po prostu rozchodzi sie na boki przez co jest coraz niższy.

dar200

10.03.2004 19:29

Dziekuję wszystkim za rady i odpowiedzi.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni