Forum › Białołęka
Powódż.
dar200 07.03.2004 17:54 |
|
Przeczytałem właśnie piątkowe wydanie ŻW i tam napisano obszerny tekst na temat budowy nowego osiedla na ul:Świderskiej.Napisano tam równierz o tym że grozi im oraz nam na Tarchominie powódz bo wał jest nieszczelny.Sam mieszkam tuż przy wale na ul:Nowodworskiej i zaczynam się zastanawiać czy się niewyprowadzić np na Żoliborz lub Ursynów.Szkoda mi Tarchomina ale widzę że coraz więcej ludzi stąd zmyka.
Co mam zrobić ?ZOSTAĆ CZY SIĘ WYPROWADZIĆ.P o m o c y! |
# zosia 07.03.2004 19:32 |
|
Przez politykę panów S. Białołęka została skazana na zagładę. sprzedaj swoje locum- jeśli ktoś je jeszcze chce kupić. Ja tak zrobiłam i spadam na Sadybę.
|
# PIOTR 07.03.2004 20:28 |
|
Do momentu kiedy to saska kępa i praga nie zostanie zalana śpij spokojnie, tam jest najniżej.
wały rzeczywiście są w tragicznej kondycji, bowiem MOŚ(RZGW) zamiast uszczelniać je po nornicach i kretach, kontynuuje zwałki, które powodują podniesienie się wód, ponieważ pomniejszana jest pojemnośc retencyjna rzeki. Trąbi się o tym, ale UWAGA... to co powiem niektórym wyda sie teorią spiskową dziejów. W momencie kiedy to naprawdę woda zalała by osiedla, gospodarz wody, czyli destruktor i pseudoregulant otrzymałby potworną dotację zewsząd, a są to przeogromne pieniądze, a wiadomo, gdzie dużo kasy tam można więcej spożytkować kosztem kowalskiego(bez aluzji do kowalskich). losy Zosi są tragiczne, co również przeżywam patrząc na dzieje Białołęki. W ratuszu szlachcie kadzą, szlachta pysznie ładuje w mózgi kowalskim, że jest super we wszystkim i co jest najboleśniejsze, to to ,że większośc ludków w to wierzy, po części dobrze wykształconych, oj chyba urodziłem się o 80 lat późno. |
# Tamaryszek 08.03.2004 09:11 |
|
Dziwna sprawa, hmm.Dlaczego napisano akurat o tym osiedlu przy Swiderskiej?przeciez sa inne osiedla położone bliżej wałów i jakos nikt sie nie kwapi o tym pisac?I to jest bardzo zastanawiajace?
|
# Mateusz 08.03.2004 09:31 |
|
Zosiu Ty masz manię prześladwoczą. Moim zdaniem Sadyba została skazana na zagładę. Ogladaj mnie seriali, a będziesz miała inny pogląd na świat. Z całą pewnością opinii na temat świata nie zapewni Ci "Moda na sukces", io"Na dobre i na złe" i inne tego typu straszydła.
|
# as 08.03.2004 16:04 |
|
Białołęki nie zaleje, bo:
1. Jak napisał PIOTR Saska Kępa i Praga są pierwsze w kolejce 2. mamy płaski teren i nawet jeżeli wały "puszczą" to mieszkania są bezpieczne (jeżeli nie jest to niski parter tylko parę metrów nad ziemią) A poza tym wszędzie jest niebezpiecznie - rury pękają lub metro jeździ pod blokami, albo samoloty latają nad blokami. Gdzie się nie przeprowadzisz, wszędzie ryzykujesz. |
# NN 08.03.2004 18:38 |
|
To naprawdę zupełny brak wiedzy czym jest powódź! A na Białołęce nie robi się nic, by wał przeciwpowodziowy nie był pierwszą i ostatnią deską ratunkową. Przecież to paranoja, by stawiać budynki tuż przy wale poniżej poziomu wezbranej przynajmniej dwa razy w roku Wisły.
|
Rudolf 09.03.2004 21:20 |
|
Ja jakoś od 17 lat mieszkam na Picassa(ostatni blok) i sie tym nie przejmuje. Widocznie juz sie przyzwyczaiłem. A co do stanu wału to od wielu lat ten wał po prostu rozchodzi sie na boki przez co jest coraz niższy.
|
dar200 10.03.2004 19:29 |
|
Dziekuję wszystkim za rady i odpowiedzi.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.